Retrojengi

Ohjelma » Tangokatu » Katulava » Retrojengi

lauantai 13.7.2024 klo 22:15 - 23:15

Retrojengi tien päälle! – Danny, Frederik & Erkki Liikanen keikkailevat nyt kimpassa!

 

Sana retro määritellään aiempien vuosikymmenten tyyliksi, muodiksi tai – kuten tässä tapauksessa – musiikiksi, jota sovelletaan uudelleen nykyaikana. Kyse on siis tietynlaisesta nostalgiasta eli menneiden aikojen muistelusta, ikävöinnistä, kaihosta ja haikeudesta.

 

Kun menetyksellinen ura suomalaisen pop- ja iskelmämusiikin ykkösjoukoissa on alkanut jo 1960-luvulla eli kuutisenkymmentä vuotta sitten, kuten Dannyllä, Frederikillä ja Erkki Liikasella, voidaan suurella kunnioituksella ja arvostuksella todeta nyt tien päälle yhdessä lähtevän trion olevan retrojengin eliittiä. Kaikkien suomalaisen pop- ja iskelmämusiikin ystävien iloksi Retrojengin keikoilla kuullaan tuttuja, lämpimiä muistoja herättäviä hittejä vuosien varrelta.

 

Retrojengiä säestää pitkän linjan ammattimuusikoista koostuva sixties-bändi Goldies. Yhtyeen solisti ja komppikitaristi Curre Andersén aloitti soittohommat jo 1960-luvun alussa yhtyeessä The Nameless. Basisti Masa Saari on soittanut vuosien varrella useassa eri kokoonpanossa, joista nimekkäimpänä ehkä Pohjois-Suomen ylpeys Battaglia. Rumpali Hate Sjöblom ja kitaristi Kimi Engström muistetaan muun muassa The Ronski Gangistä. Sovittajan tonttia ja soittamista hoitaa Petri Kokko. Goldies on suosittujen Back To The Sixties -tapahtumien vakioesiintyjä.

Yhteistyössä

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä