Viranomaisohjeet

Info » Markkinapaikat » Viranomaisohjeet

Paloturvallisuus

Paloviranomaisen vaatimuksesta kaasu- ja sähkölaitteiden kanssa tekemisissä olevat kauppiaat hankkivat oman alkusammutuskaluston. Vähimmäisvaatimuksena on sammutuspeite. Suosituksena, että kaikista myyntikojuista löytyisi 5 kg:n vaahtosammutin (ruokapisteet). Tangotorialueilla avotulen teko (ml. sytyttimet, kynttilät jne.) sekä helposti syttyvien aineiden käsittely ja säilytys on ehdottomasti kielletty.

 

Markkinapaikan pystytys

Teltan paikoillaan pysymiseen ja kiinnitykseen tulee varata riittävästi telttapainoja, mikäli kauppias tulee omalla teltalla. 4x4 kokoisessa teltassa 3x 20kg tai 4x 15kg. Painojen tulee olla kiinnitettynä kunnolla telttakehikkoon. Painoina voidaan käyttää esim. vedellä täytettyä umpikanisteria, joka on kiinnitetty liinalla telttakulmaan. Painoksi eivät käy jääkaapit, pakastimet tai muut vastaavat. Maakiilojen käyttö päällystetyillä alueilla on kielletty. Paviljonkien tai muiden kevytrakenteisten katosten käyttäminen myyntipisteen rakenteina on turvallisuussyistä kielletty. Myyntipisteen tulee kestää hankalat olosuhteet (tuuli, sade). Tori- ja markkinakauppiaiden järjestön vaatima kauppiaskyltti odotetaan löytyvän kaikilta kauppiailta.

 

Ympäristöterveydenhuollon määräykset

Seinäjoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon johdolla Tangomarkkinoilla päivystää terveystarkastajat, jotka seuraavat yleistä siisteyttä koko tapahtuman ajan. Ruokamyyjät kustantavat itse terveystarkastajien mahdollisesti ottamat näytteet. Ruokamyyjiä muistutetaan myös viranomaisille tehtävästä ennakkotiedotuksesta 22.6.2023 mennessä sähköpostilla terveystarkastajat@seinajoki.fi. Lataa tiedotuslomake tästä. Lisätiedustelut aiheesta terveystarkastajat@seinajoki.fi.

 

Jokainen huolehtii oman markkinapaikkansa ja sen ympäristön siisteydestä ja jätehuollosta tapahtuman aikana sekä sen päätyttyä. Tapahtuma-alueilla on runsaasti jäteastioita joihin jätteet lajitellaan asianmukaisesti. Mikäli markkinapaikan siisteydessä on huomauttamista tapahtuman jälkeen, perii järjestäjä erillisen korvauksen markkinapaikan siivoamisesta 500 € / h (min. 1 h).

 

Leirintäalueilla yöpyviä muistutetaan siitä, että asuntoautoja/-vaunuja ja ajoneuvoja ei saa sijoittaa vierekkäisiin ruutuihin, vaan jokaisen ajoneuvon / asuntoauton tai -vaunun väliin tulee jättää yksi tyhjä ruutu.

 

Sähkön käytön ohjeet

Ohjeistus on laadittu, että välttyisimme hengenvaarallisilta sähköpurkauksilta omien sähköliitosten tai ylikuormituksen vuoksi. Vaadimme ohjeiden noudattamista kaikkien kauppiaiden osalta myös siitä syystä, etteivät sähkön ostaneet kauppiaat joutuisi kärsimään sähkökatkoksista ja vääristä asennuksista.

 

1.

 

Sähköt toimitetaan markkinapaikalle vain ennakkotilauksesta. Valovirran yläraja 1kw (riittää esim. 10 kpl 100W lamppuun).

2.

 

Kauppias vastaa itse laitteidensa toiminnasta ja tilatun sähkön riittävyydestä. Omien liitosten tekeminen on kielletty. Liitoksia tekee ainoastaan järjestäjän oma sähköurakoitsija.

3. 

 

 

Sähkön luovuttaminen toiselle kauppiaalle on kielletty. Järjestäjä tarkistaa sähkön käyttöä tapahtuman aikana ja laskuttaa luvattomat kytkennät sekä luovuttajalta että sähkön ottajalta.

4.

Sähköpäivystysnumero annetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

 

 

Lisätiedot

Seinäjoen Tangomarkkinat / Timo Ristimäki

markkinapaikka@tangomarkkinat.fi / p. 040 775 4866

Yhteistyössä

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä