Kilpailun säännöt

Kilpailut » Laulukilpailu » Kilpailun säännöt

Laulukilpailun säännöt 2023

 

1 § Tangomarkkinoiden Laulukilpailu on avoin kilpailu kaikille tango- ja iskelmämusiikista kiinnostuneille 18-vuotta täyttäneille henkilöille.

 

2 § Laulukilpailu käydään henkilökohtaisena solistikilpailuna.

 

3 § Naiset ja miehet kilpailevat omissa sarjoissaan. Miesten sarjan voittaja nimetään Tangokuninkaaksi ja naisten sarjan voittaja Tangokuningattareksi.

 

4 § Järjestäjällä on oikeus evätä kilpailun eri vaiheissa alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisen kilpailijan osallistuminen.

 

5 § Tangokuninkaallisten edellytetään hoitavan edustusvuotensa moitteettomasti. Järjestäjä voi päättää tittelin poistosta, mikäli ko. henkilö ei pysty hoitamaan velvoitteitaan tai käytöksellään vahingoittaa Tangomarkkiniden tai kilpailun tavoitteita ja mainetta.

 

6 § Esikarsintoihin ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa www.tangomarkkinat.fi. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä video omasta laulusuorituksesta sivuston kautta. Kukin kilpailija voi osallistua karsintaan vain yhdellä videolla.

 

7 § Esikarsintakappaleen kilpailija valitsee järjestäjän julkaisemalta listalta. Laulusuoritukset on esitettävä suomen kielellä. Suoritukset taltioidaan järjestäjän toimittamalla taustamusiikilla.

 

8 § Kilpailu aukeaa 3.2.2023. Video tulee lähettää kilpailuun viimeistään 19.3.2023 klo 15 mennessä.

 

Raati valitsee 100 kilpailijaa yleisöäänestykseen, joka alkaa 24.3.2023 ja päättyy 23.4.2022 klo 15. Yleisö äänestää jatkoon 10 nais- ja 10 mieskilpailijaa. Ammattiraati valitsee samoin 10+10 kilpailjaa jatkoon. Livekarsintaan päässeet 40 laulajaa julkistetaan 2.5.2023 klo 15.

 

9 § Laulukilpailun Livekarsinta käydään lauantaina 13.5.2023 Lempäälän Ideaparkissa. Karsinnassa esiintyy 20 nais- ja 20 mieslaulajaa. Livekarsinta-tapahtumassa jokainen kilpailija laulaa taustanauhan säestyksellä yhden kappaleen. Tuomariston äänillä jatkoon Semifinaaliin pääsee 5+5 laulajaa. Loput 5+5 laulajaa yleisö äänestää verkossa aikavälillä 26.4. klo 15.00 - 13.5.2023 klo 15.00.

 

10 § Semifinaali käydään 27.5.2023 Vantaalla Kulttuurikeskus Martinuksessa. Semifinaalissa jokainen kilpailija laulaa liveorkesterin säestyksellä yhden kappaleen. Tuomarit valitsevat Seinäjoen Tangomarkkinoilla käytävään finaaliin 5+5 laulajaa.

 

11 § Semifinaaliin valitun laulajan on allekirjoitettava sitoumuslomake, jolloin hän on kilpailussa mukana ja sitoutuu näin lomakkeen ehtoihin sekä sääntöihin. Kilpailija sitoutuu samalla esiintymään kaikissa kilpailun edellyttämissä vaiheissa ja tilaisuuksissa. Lomake toimitetaan henkilökohtaisesti kaikille Semifinaaliin selvinneille laulajille.

 

12 § Finalistien on sitouduttava olemaan paikalla Seinäjoen Tangomarkkinoilla 5.-9.7.2023.

 

13 § Laulukilpailun Finaali järjestetään lauantaina 8.7.2023 Seinäjoki Areenassa. Laulukilpailun Finaali televisioidaan.

 

14 § Kilpailijat sitoutuvat luovuttamaan kaikissa kilpailuvaiheissa tallennetut kuva-, ääni- ja av-materiaalit itsestään järjestäjien omistukseen, käyttöön ja markkinointiin kaikilla käyttöoikeuksilla. Järjestäjillä on oikeus antaa oman harkintansa mukaan materiaalit myös kolmannen osapuolen käyttöön.

 

15 § Kilpailussa käytettävän tuomariston ja ammattiraadin valitsee Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.

 

16 § Kilpailijat kustantavat itse kilpailun eri vaiheisiin kohdistuvat matka-, majoitus- ym. omat kulunsa, ellei järjestäjä toisin ilmoita. Seinäjoen Tangomarkkinoiden Finaaliviikolle selviytyneille korvataan kulut erillisen sopimuksen mukaisesti.

 

17 § Tangomarkkinoiden Laulukilpailun järjestää Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.

 

18 § Järjestäjät pidättävät oikeudet sääntömuutoksiin kilpailun aikana.

Yhteistyössä

 
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä