Tangot tapetilla

Ajankohtaista

Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun viisi parhainta valittuSeinäjoen Tangomarkkinat Oy sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry on järjestänyt Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun jo ensimmäisestä Tangomarkkinat 1985 lähtien.

 

Kilpailu on kerryttänyt vuosittain satoja uusia teoksia, joista on kirvonnut Suomen musiikkitaivaalle kymmeniä ikivihreitä hittejä. Kilpailun tuotoksia ovat muun muassa Rannalla, Yön kuningatar, Mun aika mennä onRuusunoksa ja kyyhkynenEn kasvojas muistaKiivas ja kaunis - sekä monta muuta tuttua!

 

Vuoden 2023 kilpailun arvovaltaisen tuomariston jäseninä toimii sanoittaja Eija Hinkkala, muusikko, säveltäjä ja tuottaja Pertti "Pertsa" Jalonen, muusikko, säveltäjä ja tuottaja Petri Somer sekä tuomariston puheenjohtajana toimiva vuoden 2004 Tangokuningatar Johanna Debreczeni.

 

Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä 101 teosta.

 

-Tangoja löytyi laidasta laitaan, ja kisaan tuli myös muutama kappale, jotka eivät täyttäneet tangon kriteerejä. Halusimme tuomariston kanssa vetää rajan siihen, että teoksesta on löydyttävä tangon elementtejä ja -rytmiä. Viisi jatkoon päässyttä tangoa ovat kaikki keskenään erilaisia - kaikki taidolla sävellettyjä ja sanoitettuja kappaleita, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Johanna Debreczeni.

 

Kilpailuaan kisassa jatkaa kappaleet Aamuyö (säv. Minna Miettinen, san. Pauli Leppänen, sov. Miri Miettinen), Ainoat elämät (säv. Jussi Rasinkangas & Toni Nygård, san. Mikko Karjalainen), Ikuinen toukokuu (säv. Matti Paatelma, san. Mirkka Paajanen), Kaiken mikä on sua (säv. & san. Jutta Annala) sekä Syntinen nainen (säv. & san. Maiju Oja).

 

Voittokappale julkaistaan heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla, ja sen ensiesitys kuullaan Laulukilpailun Finaalissa lauantaina 8.7.2023.

 

Vuonna 2023 kilpailun yhteistyökumppanina on Teosto.


Takaisin uutisiin

Yhteistyössä

 
   
   
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä