Tangot tapetilla

Ajankohtaista

Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun viiden parhaimmisto valittuEnsimmäisestä tapahtumavuodesta 1985 saakka järjestetty Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailu on kerryttänyt vuosien saatossa satoja uusia teoksia, joista on kirvonnut Suomen musiikkitaivaalle kymmeniä ikivihreitä hittejä. Kilpailun tuotoksia ovat muun muassa Rannalla, Yön kuningatar, Mun aika mennä on, Ruusunoksa ja kyyhkynen, En kasvojas muista, Kiivas ja kaunis - sekä monta muuta tuttua!

 

Kilpailun vuoden 2024 arvovaltaisen tuomariston muodostavat harmonikkataiteilija ja laulaja Jonna Pirttijoki, Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki sekä vuoden 1999 Tangokuningas Petri Hervanto. Tuomariston puheenjohtajana toimii muusikko, säveltäjä ja tuottaja Petri Somer

 

- On kunnia-asia olla toistamiseen Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun tuomaristossa, ja tällä kertaa puheenjohtajan ominaisuudessa. Tänä vuonna ammattilaisista koostuvan radin hellään arviointimankeliin pääsi yhteensä 131 uutta sävellystä. Tuttuun tapaan musiikin kirjossa heijastelee koko kansakunnan mielenmaisema kaikkine nyansseineen. Myös tuomaristo halusi löytää finaaliin mahdollisimman monipuolisen otannan uusia kappaleita - joukossa on uudenlaisia, jopa modernejakin, sävyjä sekä myös perinteitä kunnioittavaa ja traditionaalisempaa poljentoa. Jokaista finaaliin valittua kappaletta yhdistää korkea ammattitaito, muodon hallinta sekä avoin mahdollisuus monenlaisille tulkinnoille ja sovituksille. Finaaliviisikko ratkesi lopulta suhteellisen helposti, hyvässä yhteisymmärryksessä, riemuitsee tuomariston puheenjohtaja Petri Somer.

 

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry:n luotsaama tapahtuma on vahvistanut edellisvuoden tapaan kumppanikseen Teoston.

 

Teostolle on tärkeää, että suomalainen musiikki säilyy monimuotoisena, uutta musiikkia syntyy ja alalle tulee myös uusia tekijöitä. Tango on perinteikäs ja rakastettu musiikinlaji, joka Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun myötä on osoittanut myös uudistumiskykynsä, sanoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen.

 

Kilpailussa tiensä eteenpäin raivasi viisi tangoteosta, jotka ovat Huomenna (säv. Minna Miettinen, san. Taina Laane), Jälkeenpäin (säv. Matti Paatelma, san. Mirkka Paajanen), Kiellät kolme kertaa (säv. Toni Nygård, Jussi Rasinkangas, san. Toni Nygård, Jussi Rasinkangas, Lotta Salonen), Tänä yönä (säv. S. Torniainen, san. K. Kaitapolku) sekä

Uusi alku (säv. & san. Aleksi Autere).

 

Voittokappale julkaistaan heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla, ja sen ensiesitys kuullaan Laulukilpailun Finaalissa lauantaina 13.7.2024.


Takaisin uutisiin

Yhteistyössä

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä