Tangot tapetilla

Ajankohtaista

Tangomarkkinoiden Semifinalistit on valittu!


02.05.2022

Semifinaali järjestetään Vantaan Kulttuurikeskus Martinuksessa lauantaina 21. toukokuuta, ja uudet Tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella lauantaina 9. heinäkuuta.

 

Suomessa valitaan jälleen uudet Tangokuninkaalliset, kun Tangomarkkinoiden Laulukilpailu päästään järjestämään lauantaina 9. heinäkuuta kahden vuoden pandemiatauon jälkeen. Laulukilpailuun osallistui tänä vuonna 247 laulajaa, joiden joukosta valittiin yleisön äänestettäväksi yhteensä sata laulajaa. Nyt näiden tangotaitureiden joukosta on valittu yhteensä kuusitoista Semifinalistia, joista puolet pääsee jatkamaan kilpailua Seinäjoelle.

 

Vantaan Kulttuurikeskuksessa lauantaina 21. toukokuuta järjestettävän Semifinaalin solisteista puolet on valittu yleisöäänten perusteella ja puolet tuomariäänin. Sekä yleisö että tuomaristo arvioivat laulajia näiden toimittamien lauluvideoiden perusteella. Karsintavideoita katsottiin yhteensä 220 000 kertaa, ääniä annettiin 32 263. Semifinaali on avoin yleisölle, liput tapahtumaan voi ostaa täältä.

 

Tämän vuoden tuomariston puheenjohtaja on Nina Tapio, jonka lisäksi tuomaristoon kuuluvat Marco Bjurström, vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela, Hanna Pakarinen ja Tangomarkkinoiden uuden levy-yhtiökumppani Universal Music Finlandin A&R director Marja Kokko. Semifinaalissa valta siirtyy kokonaisuudessaan tuomaristolle, jonka arvioitavana on kilpailijoiden tangotaitojen ohella myös kyky muuntautua iskelmien tulkitsijoiksi.

 

-Odotan innolla, että pääsemme näkemään Semifinalistit livenä yleisön edessä. Mukana on paljon hienoja laulajia, on mielenkiintoista nähdä mitä uutta livetilanne tuo mukanaan. Toivon, että Semifinalistit uskaltavat heittäytyä rohkeasti ja olla omia itsejään, sanoo tuomariston puheenjohtaja Nina Tapio. 

 

Semifinaalista jatkoon valitut kahdeksan solistia nähdään seuraavan kerran Seinäjoen Finaalin karsinnassa torstaina 7. heinäkuuta, jolloin valitaan Finaalissa nähtävät neljä laulajaa. Sekä Finaalin karsinnan että Finaalin juontavat Seinäjoelta kotoisin olevat Susanna Laine ja HP Parviainen. Laulukilpailun musiikista vastaa TV:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri.

 

Tänä vuonna tapahtuman televisioinnista vastaa TangoTV, jonka toteuttaa tuotantoyhtiö Rockway kanavapaikalla 17.

 

 

Semifinalistit 2022

 

NAISET

Yleisöäänillä valitut
1. Sari Tuliniemi (Kirkkonummi)
2. Hanna Hirvonen (Kajaani)
3. Satu Niemenmaa (Seinäjoki)
4. Maija Tenkanen (Huittinen)

 

Tuomareiden valinnat
1. Heta Halonen (Pori)
2. Sanni Reilin (Helsinki)
3  Milana Itäpää (Tampere)
4. Hanne Kivioja (Jyväskylä)

 

MIEHET

Yleisöäänillä valitut
1. Tommi Kostekivi (Muhos)
2. Aki Mäki (Eura)
3. Keijo Hietikko (Jalasjärvi)
4. Joonas Erkkilä (Seinäjoki)

 

Tuomareiden valinnat
1. Lauri Ketonen (Rauma)
2. Janne Marja-aho (Helsinki)
3. Joni Laakso (Järvenpää)
4. Tomi Kuusela (Mynämäki)

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Nora Norrlin / Liekki Promotion
040 846 0116, nora.norrlin@liekkipromotion.com

 

Miia Valenko
Laulukilpailun tuottaja
miia.valenko@tangomarkkinat.fi

 


Takaisin uutisiin

Yhteistyössä

 
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä