Kilpailut

Tangolaulukilpailu

Tangomarkkinat-laulukilpailu on Seinäjoen Tangomarkkinoiden valovoimainen päätapahtuma. Tangoyleisö, tiedotusvälineet sekä TV-ruutujen ääressä istuvat yli miljoona katsojaa seuraavat kaikki suurella mielenkiinnolla, kenet kruunataan Tangokuninkaallisiksi Suomen artistitaivaalle.

Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailu

Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailu on tuottanut vuosittain kolmisensataa uutta tangoa. Suomalainen tangotarjonta onkin laajentunut huomattavasti vuonna 1985 aloitetun kilpailun myötä. Vuosittain korjattu sato on hedelmällinen, joukossa on jo useita ikivihreiksi luokiteltavia tangoja, sekä miehille että naisille.

Lavatangon SM-kilpailu

Tangomarkkinoilla järjestetään vuosittain tangon suomenmestaruus-tanssikilpailut. Kilpailussa tanssitaan perinteistä suomalaista, tanssilavoilta tuttua tunteellista tangoa. Lavatangon SM-kilpailut käydään amatööritanssijoiden avoimena kilpailuna.

Ilmatangon SM-kilpailu

Pirteä, mukaansatempaava ja täynnä tunnetta oleva tanssilaji – Ilmatango! Parasta lajissa on improvisoinnin, mielikuvituksen ja huumorin vapaa käyttö. Ei varpaille tallomista, tanssipari seuraa kauniisti mukana, eikä askelten unohtaminenkaan ole vaarana.

Tangojuniori-laulukilpailu

Tangojuniori-laulukilpailun tarkoituksena on luoda estradi, jossa lapset ja nuoret voivat tuoda omia kykyjään esille sekä kartuttaa esiintymiskokemustaan. Kilpailemista tärkeämpänä viitekehyksenä on kasvatuksellisuus, joka otetaan huomioon kilpailun toteuttamisessa kaikilla osa-alueilla.

Tangoseniori-laulukilpailu

Tangoseniori-kilpailun tarkoituksena on luoda varttuneimmille laulajille foorumi, jossa he voivat esittää osaamistaan ja jonka kautta heillä on mahdollisuus julkiseen esiintymiseen sekä oman uran luomiseen, kannustaa suomalaisia lauluharrastuksessaan, edistää laulun myötä sosiaalista ja psyykkistä hyvinvointia.