Tangomarkkinoiden kilpailut 2021 on avattu!

Posted on

• Ilmoittautuminen Tangolaulukilpailuun videonäytteellä on nyt käynnissä
• Tangolaulukilpailun Finaalivaiheessa yleisöllä mahdollisuus äänestää suosikkiaan jatkoon
• Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailu etsii uusia tangon nykykappaleita

 

TANGOLAULUKILPAILU 2021 AVATTU

Tangolaulukilpailu on avoin kaikenikäisille tangolaulusta ja musiikkiviihteestä kiinnostuneille laulajille. Tavoitteena on löytää uusia artisteja kotimaisen viihteen kentälle sekä säilyttää ja edistää tangon merkitystä suomalaisessa kulttuurissa.

Tangomarkkinat tarjoaa voittajilleen erinomaiset lähtökohdat alkavalla musiikkiuralla: täyden keikkakalenterin, ohjelmatoimiston, orkesterin, levy-yhtiön sekä markkinointi- ja mainontatuen sekä monet avainhenkilöt ja yhteistyökumppanit menestyksen eväiksi.

Ilmoittautuminen kilpailuun käynnissä!

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä videotallenne sähköisesti omasta laulusuorituksesta kilpailun järjestäjän toimittamaa taustatallennetta apuna käyttäen. Ilmoittautuessaan kilpailija valitsee yhden esikarsintatangon järjestäjän antamasta valikoimasta.

Ilmoittautuminen kilpailun esikarsintaan on käynnissä 21.4. asti osoitteessa www.tangomarkkinat.fi, josta löytyy myös kilpailun säännöt, kilpailutangot ja tarkemmat kilpailuohjeet.

Aikaisempien vuosien tapaan, Tangomarkkinat yhteistyökumppaneineen pyrkii järjestämään myös esikarsintatilaisuuksia maalis-/huhtikuun aikana, mikäli pandemiatilanne sallii yleisötilaisuuksien järjestämisen. Tapahtumien toteutuessa karsintapaikoista ja -aikatauluista tiedotetaan Tangomarkkinoiden www-sivuilla ja somekanavissa.

Esikarsinnasta Tangomaratoniin Ideapark Lempäälään

Esikarsintaan osallistuneista kilpailijoista kutsutaan jatkoon kaikkiaan 32 nais- ja 32 mieskilpailijaa. Tangomaratonin kilpailijat julkaistaan 4. toukokuuta.

Tangomaratoni järjestetään Ideapark Lempäälän Keskuspuistossa lauantaina 15. toukokuuta. Tangomaratonissa kilpaillaan jatkopaikoista kesäkuussa järjestettävään Semifinaaliin, jossa kilpailuaan jatkaa 8 nais- ja 8 mieslaulajaa.

Tangomaratoni on koko päivän kestävä yleisötapahtuma, jonka seremoniamestareina toimivat Tangokuninkaalliset Tiina Räsänen ja Petri Hervanto. Tangokuninkaallispari toimii myös tämän vuoden KisaKummeina, jotka tukevat ja antavat vinkkejään kilpailijoille kisan edetessä. He ovat aktiivisesti mukana kaikissa kilpailun hetkissä aina Seinäjoen finaalihuipennuksiin saakka.

Semifinaalikonsertista Seinäjoen Tangomarkkinoille

Tangolaulukilpailun 16 kuninkaallisehdokasta esitellään yleisölle seuraavan kerran Semifinaalissa joka järjestetään 5. kesäkuuta, jolloin kilpailijat esiintyvät rautaisista ammattimuusikoista koostuvan Hellä-orkesterin säestyksellä. Orkesteria johtaa kapellimestari Juha Maunu.

Semifinaalista tuomaristo valitsee 6 nais- ja 6 mieslaulajaa kohti Seinäjoen Tangomarkkinoita.

Lisätiedot ja lipunmyynti Semifinaaliin julkaistaan myöhemmin kevään aikana. Semifinaalikonsertti lähetetään myös suorana television, radion ja netin suoratoiston kautta.

Ennen Seinäjokea, jatkoon päässeet kilpailijat esitellään Meritangot-risteilytapahtumassa TallinkSilja m/s Baltic Princess -laivalla 21. – 22. kesäkuuta. Risteilyn iltapäiväkonserttina kuullaan upea tangokonsertti, solisteina laulukilpailun finalistit. Tangon täyteisen merimatkan huipennukseksi valitaan risteily-yleisön suosikit Tangokuninkaallisiksi.

Tangolaulukilpailun tuomaristo

Tangolaulukilpailun tuomaristo on mukana kilpailun ensimmäisistä vaiheista lähtien aina finaalihuipennukseen saakka. Tuomariston tämän vuoden jäsenet tullaan julkaisemaan alkukevään aikana. Tuomaroinnin kriteerit, tuomariston eettiset periaatteet ja toimintatapa on nähtävillä Tangomarkkinoiden www-sivuilla.

Finaalikilpailut kaksiosaisena jännitysnäytelmänä
– Valtakunnallinen yleisöäänestys käynnissä 24.6. – 8.7.

Kuninkaallisen Finaali 1. osa kilpaillaan torstaina 8.7. Seinäjoen Tangomarkkinoilla, jossa kilpailemassa nähdään 6 nais- ja 6 mieslaulajaa. Finaalin ensimmäisessä osassa tuomaristo on väistynyt sivuun tehtävistään, ja yleisö pääsee valitsemaan suosikkinsa jatkoon. Valtakunnallinen yleisöäänestys alkaa jo 24.6. ja on käynnissä ensimmäisen finaalikonsertin loppumetreille asti.

Illan päätteeksi julkistetaan äänestyksessä parhaiten yleisöääniä keränneet 3 nais- ja 3 mieslaulajaa jatkoon lauantain loppukilpailuun.

Seinäjoen Tangomarkkinat huipentuu lauantaina 10.7. Kuninkaallisen Finaalin 2. osaan, jonka juhlallisessa konserttitunnelmassa koetaan kolme kilpailukierrosta. Ensimmäisellä kierroksella kuullaan kilpailijoille aiemmin viikolla arvottu tango, jonka jälkeen seuraavalle kierrokselle tuomaristo valitsee 2 nais- ja 2 mieslaulajaa. Toisella kierroksella kuullaan kilpailijoiden itsensä valitsema vapaavalintainen tangokappale.

Kolmannella kierroksella koetaan yhdistettyä ”kaksintaistelua ja duettoa”, kun mukaan kutsutaan kilpailijoiden tangomatkalla apuna toimineet KisaKummit, Tangokuninkaalliset Petri Hervanto ja Tiina Räsänen. Kolmannella ja viimeisellä kierroksella kumpikin naiskilpailija duetoi vuorollaan Petri Hervannon kanssa, tulkiten tangon Siks oon mä suruinen. Mieskilpailijat puolestaan duetoivat Tiina Räsäsen kanssa tangon Tulisuudelma.

Finaalikonsertin päätteeksi Tangomarkkinoiden tuomaristo valitsee Tangokuningattaren ja Tangokuninkaan vuodelle 2021.

Finaalikonserttien orkesterina toimii Collegium Musicum Turku vahvistettuna Taisto Lunkan Tango-orkesterilla, kapellimestarina Satu Simola.

Finaalikilpailut nähdään ja kuullaan suorina lähetyksinä television, radion ja netin suoratoistopalvelun kautta.

Tangolaulukilpailun vaiheet pähkinänkuoressa
27.1. – 21.4. ILMOITTAUTUMINEN kilpailuun
4.5. Julkaistaan tuomariston valitsemat jatkokilpailijat Tangomaratoniin
15.5. TANGOMARATONI, 32 mies- ja 32 naislaulajaa
5.6.   SEMIFINAALI, 8 mies- ja 8 naislaulajaa
21. – 22.6. MERITANGO-RISTEILY, TallinkSilja m/s Baltic Princess
7. – 11.7. SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
• 8.7.   Kuninkaallinen Finaali 1. osa, 6 mies- ja 6 naislaulajaa
• 10.7. Kuninkaallinen Finaali 2. osa, 3 mies- ja 3 naislaulajaa

 

________________________

 

TANGON SÄVELLYS- JA SANOITUSKILPAILU 2021 AVATTU

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry ovat järjestäneet jo ensimmäisestä Tangomarkkinat-vuodesta 1985 lähtien Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun.

Kilpailun tarkoituksena on löytää uusia tangosävellyksiä ja -tekstejä, edistää tangomusiikkia ja nostaa uusia tekijöitä tangomusiikin pariin. Kilpailun kautta on syntynyt vuosien saatossa yli 6000 uutta tangoteosta.

Kilpailu on vuosien saatossa tuottanut monia tangohittejä, mm. Rannalla, Yön kuningatar, Mun aika mennä on, Rakastan rakastan rakastan, Taivas salamoi, Kuu kylmä kuningatar, Raju rakastaja, Lady like, Sua kaipaan, Kiivas ja kaunis, Rakkaus riepottaa, Tango Maria sekä monia muita.

Kilpailun voittoisien tangojen takaa löytyy niin uusia tekijöitä kuin kokeneita ammattilaisia, mm. Lauri Tähkä, Veeti Kallio, Mariska, Seppo Tammilehto, Juha Vainio, Jorma Toiviainen, Jarmo Tinkala, Pertti Haverinen, Aarne Hartelin, Sansa, Mika Toivanen ja Turkka Mali.

Kilpailuun osallistuvan tangon aihe on vapaa ja tulee soveltua naisen ja/tai miehen laulettavaksi. Sävellysten ja sanoitusten pitää olla ennen julkaisemattomia. Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun osallistuvan kappaleen materiaali on toimitettava 30.4. mennessä Seinäjoen Tangomarkkinoille.

Voittava tango ensiesitetään ja julkaistaan Seinäjoen Tangomarkkinoilla heinäkuussa 2021. Voittaneen kappaleen tekijät (säveltäjä ja sanoittaja) saavat yhteensä 3 000 euron palkinnon.

Kilpailun tuomaristo julkaistaan myöhemmin keväällä.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja lisätiedot osoitteessa:
www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/savellys-ja-sanoituskilpailu/

 

MUUT TANGOMARKKINOIDEN KILPAILUT

SMORK-orkesterikilpailu sekä Tangomarkkinoiden tanssikilpailut julkaistaan lähiaikoina.

Seinäjoen Tangomarkkinat 7. – 11.7.2021.
Lisätiedot: www.tangomarkkinat.fi

Muutokset mahdollisia.

 

Lisätiedot:

Martti Haapamäki
taiteellinen johtaja
Seinäjoen Tangomarkkinat Oy
martti.haapamaki@gmail.com
p. 0500 562 794

Erkki Välimäki
hallituksen puheenjohtaja
p. 040 774 8331
erkki.valimaki@seinajoki.fi

www.tangomarkkinat.fi
www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat
www.instagram.com/tangomarkkinat