Tangokuninkaallisten TV-sarja saa jatkoa syksyllä

Posted on

– lähes 40 Tangokuninkaallista kokoontuu kesäleirille maaseutumaisemissa
– leirijuhlaa isännöi Tangokuningas Aki Samuli maatilallaan Uudellamaalla

 

Keväällä alkanut Kuninkaalliset kimpassa -ohjelmasarja saa odotettua jatkoa. Tulevalla kaudella lähes neljäkymmentä Tangokuninkaallista kokoontuu Pukkilan maaseutumaisemaan Tangokuningas Aki Samulin maatilalle viettämään yhteistä leirijuhlaa. Uusi kausi nähdään AlfaTV:n syyskauden ohjelmistossa 6-osaisena sarjana, ja kuvataan kesän aikana.

”Toivotan koko kuninkaallisperheen sydämellisesti tervetulleeksi maatilalleni jonka olen nöyränä poikana nimennyt Kuninkaan Valtakunnaksi! Kaikenlaisen kivan yhdessäolon lisäksi, kuninkaalliset pääsevät hoitamaan maatilani eläimiä, jotka kaikki ovat saaneet Tangokuninkaallisista nimensä. Täällä asustaa niin Maria ja Kaija -nimiset kanat kuin Jukka-kukko, Tiina-lammas ja Petri-pässi sekä Kauko-hevonen. Jokaiselle löytyy siis oma kaima tilan eläinasukkaista,” Tangokuningas 2015 Aki Samuli kertoo innoissaan.

”On kiva saada näin iso osa tangoperhettä koolle kun itse tapahtuma siirtyy ensi vuoteen,” hän jatkaa.

Kuninkaallisten tulevaa kesäleiriä suunnittelevat ja toteuttavat itse Tangokuninkaalliset, yhdessä Tangomarkkinoiden tapahtumatiimin ja tv-kanavan kanssa.

Tangokuninkaalliset ovat nykyään paljon yhteistyössä ja jopa järjestäytyneet oman Tangokuninkaalliset ry:n (TanKu) muodossa. Yhdistys sai ensiaskeleensa Kuninkaalliset kimpassa -ohjelman ensimmäistä kautta tehtäessä Kuortaneen Urheiluopistolla viime kesänä.

”Ollaan todella innostuneella mielellä rakentamassa uutta kokoontumista. Tällä hetkellä suunnitellaan aikatauluja, kehitellään pelejä ja leikkejä sekä haetaan innokkaita yhteistyökumppaneita mukaan”, Tangokuningas 2008 Jukka Hallikainen kertoo.

”Mielellämme nostamme esiin suomalaisen työn merkitystä, sekä lähiyrittäjyyden kannattamista. Myös me kuninkaalliset omaamme ”armeija marssii vatsallaan”-ajattelun, joten keskustelu esimerkiksi kotimaisesta ruoasta on varmasti mukana, kun sopivasti maaseudullakin ollaan”, Jukka jatkaa.

Myöskään musiikillista antia ei unohdeta, kulkeehan musiikki aina kruunupäiden matkassa. Leirillä järjestään rennossa yhdessäolon tunnelmassa Kuninkaalliset iltamat joka kunnioittaa musiikillaan kotimaista iskelmämusiikkia. Solisteina on luonnollisesti Kuninkaalliset itse, ja orkesterina Taisto Lunkan Tango-orkesteri.

Myös Kuninkaalliset iltamat tullaan näkemään AlfaTV:llä syksyn aikana.

 

AlfaTV:ltä runsaasti tango-ohjelmaa heinäkuussa

Kuten huhtikuussa tiedotettiin, Seinäjoen Tangomarkkinat siirtyy vuodelle 2021. Tangokanava AlfaTV on järjestänyt kuitenkin tangoviikolle runsaasti tarjontaa, sillä kanavalla nähdään runsain mitoin taltiointeja viime kesän ohjelmista. Myös Kuninkaalliset kimpassa -sarjan ensimmäinen kausi nähdään kokonaisuudessaan uusintana.

”On hienoa, että yleisömme pääsee tangoviikolla hakemaan hieman tunnelmaa television kautta vaikka itse tapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä. Uusi Kuninkaalliset kimpassa -kausi sekä Kuninkaalliset iltamat tarjoaa puolestaan syksylle täysin uutta tango-ohjelmaa”, Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki tunnelmoi.

”Kokoontuminen on merkityksellinen myös taiteilijoillemme, joille on varmasti voimaannuttavaa nähdä toisensa tässä hetkessä,” hän lisää.

 

Lisätiedot

Martti Haapamäki
taiteellinen johtaja, Tangolaulukilpailun tuomariston puheenjohtaja
Seinäjoen Tangomarkkinat Oy
martti.haapamaki@gmail.com
p. 0500 562 794

www.tangomarkkinat.fi
www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat
www.instagram.com/tangomarkkinat