Seinäjoen Tangomarkkinat siirtyy seuraavaan vuoteen

Posted on

Suomen valtiovallan antaman linjauksen johdosta Seinäjoen Tangomarkkinoiden tämän vuoden kesäfestivaali oheistapahtumineen joudutaan valitettavasti jättämään väliin ja siirtämään vuodelle 2021.

Koronavirus-epidemiasta johtuvan poikkeustilanteen ja sen asettamien rajoitteiden myötä myös Tangolaulukilpailu, Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailu sekä SMOrk (Tanssiorkestereiden SM-kilpailu) keskeytetään tältä vuodelta.

Tangomarkkinat-organisaatio on pahoillaan koko maailmaa koskettavan epidemian vaikutuksesta asiakkaisiimme, esiintyjiimme, työntekijöihimme, yhteistyökumppaneihimme – sekä kaikkiin rinnalla taisteleviin kulttuurialan toimijoihin. Vastuullisuus ja kaikkien hyvinvointi on kuitenkin tärkeintä ja kaiken tekemisemme ehdoton edellytys.

Tangotiimimme on elänyt viime viikkoina kovin tunteikasta aikaa miettimällä tämän kesän kohtaloa ja tämän raskaan ratkaisun kohdalla ajatuksemme ovat kaikkien tuttujen ja uusien tangon ystävien tuntemuksissa. Kesä tuntuu varmasti erilaiselta, kun monet perinteet johon Tangomarkkinat ja monet muut kesätapahtumat kuuluvat, jää kokematta. Perinne ja yhteisöllisyyden kaipuu on yhteistä niin yleisöllä, kuin meillä tangotyöläisillä, joihin myös esiintyjämme vahvasti kuuluvat.

Tästä vaikeasta tilanteesta huolimatta, jatkamme intohimoisesti Tangomarkkinoiden suunnittelutyötä seuraavalle vuodelle. Tangomarkkinoiden ohjelmisto on pääosin jo julkaistu ja tämän vuoden tapahtumasisältö pyritäänkin siirtämään mahdollisimman kokonaisena Tangovuoteen 2021.

Tangomarkkinoiden kilpailut keskeytetään, ja kilpailut ensi vuodelle avataan uudelleen syksyllä 2020. Kaikki kilpailijat ja esiintyjät tullaan kontaktoimaan vielä erikseen asian tiimoilta.

– Olemme organisaation kanssa käyneet tiiviisti keskusteluja viimeisten viikkojen aikana ja pohtineet vaihtoehtoisia ratkaisuja mm. Tangolaulukilpailun jatkamisen suhteen. Koemme kuitenkin, että Tangomarkkinat on iso kokonaisuus, jossa jokainen elementti on tärkeä jotta voimme tarjota sekä yleisöllemme, että kilpailijoille sen ainutlaatuisen tangotunnelman, josta Seinäjoen Tangomarkkinat tunnetaan, Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki kertoo.

– Haluan sydämestäni kiittää kaikkia kilpailuihin osallistuneita, ja toivonkin näkeväni heidät osallistumassa ensi vuoden kilpailuihin, Haapamäki jatkaa.

Tämän vuoden tapahtumaan ostetut liput, passit ja leirintämajoituspaikat siirtyvät automaattisesti vuoden 2021 tapahtumaan. Asiakkaalla on myös mahdollisuus lunastaa ostonsa takaisin lokakuun loppuun mennessä Tangotoimistosta. Kaikki tangoasiakkaat pyritään kontaktoimaan sähköpostitse lähipäivinä.

– Toivomme, että uskolliset tangovieraamme osoittavat meille tukensa tässä valitettavassa tilanteessa ja pitävät lippuvarauksensa seuraavalle vuodelle mahdollisuuksiensa mukaan. Lupaamme tarjota vuonna 2021 Seinäjoen Tangomarkkinat sen kaikkein parhaimmassa muodossa ja tunnelmarikkaana kokemuksena, jossa tango kuuluu kaikille,Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Erkki Välimäki kertoo.

 

Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään seuraavan kerran 7.- 11.7.2021.
Lipunmyynti tapahtumaan avataan ensi viikolla.

 

Lisätiedot:

Martti Haapamäki
taiteellinen johtaja, Tangolaulukilpailun tuomariston puheenjohtaja
Seinäjoen Tangomarkkinat Oy
martti.haapamaki@gmail.com
p. 0500 562 794

Erkki Välimäki
hallituksen puheenjohtaja
Seinäjoen Tangomarkkinat Oy
erkki.valimaki@seinajoki.fi
040 774 8331