Kilpailun säännöt 2020

1 §

Kilpailun nimi on Tanssiorkestereiden SM –kilpailu ja siitä käytetään markkinointinimeä SMORK.

 

2 §

SMORK:n tarkoituksena on tuoda esiin monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita. Kilpailun tarkoituksena on myös edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia, sekä parantaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä näiden työtilaisuuksia.

 

3 §

Järjestäjällä on oikeus evätä kilpailun eri vaiheissa alkoholin tai muiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisen kilpailijan osallistuminen.

 

4 §

SMORK-kisan voittajan edellytetään hoitavan edustusvuotensa moitteettomasti. Järjestäjä voi päättää tittelin poisotosta, mikäli ko. orkesteri ei pysty hoitamaan velvoitteitaan tai käytöksellään vahingoittaa Tangomarkkinoiden tai kilpailun tavoitteita ja mainetta.

 

§

Orkesteri ilmoittautuu kilpailuun sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuneille orkestereille toimitetaan täytettävä ja allekirjoitettava kysely-/sitoumuslomake, jolloin orkesteri on kilpailussa mukana ja sitoutuu näin lomakkeen ehtoihin ja sääntöihin. Orkesteri sitoutuu samalla esiintymään kaikissa kilpailun edellyttämissä vaiheissa ja tilaisuuksissa. Ennakkoilmoittautumisen voi tehdä järjestäjien nettisivuilla www.tangomarkkinat.fi/smork.

 

6 §

Orkesterit sitoutuvat luovuttamaan kaikissa kilpailuvaiheissa järjestäjän toimesta tallennetut kuva-, ääni- ja av-materiaalit itsestään järjestäjien omistukseen, käyttöön ja markkinointiin kaikilla käyttöoikeuksilla. Järjestäjillä on oikeus antaa oman harkintansa mukaan materiaalit myös kolmannen osapuolen käyttöön.

 

7 §

Esikarsinnat järjestetään videotallenteiden kanssa tammi-helmikuun aikana. Kilpailuun osallistuvat orkesterit toimittavat järjestäjälle 2 videotallennetta sekä orkesterin esittelyvideon, joiden perusteella  esiraati valitsee kaikista karsintasuorituksista jatkoon 4 orkesteria.

 

8 §

Jatkoon valitut 4 orkesteria kutsutaan SMORK-päivään huhtikuun aikana. Päivän aikataulu ilmoitetaan jatkoon hyvissä ajoin jatkoon päässeille henkilökohtaisesti.

 

9 §

Kilpailun Semifinaali- ja Finaalitapahtuma järjestetään 8.-12.7.2020 Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä. Finalistien ohjeistus ja ohjelma-aikataulu Tangomarkkinoilla ilmoitetaan jatkoon päässeille henkilökohtaisesti.

 

10 §

Orkesterit kustantavat itse kilpailun eri vaiheisiin kohdistuvat matka-, majoitus- ym. omat kulut ellei järjestäjä toisin ilmoita. Seinäjoen Tangomarkkinoilla järjestettäviin finaaleihin selviytyneille korvataan kulut erillisen sopimuksen mukaan.

 

11 §

SMORK 2020 – Finaalitapahtumiin selviytyneet orkesterit sitoutuvat antamaan itsestään markkinointi- ja myyntioikeudet Gramofoni Oy:lle sekä sitoutuvat solmimaan sopimuksen äänitteiden tuottamisesta järjestäjän osoittaman äänitetuottajan kanssa.

 

12 §

Lisätietoa kilpailusta löytyy osoitteista www.tangomarkkinat.fi sekä www.gramofoni.fi.

 

14 §

SMORK 2020 -kisan järjestää Seinäjoen Tangomarkkinat Oy yhteistyössä Gramofoni Oy:n kanssa.

 

15 §

Järjestäjät pidättävät oikeudet sääntömuutoksiin kilpailun aikana.