Finalistit

Kilpailut » Laulukilpailu » Finalistit

Laulukilpailun Finalistit 2022

Ohessa aakkosjärjestyksessä esiteltynä Laulukilpailun Finalistit!

 

NAISET:

 

Hanna Hirvonen

 

Paikkakunta: Kajaani

Ikä: 40

Oletko osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin / jos, minä vuosina: Kyllä olen, ensimmäisen kerran jo vuonna 2002, jolloin olin ihan keltanokkana juuri aloittanut  säännöllisemmän lauluharrastuksen koululauluvuosien jälkeen. Tuona kyseisenä vuonna ei tullut  jatkopaikkaa illan orkesteriosioon saatikka Raision Semifinaalin karsintaan.
Vuosina 2004-2014 olen ollut mukana Tangomaratonin ensimmäisellä kierroksella joitakin kertoja.
Mieleenpainuvimmat osallistumiskerrat ovat vuosina 2017-18 jolloin olen ollut finaalissa 4 parhaan naisen  joukossa. <3 

Musiikkitausta: Epäsäännöllistä keikkailua monien kokoonpanojen solistina noin 20 vuoden ajan. Musiikinalan kursseja ja -koulutuksia, esim. Ikaalisten artistikoulutus vuonna 2003-04 sekä laulutunteja niin klassiselta kuin kevyen musiikin puolelta. Mukana myös tapahtumajärjestelyissä esim. Kiuruveden Vihreät Niityt sekä Iskelmäviikko vuosina 2004- 2019.
Laulukilpailukokemusta ja meriittejä: Toivo Kärki- laulukilpailun 1. sija 2004
Iskelmä Mestarit naisten sarjan voitto 2016
Tangomarkkinat kuningatarfinalisti 2017 ja 2018 

Miksi olisin hyvä Tangokuninkaallinen: Lämmin, hyvän positiivisen asenteen sekä huumorin omaava persoona. Tunnistettava, tangoon sekä iskelmämusiikkiin sopiva laulusoundi.
Helposti lähestyttävä ja ihmisläheinen artisti, joka tekee nöyrällä asenteella töitä yleisönsä eteen sekä nauttii myös vuorovaikutuksesta tanssivan ja kuulevan kansan kanssa. 

Siviiliammatti: Taksinkuljettaja/laulaja 

Suosikki aiempien vuosien Tangokuninkaallisista: Vahvat tulkitsijat, kuningattaret Arja Koriseva, Eija Kantoja, Saija Tuupanen 

 

Hanne Kivioja

 

Paikkakunta: Jyväskylä

Ikä: 39

Oletko osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin / jos, minä vuosina: Hain Tangomarkkinoille vuonna 2019 ja pääsin tuolloin Tangomaratonille asti.

Musiikkitausta: Olen laulanut lapsesta asti. Musiikki oli kuitenkin vain harrastus ja keikkailin satunnaisesti, siihen asti kunnes terveysongelmat pakottivat miettimään tulevaisuuttani uudelleen: Minulla todettiin muutamia vuosia sitten fibromyalgia ja TOS-oireyhtymä, joiden takia en enää kyennyt edelliseen työhöni. Tuolloin uskaltauduin haaveilemaan musiikista ja laulamisesta varsinaista työuraa loppuelämäkseni! Ensimmäinen askel oli muusikon opinnot Kainuun ammattiopiston konservatoriossa ja sen jälkeen opiskelin musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Valmistuin pop/jazz-laulunopettajaksi viime vuonna.

Miksi olisin hyvä Tangokuninkaallinen: Olisin hyvä tangokuninkaallinen siksi, että teen töitä ahkerasti ja nöyrästi samalla pitäen pilkkeen silmäkulmassa. Vaikka työt tehdään tosissaan, huumori on aina mukana kaikessa tekemisessäni ja kohtelen ihmisiä kunnioituksella ja rakkaudella!

Siviiliammatti: Muusikko ja musiikkipedagogi (pop/jazz-laulunopettaja)

Suosikki aiempien vuosien Tangokuninkaallisista: On vaikeaa nimetä vain yksi suosikki tangokuninkaallisten joukosta! Lapsuudesta asti olen ihaillut Arja Korisevaa: hänen uskomattoman upean laulutaitonsa lisäksi ihailen Arjan lämmintä energiaa, jota hän säteilee ympärilleen. Arjan rinnalle nostan toisenkin kuningattaren: Muutama vuosi sitten tutustuin Jenna Bågebergiin, hän oli laulunopettajani yhden vuoden ajan. Jennan taitoa ja monipuolisuutta ihailen myös suunnattomasti!

 

Heta Halonen

 

Paikkakunta: Pori

Ikä: 30

Oletko osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin / jos, minä vuosina: Nyt on ensimmäinen kerta kun osallistun!

Musiikkitausta: Olen laulanut pienestä pitäen yksin, kuoroissa ja myöhemmin erilaisissa yhtyeissä. Soitan lisäksi pianoa ja nyt työn alla on myös sähkökitaran soitto. Lisäksi teen omia sävellyksiä ja sanoituksia ja olen esiintynyt musiikkiteatteriproduktioissa.

Miksi olisin hyvä Tangokuninkaallinen: Esiintyminen ja musiikin tulkinta ovat intohimojani! Vuorovaikutus erilaisten teosten, yleisön ja kanssamuusikoiden kanssa antaa minulle hirveän paljon ja elämyksien ja tunteiden välittäminen on minulle mieluista ja tärkeää ja musiikki yksi luonnollisimmista keinoista toteuttaa sitä.

Siviiliammatti: Muusikko, näyttelijä, musiikkipedagogi

Suosikki aiempien vuosien Tangokuninkaallisista: Sauli Lehtonen

 

Sari Tuliniemi

 

Paikkakunta: Kirkkonummi

Ikä: 43 v

Oletko osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin / jos, minä vuosina: 2009 ja 2013

Musiikkitausta: Aloitin 5-vuotiaana lapsikuorossa Noormarkussa. 13-vuotiaana mulla oli eka rokkibändi SyysQ ja sen jälkeen onkin ollut kaikenlaisia kokoonpanoja monesta eri genrestä. Erikoisin kokoonpano oli kuoro Qatarissa, Doha Singers.
Tällä hetkellä mulla on neljä vakituista kokoonpanoa: Baggböle Bigband, bilebändi Big Drift sekä bluesia sekä vanhaa suomi-iskelmää soittava Mexico Express. Näiden lisäksi esiinnyn erilaisissa tilaisuuksissa tai tuurailen laulajia muissa kokoonpanoissa. Kuulun myös Finnair Singers kuoroon.
Olen opiskellut klassista laulua useamman vuoden Antti Haatajan opissa Kauniaisten musiikkiopistossa. Olen valmistunut Laajasalo opiston kevyen musiikin linjalta solistiksi sekä suorittanut opintoja Sibelius Akatemiassa (avoin yliopisto) jazzosastolla Jenny Robsonin opissa. Lisäksi Ira Kaspi toiminut opettajanani jazzlaulussa.

Miksi olisin hyvä Tangokuninkaallinen: Tangoa ei vaan läpilauleta ja siten osuta kuulijan sydämeen ja sieluun. On ehkä kornia sanoa, mutta tangoon tarvitaan kokemusta. Hieman särkynyttä sydäntä, murusiksi menneitä unelmia, suuria rakkauden tunteita. Elämän suuria iloja. Kaikkia harmaan sävyjä. Olen omassa elämässäni saanut näihin vuosiin mennessä kokea kaikkea yllämainitsemaani. Sydän on särkynyt, ei vain kerran, ja aina on noustu taas vähän vahvempana seinomaan omille jaloilleni. On ollut iloa ja surua ja kokemuksia. Kaikki ne ovat kasvattaneet minua ja ne kuuluvat laulussani.
Olisin hyvä Tangokuninkaallinen, koska osaan maalata mielenmaisemia. Tulkita. Rakastan seisoa yleisön edessä. Katsoa heitä, laulaa heille. Jokainen silmäkulmaan ilmaantuva kyynel kertoo, että olen koskettanut juuri sitä kuulijaa. Tää on niin mun juttu!! 

Siviiliammatti: Työskentelen Finnairilla Gate service agenttina

Suosikki aiempien vuosien Tangokuninkaallisista: Arja osui ja iski silloin vuonna -89 kymmenvuotiaaseen meikäläiseen kuin salama. Arjalla ja minulla taitaa olla vielä sukurasitteitakin niin siksi hänen voittonsa oli iso asia. Sain myös ilon ja kunnian tutustua Kauko Simoseen viime syksynä. Siinäkin kohtaa joku liikahti sydämessä :) 

 

MIEHET:

 

Janne Marja-aho

 

Paikkakunta: Helsinki

Ikä: 51

Oletko osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin / jos, minä vuosina: Viime vuonna osallistuin ensimmäistä kertaa, mutta kisat peruttiin.

Musiikkitausta: 25-vuotinen ura musiikkiteatterin ja tanssin kentällä. Kaksi levytystä solistilaulajana: Manner-levy (Anna-Mari Kähärän ja Jussi Tuurnan sävellyksiä Eeva-Liisa Mannerin runoihin) ja Minä olin yö-levy. (Jacques Brelin- ja Barokkilauluja barokkiyhtye Cornucopian kanssa).

Miksi olisin hyvä Tangokuninkaallinen: Olen asunut lapsuuteni maaseudulla Saarijärvellä 70- ja 80-luvuilla. Suomalainen tango ja iskelmä pureutui tuolloin DNA:hani. Toivon, että pitkä kokemukseni näyttämöllä niin tanssitaiteen, kuin musiikkiteatterin saralla ja oma henkilökohtainen historiani ovat oiva kombo, jonka kautta olisin monipuolinen ja hyvä kuninkaallinen.

Siviiliammatti: tanssitaiteilija

Suosikki aiempien vuosien Tangokuninkaallisista: Jari Sillanpää

 

Keijo Hietikko

 

Paikkakunta: Kurikka (jalasjärvi)

Ikä: 29 vuotta

Oletko osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin / jos, minä vuosina: olen ollut mukana Tangomarkkinoilla vuosina 2011, 2012 sekä 2014.

Musiikkitausta: Musiikki ”ura” alkoi ammattikoulussa, siellä otin laulutunteja ja pääsin mukaan erilaisiin tapahtumiin esiintymään.
Ammatikoulujen kilpailuissa karaokessa ja kevyen musiikin sarjassa tuli ensimmäisenä vuotena menestystä ja siitä lähti ajatus että tästä voisi itselle ammatinkin tehdä.
On tullut sitten kierrettyä erilaisia laulukilpailuja, omasta mielestä hyvällä menestykselläkin.
2012-2013 vuonna kävin Ikaalisissa artistivalmennus koulutuksen, jossa päästiin tutustumaan laajalti musiikin markkinointiin, opiskeltiin lauluilmaisua, promootiota, tekijänoikeuksia, alan sopimuskäytäntöjä jne.  ja pääsin tapaamaan paljon musiikin ammattilaisia, sitä myöten laajennettua omaa verkostoa.
Nykyään keikkojakin alkaa olla takana mukavasti, trubaduurina ja bändinkin kanssa, tällähetkellä on tunne, että laitetaan iso vaihde silmään ja laitetaan tähtäimiä korkeammalle.

Miksi olisin hyvä Tangokuninkaallinen: Nuoruuden into ja palo viedä omaa uraa eteenpäin, jakaa eri tunnetiloja musiikin kautta sekä kehittää lavatanssi kulttuuria. Näkemystä on tullut eri suunnista esim. keikoilla bändin kanssa , trubaduurina sekä karaoke vetäjän roolissa.
Halu ja kiinnostus kehittyä, oppia uutta sekä Koen olevani monipuolinen esiintyjä, jolla pyrin vaikuttamaan myös nuoremman sukupolven viihtyvyyteen.
Tyylilaji taipuu tangosta räppiin ja takaisin. 

Siviiliammatti: auton-asentaja, elintarvikeala (teurastaja)

Suosikki aiempien vuosien Tangokuninkaallisista: Kari Hirvonen, jos saan valita toisen niin Marko Maunuksela

 

Lauri Ketonen

 

Paikkakunta: Rauma

Ikä: 39

Oletko osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin / jos, minä vuosina: joskus, mutta siitä on niin kauan, että en edes muista :) eli vastataan: en

Musiikkitausta: Erikoistuin teatterikorkeakoulussa musiikkiteatteriin 2006 ja olen urallani tehnyt pääasiassa musiikkiteatteria. Minulla on ollut omia show- ja konserttikokonaisuuksia, yhteistyössä mm. Rauman soittokunnan kanssa. Olen laulanut Viking Linen laivoilla yli kymmenen vuotta.

Miksi olisin hyvä Tangokuninkaallinen: Olisin hyvä tangokuninkaallinen, koska minulla on halua ja motivaatiota laulamiseen sekä itseni kehittämiseen artistina. Olen seurannut Tangomarkkinoita pitkään ja minulla on kokemusta ns. kentältä. Uskon myös näyttelijän ammattin auttavan tangokruunun tuomiin haasteisiin vastatessa, sekä myös kuninkuuden tukevan näyttelijyyttäni.

Siviiliammatti: näyttelijä

Suosikki aiempien vuosien Tangokuninkaallisista: Jari Sillanpää

 

Tomi Kuusela

 

Paikkakunta: Mynämäki

Ikä: 32 vuotta

Oletko osallistunut Tangomarkkinoille aiemmin / jos, minä vuosina: Olen osallistunut aiempina vuosina monesti ja 2018 (muistaakseni) olin Keuda talolla.

Musiikkitausta: Musiikkitaustani on monipuolinen.

Pääinstrumenttini on kitara (kaikki genret). Soitan myös:  Basso, ukulele, viulu(omaksi huviksi), rummut, piano, alttosaksofoni. Soitin valikoima kasvaa edelleen.
Olen itse opiskellut laulua, laulutunneilla olen elämäni aikana käynyt noin 10 kertaa. Olen soittanut ja laulanut muutamassa harrastelijabändissä.
Musiikkimakuni on laajaa,  rankasta metallista --> oopperaan ja klassiseen musiikkiin.
Olen toiminut studiokitaristina ja sovittajana Sauli Alipirjelän tuottamassa kappaleessa Lumisadepallo. Kitaristina Kelly Draffan -Carte Blanche kappaleessa.
Elämäni hienoin tapahtuma oli esiintyä 50 henkisen sinfoniaorkesterin Collegium Musicum Turku kanssa Tangon viemää konsertissa.
Kotistudiossa teen musiikkia laidasta laitaan, poppia, iskelmää, trancea, dubsteppiä, tangoja ja orkestraalisia sovituksia. Julkaisukelpoisia ja valmiita tuotoksia ei ole vielä syntynyt.

Miksi olisin hyvä Tangokuninkaallinen: Olisin hyvä tangokuninkaallinen edellä mainitun monipuolisuuteni vuoksi. Pystyn muuntautumaan eri tyyleihin helposti.
Tango, pop, iskelmä, bile ja tanssimusiikki, metalli ja muut genret eivät tuota vaikeuksia soiton tai laulun osalta.
Mielestäni ääneni soveltuu hyvin perinteisten sekä modernimpien tangojen tulkintaan (myös muihin tyyleihin). Äänialaa riittää.
Tuon aidosti oman persoonani näkyviin ja monet ovat kuvailleet että minussa on kontrastia :D
Don't judge a book by its cover.

Siviiliammatti: Ict-asiantuntija

Suosikki aiempien vuosien Tangokuninkaallisista: Varsinaista suosikki tangokuninkaallista minulla ei ole. Olen analyyttinen musiikin kuuntelija ja jokaisella artistilla on omat vahvuutensa, tyylinsä ja maneerinsa.

Äänen dynamiikka ratkaisee paljon.

Yhteistyössä

 

 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä