Yleisö karjaisi uuden Ilmatangon suomenmestarin

Posted on

Seinäjoen Tangomarkkinoilla kisailtiin lauantai-iltana Ilmatangon suomenmestaruus. Tangokapakkana tunnetun katulavateltan suojissa tanssitussa kilpailussa suomenmestariksi 2019 itsensä taisteli Jarmo Tikka. Tuomaroinnista vastasi yleisö huutoäänestyksellä. Tikan suoritus palkittiin huikealla 86 dB suosionosoituksella, kun kakkos- ja kolmossijalle jääneet saivat aikaan 84,6 desibelin äänimyrskyn.

Vuodesta 2006 lähtien järjestetyn ilomielisen skaban kilpailujohtajana toimi tänä kesänä Matti Mainio ja hänen juontajaparinaan vuoden 2011 Ilmatangon SM-mestari Markku Toivonen.

Leikkimielinen Ilmatango on pirteä, mukaansatempaava ja tunnetta täynnä oleva tanssilaji, jossa on runsaasti tilaa improvisoinnin, mielikuvituksen ja huumorin käytölle. Askeltenkaan unohtaminen ei ole vaarallista, kun korjausliikkeet tehdään yksin ja ainoastaan itsensä kanssa.

Ilmatangossa miehet ja naiset tanssivat samassa sarjassa. Vaikka tangon arvokkuus on ilmennyttävä esityksessä, saa kilpailijoilla olla reilusti pilkettä silmäkulmassa. Kilpailun arviointikriteerit ovat rytmiin tanssiminen, tangon ilmentäminen, tunteellisuus ja nautinto sekä tangokappaleen tulkitseminen.