Uusia kiinnityksiä juhlavuoden Tangomarkkinoille!

Posted on

• Tangolaulukilpailun finaalilähetykset juontaa Lola Odusoga ja Ismo Jokinen
• Musiikkiohjelmien mestari Timo Suomi palaa Tangomarkkinoiden kilpailulähetysten tv-ohjaajaksi

• 35-vuotis juhlakonsertissa esiintyjinä Tangokuninkaalliset kautta aikojen – orkesterina Seinäjoen kaupunginorkesteri laajennetulla kokoonpanolla
• Juhlakonsertin juontaa Päiviö Pyysalo – orkesteria johtaa Linnan juhlien legendaarinen kapellimestari Raine Ampuja

Seinäjoen Tangomarkkinat juhlii 35-vuotista taivaltaan suomalaisen iskelmä- ja tanssikulttuurin suurtapahtumana kesällä 2019. Viisipäiväinen festivaali järjestetään lomakauden paraatipaikalla 10. – 14. heinäkuuta.

 

Kaikkien aikojen suurin tangokonsertti

Juhlatunnelma tiivistyy huippuunsa perjantaina 12.7. jolloin Kisa-Areenan (Seinäjoki Areena) suurestradilla nähdään Tangomarkkinoiden 35-vuotis juhlakonsertti.

Suureen juhlakonserttiin on kutsuttu esiintymään kaikki Tangomarkkinoiden historian aikana kruunatut Tangokuninkaalliset, ja on täten kaikkien aikojen suurin tangokonsertti!

Juhlakonserttiin esiintymisensä ovat tähän mennessä vahvistaneet Tangokuninkaalliset Kauko Simonen, Risto Nevala, Arja Koriseva, Jouni Raitio, Jaska Mäkynen, Kaija Pohjola, Eija Kantola, Sebastian Ahlgren, Tiina Räsänen, Jari Sillanpää, Tomi Markkola, Matti Korkiala, Jouni Keronen, Petri Hervanto, Taina Kokkonen, Antti Raiski, Erkki Räsänen, Mira Sunnari, Johanna Pakonen, Kari Hirvonen, Saija Tuupanen, Tommi Soidinmäki, Johanna Debreczeni, Saska Helmikallio, Marko Lämsä, Elina Vettenranta, Henri Stenroth, Jenna Bågeberg, Jukka Hallikainen, Hanna Talikainen, Amadeus Lundberg, Marko Maunuksela, Mervi Koponen, Pekka Mikkola, Kyösti Mäkimattila, Heidi Pakarinen, Teemu Roivainen, Maria Tyyster, Aki Samuli, Susanna Heikki, Marco Lundberg, Erika Vikman, Teijo Lindström, Aino Niemi, Jarno Kokko ja Saana Sassali.

Konsertin musiikista vastaa Seinäjoen kaupunginorkesteri laajennetulla kokoonpanolla, vahvistuksenaan Aventura de Arcos jousiorkesteri. Seinäjoen kaupunginorkesteri toimi Tangolaulukilpailun kilpailuorkesterina vuosina 1985-2006.

Orkesteria johtaa legendaarinen Raine Ampuja, joka on toiminut Kaartin soittokunnan kapellimestarina ja päällikköna vuosina 1988–2013.

”Tango maalaa suomalaisen mielenmaisemaa, jossa dramaattisuus, tunteikkuus ja sielukkuus korostuu niin sanoituksessa kuin melodiassa. Se on tunteiden musiikkia, jossa on myös ripaus mystiikkaa,” Ampuja kuvailee.

”On hienoa olla mukana tekemässä Tangomarkkinoiden juhlavuoden tunnelmaa. Ja ilokseni huomasin kuinka monet konsertissa esiintyvistä Tangokuninkaallisista ovat minulle tuttuja jo aikaisemmista projekteista.”

Ampuja muistetaan myös Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanoton legendaarisena orkesterijohtajana.

”Tangomarkkinoilla ja Linnan juhlilla on samoja piirteitä. Molemmat tunnetaan kansanjuhlana, johon liittyy perinteitä ja tärkeää yhdessä elämisen aikaa,” Ampuja miettii.

Juhlakonsertin seremoniamestarina nähdään viihteen monitoimimies Päiviö Pyysalo. Pyysalo tunnetaan MTV3:n viihde- ja ohjelmapäällikkönä (1984-2001) sekä monien kotimaisten viihdesarjojen ohjaajana. Pyysalo toimi Tangolaulukilpailun tuomariston puheenjohtajana vuosina 1989-2005.

”Seitsemäntoista vuoden ajalta on niin monta sykähdyttävää muistoa ,että Seinäjoki ja tangojen tunnelma on palanut henkilökohtaiselle kuvaputkelleni lähtemättömästi. On ilo palata tangoareenalle ja seinäjokisen yleisön eteen juontajana. Hiljaa työssä,” Pyysalo kertoo tunnelmistaan.

 

Lola Odusoga ja Ismo Jokinen finaalilähetysten juontajiksi

Tangolaulukilpailun finaalikilpailut juontavat tänä vuonna suurelle yleisölle tutut tv-kasvot Lola Odusoga ja Ismo Jokinen.

Juontaja ja Miss Suomi 1996 Lola Odusoga nähdään finaalijuontajana jo toistamiseen. Edellisen kerran hän toimi toisena seremoniamestarina missivuotenaan.

Toimittajana ja viestintäkouluttajana sekä MTV3:n ruututoimittajana tunnettu Ismo Jokinen on myös tuttu kasvo tangoyleisölle. Jokinen on toiminut Tangomarkkinoilla mm. toimittajana, kouluttajana sekä juontotehtävissä.

”Olen ollut monenlaisissa tehtävissä Tangomarkkinoilla aiemmin, ja odotankin innostuneena paluuta tangon pyörteisiin. Lähden mielelläni aistimaan Tangomarkkinoiden ainutlaatuista tunnelmaa,” Jokinen kertoo.

”Lolan valinta juontajaparikseni on mieluinen, sillä arvostan hänen ammattitaitoaan, sanavalmiuttaan ja kokemustaan erittäin korkealle. On tärkeää, että juontajakumppaniin voi luottaa, sillä suorassa lähetyksessä voi sattua mitä tahansa,” hän jatkaa.

Kilpailijoita hän haluaa antaa tukensa yhdessä juontajaparinsa kanssa:

”Haluan luoda rauhallisuuden ja luottamuksen ilmapiirin jännittävän kilpailutilanteen keskelle. Jännittäminen on osa esiintymiseen virittäytymistä, ja se kuuluu asiaan. Olemme Lolan kanssa kilpailijoille kuulevana korvana, tsemppaajina ja tukena,” Jokinen lupaa.

 

Tangolaulukilpailun finaali kaksiosaisena

Tangolaulukilpailun loppukilpailut järjestetään kaksiosaisena Tangomarkkinoiden aikaan:

Torstaina 11.7. kilpailee 6 mies- ja 6 naislaulajaa. Tässä kilpailukonsertissa tuomaristo väistyy tuomarointitehtävistä ja Kisa-Areenan konserttiyleisö pääsee valitsemaan suosikkinsa 3 mies- ja 3 naislaulajaa jatkoon.

Kilpailu huipentuu lauantaina 13.7. Kuninkaalliseen Finaaliin, jossa valitaan vuoden 2019 Tangokuningas ja Tangokuningatar.

Finaalikonserttien musiikista vastaa yli 50-henkinen orkesteri, jonka muodostaa sinfoniaorkesteri CMT – Collegium Musicum Turku sekä Taisto Lunkan Tango-orkesteri. Orkesterikokonaisuuden kapellimestarina toimii Satu Simola.

Finaalikilpailut nähdään ja kuullaan AlfaTV:llä, Järviradiossa sekä netin välityksellä osoitteessa permanto.fi.

 

Ohjaajakonkari Timo Suomi palaa Tangomarkkinoiden pariin

Kotimaisen tv-viihteen mestari Timo Suomi palaa Tangolaulukilpailun Finaalilähetysten ohjaajaksi.

”Tunnelmani paluulle ovat mitä parhaimmat! Tangomarkkinoilla on suuri merkitys koko Suomen kansalle. Koen tärkeänä tehtävänäni juuri kotimaisen yleisön ja viihteenkuluttajan palvelemisen mahdollisimman laadukkaasti – tähdäten aina parhaimpaan lopputulokseen,” Suomi kertoo.

Kotimaassa palkittu ja kansainvälistä tunnustusta saanut ohjaaja on tehnyt lähes 200 suoraa musiikkiohjelmalähetystä, ja kaiken kaikkiaan vastannut yli tuhannen musiikkiohjelman monikameraohjauksesta ja tuottamisesta.

Yksi hänen suurimmista ohjaustöistään oli vuoden 2007 kansainvälisen Eurovision laulukilpailulähetyksen ohjaaminen. Aiemmin Suomi ohjasi Tangomarkkinoiden finaalikilpailut vuosina 2009-2015 Yleisradiolle.

Suomi aloittaa AlfaTV:n musiikki- ja kulttuuriohjelmien taiteellisena johtajana 18.2.2019.

”AlfaTV on loistava media ja alusta suomalaisen kulttuurin monipuoliseen tukemiseen. Haluammekin kehittää ohjelmatarjontaa mahdollisimman laajasti, eri ikäryhmät huomioon ottaen,” Suomi kertoo.

Seinäjoen Tangomarkkinat – 35-v. juhlavuosi 10. – 14.7.2019