kuningas

Tiivis Finalistiryhmä rennoissa tunnelmissa

Posted on

– Tangokuningas Finaali ratkeaa huomenna 8.7.2017

Seinäjoen Tangomarkkinoilla kilpaillaan lauantaina 8.7.2017 Tangokuninkaan kruunusta. Finalistit ovat olleet paikalla Suomen Tangopääkaupungissa koko viikon ja pyöritys on kiihtynyt päivä päivältä. Eilen illalla he pääsivät tutustumaan myös uudistuneen Kisa-Areenan lavaan suorassa televisiolähetyksessä Tangokuningatar Finaalissa.

Perjantaiaamuna jännityksestä ei kuitenkaan ole tietoakaan, kun hyväntuulinen ja rento kokelaskuusikko – Antti Kuhmonen, Teijo Lindström, Jere Laakso, Markku Uhlbäck, Pasi Kivimäki ja Tuomas Salminen – saapuu Tangotoimistolle Satumaa-tangoa komeasti laulaen.

”Olen täällä ensimmäistä kertaa, kaikki on uutta ja mahtavaa”, kuvailee Antti Kuhmonen innostuneena Tangoviikon kokemuksiaan.

Markku Uhlbäck osallistui kilpailuun jo viime vuonna, ja kertoo tämänvuotisen kokemuksen olleen helpompi, kun tietää jo hiukan, että mitä on luvassa. Tangomarkkinoilla kehotetaan joka käänteessä nauttimaan unohtumattomasta kokemuksesta, ja siihen hän on keskittynytkin. Laulamisen lisäksi hän on ehtinyt myös urheilla tälläkin viikolla.

”Aamuisin olen käynyt juoksemassa tunnin, siitä päivä lähtee hyvin käyntiin”, Uhlbäck kertoo.

Tiivis aikataulu on valmentanut finalisteja tulevaa varten, sillä Tangokuninkaallisille etenkin ensimmäinen vuosi on kiireinen ja täynnä tangohumun pyöritystä tanssilavoilla, konserttisaleissa sekä haastatteluiden parissa.

”Aikataulu on mielenkiintoinen, mutta kyllä se on sotiaalle helppoa”, kapteenina Puolustusvoimilla työskentelevä Pasi Kivimäki vakuuttaa.

Musiikin johdattamana

Jokaisella finalistilla on takanaan musiikkitaustaa joko vuosien tai vuosikymmenten ajalta. Bassoa ja kitaraa soittava Tuomas Salminen on keikkaillut 11-vuotiaasta asti Hurriganes-yhtyeen synnyttämän kipinän siivittämänä. Teijo Lindström puolestaan on kokenut kilpailukonkari, sillä ensimmäiset laulukilpailunsa hän on voittanut jo seitsemänvuotiaana.

”Olen opiskellut pianonsoittoa ja keikkaillut häissä, hautajaisissa ja syntymäpäivillä säestäjänä. Kuoronjohtajana on työskennellyt 18 vuotta.” Lindström kertoo.

Jere Laaksolla ei ole vielä vuosien kokemusta keikkalavoilta, mutta vanhan swingin ystäväksi tunnustautuva Laakso on vetänyt runsaasti karaokea laivalla sekä välillä vieraillut laivaorkestereiden solisitina. Tanssijalan hän saa varmasti vipattamaan, sillä takana on seitsemän vuotta seuratanssien harrastamista.

”Lempitangoni on Jari Sillanpäänkin tulkitsema Hulluna tangoon”, Laakso paljastaa.

Innolla huomiseen

Kilpailijat odottavat jo huomista innokkaana. Finalisteista on hitsautunut kilpailun aikana tiivis kaveriporukka, josta huokuu ulospäin vahva yhteishenki sekä rakkaus tangoon ja ihmisten viihdyttämiseen.

Eiliseen Kuningatarvalintaan kaikki ovat hyvin tyytyväisiä. Tangolaulukilpailussa ei erityisesti etsitä yhteensopivaa paria ensin valitulle kuninkaalliselle, mutta Tangokuningas -ja kuningatar esiintyvät etenkin uransa alkuvaiheessa paljon yhdessä.

”Eilen oli historiallinen päivä. Saimme upean Kuningattaren 100-vuotiaalle Suomelle ja huomenna saamme Kuninkaan.” Tuomas Salminen tunnelmoi Tango Finlandian hengessä.

Tangokuningas Finaali Seinäjoen Kisa-Areenalla lauantaina 8.7.2017 klo 19.00.

(Teksti: Sami Skantsi)