Tangoneuvoksen arvonimi kuudelle ansioituneelle tekijälle

Posted on

Seinäjoen Tangomarkkinoilla myönnettiin lauantaina 13.7.2019 Tangoneuvoksen arvonimi kuudelle Tangomarkkinoiden hyväksi merkittävää työtä tehneelle henkilölle.

Tangoneuvos-arvonimen saivat Tangomarkkinoiden taiteellisena johtajana vuodesta 2012 ja Tangolaulukilpailun tuomariston puheenjohtajana vuodesta 2006 toiminut Martti Haapamäki, Tangolaulukilpailua vuosina 1985–1999 juontanut Heikki Hietamies, Tangomarkkinoiden toiminnassa vuodesta 1990 asti mukana ollut Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n hallituksen jäsen Markku Koski, vuosina 1998–2003 hallituksen puheenjohtajana toiminut Lasse Lintilä, vuoden 2006 jälkeen puheenjohtajana toiminut Kalle Lähdesmäki sekä Tangolaulukilpailun tuomaristoa vuosina 1989–2005 johtanut Päiviö Pyysalo.

Tangoneuvoksen arvonimen saaneet ovat kaikki toimineet pitkään Tangomarkkinoiden parissa. Tapahtuman kasvaminen Suomen suurimmaksi kansan kulttuuritapahtumaksi ei olisi mahdollista ilman pitkäjänteistä työtä.

”On suuri ilo ja kunnia saa kunniakirja ja arvonimi. Yleensä sanotaan, että sodassa granaatit ja sirpaleet sekä siviilissä kunniamerkit menevät väärille henkilöille, mutta nyt uskallan olla eri mieltä. Tiedämme kaikki, että olemme tehneet varsin pitkäjänteistä työtä tämän tapahtuman eteen.” totesi Päiviö Pyysalo puheessaan.

Arvonimen myöntämisen perusteena on ollut pitkäaikainen ja sitoutunut toiminta ja / tai vaikuttaminen Seinäjoen Tangomarkkinoiden sisältöön ja laadulliseen tasoon, jatkuvuuden varmistamiseen sekä arvojen mukaiseen kehittämiseen. Toiminta ja vaikuttaminen on edellyttänyt oma-aloitteisuutta sekä pitkäjänteistä sitoutunutta toimintaa Suomen suurimman kansan kesätapahtuman toteutumiseksi sekä Suomalaisen Tangokulttuurin edistämiseksi ja vahvojen musiikki- ja tanssielämysten tuottamiseksi.

Joulukuussa 2018 Tangoneuvoksen arvonimi myönnettiin tapahtuman pitkäaikaiselle ohjelmatuottajalle, Kristiina Heikkilälle. Ensimmäiset Tangoneuvokset nimitettiin vuonna 2011, jolloin arvonimen saivat Timo Kosonen, Seppo Kulmala, Ari Oinonen, Reijo Pitkäkoski, Raimo Yli-Uotila ja Tauno Äijälä.

Tangoneuvoksen arvonimen myöntää Seinäjoen Tangomarkkinat Oy, ja kunniakirjat Tangoneuvoksille luovutti hallituksen varapuheenjohtaja Vesa Hätilä.

Teksti: Sami Skantsi

Seinäjoen Tangomarkkinat – 35-v. juhlavuosi 10.–14.7.2019