Tangomarkkinoiden kilpailujen sarjan avaa Lavatangon SM-tanssikilpailut

Posted on

Tanssi kuuluu olennaisena osana tangokulttuuriin, ja tämä näkyy myös Tangomarkkinoilla vuosi vuodelta paremmin. Lavatangon SM-kilpailut ovat tänä vuonna siirretty tapahtuman ehdottomaan ytimeen, Tangokadulle. Uudistetulta kadulta löytyy tanssilattia, jonka katos suojaa niin tanssijoita kuin yleisöäkin avajaispäivän suurimmilta helteiltä. Uudistuksen myötä yleisö pääsee seuraamaan kilpailua erittäin läheltä ja alueella on mahdollisuus nauttia myös ravintolapalveluista.

Lavatangon SM-kilpailujen kilpailujohtaja Niina Huhtala pitää uutta paikkaa upeana:

– On todella hienoa saada tanssi kaikkien katseen keskipisteeksi ja suuren yleisön eteen, hehkuttaa Huhtala.

– Olen mielettömän innoissani myös siitä, että tällä kertaa koko kilpailu saadaan tanssia elävän musiikin tahtiin alkukarsinnoista lähtien. Live-musiikin ja tanssin yhdistelmä tuo tangon lähemmäs markkinakansaa erittäin ihmisläheisellä tavalla.

Tangokadulle on tänään keskiviikkona vapaa pääsy ja Huhtala kutsuukin kaikki seuraamaan kilpailua.

-Toivon, että uudetkin yleisöt näkevät nyt miten upeaa työtä tanssijat tekevät.

Viisi vuotta tanssileirin johtajana toimineella Huhtalalla riittää kiirettä myös kilpailujen jälkeen, sillä jatkuvasti suosiota kasvattaneet tanssikurssit pyörivät koko tapahtuman ajan. Huhtala toivookin kilpailun innostavan myös tanssitunneille uusia oppilaita tasosta riippumatta.

Illan kilpailua pirteä tanssiguru vartoaa jännittynein mielin:

-Odotan illalta suuria tunteita ja tulkintoja. Toivon, etten saa vatsahaavaa pelkästä jännityksestä ennen kisan alkua, Huhtala naurahtaa leikkisästi.

Tangomarkkinoiden ensimmäisestä vuodesta lähtien järjestetty kilpailu on avoin kaikille paritanssin harrastajille, myös aikaisempien vuosien voittajille. Lavatangon SM-kilpailussa on kaksi sarjaa: yleinen- ja seniorisarja.

Kilpailun juontaa Sanna-Maria Heikkilä ja Tangokuningas 2013 Kyösti Mäkimattila. Kilpailun säestyksestä vastaa Taisto Lunkan tango-orkesteri solisteinaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden Kuningas- ja Kuningatarfinalistit 2018 sekä hallitsevat Tangokuninkaalliset Teijo Lindström & Aino Niemi.

Uudistettuun Tangokatuun pääsee tutustumaan maksutta välittömästi Tangoparaatin avajaisseremonioitten jälkeen. Lavatangon SM-kilpailuja seurataan klo 19.20 lähtien lähes puolille öin asti.

(teksti ja haastattelu: Janne Merisaari)

Tutustu Tangomarkkinoiden koko ohjelmistoon osoitteessa:
http://www.tangomarkkinat.fi

• Seinäjoen Tangomarkkinat – Meidän Tango 11. – 15.7.2018
– to 12.7. Tangokuningas Finaali
– pe 13.7. Meidän Tango -konsertti
– la 14.7. Tangokuningatar Finaali

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat
www.alfatv.fi / www.permanto.fi / www.jarviradio.fi / www.tiketti.fi

Lisätiedot:

Martti Haapamäki
taiteellinen johtaja, Tangolaulukilpailun tuomariston pj.
martti.haapamaki@seinajoki.fi
p. 0500 562 794

Kalle Lähdesmäki
hallituksen puheenjohtaja
kallejohannes.lahdesmaki@gmail.com
p. 0500 363 126