Tangolaulukilpailun tuomaristo valittu!

Posted on

– mukana viihteen monipuoliset ammattilaiset

Tämän vuoden Tangolaulukilpailun tuomaristossa istuu arvovaltainen joukko viihteen ammattilaisia. Tuomaristossa nähdään vuonna 1993 Tangoprinsessaksi kruunattu suosikkilaulaja Heidi Kyrö, 30-vuotista Tangokuningasvuottaan juhliva Kari Piironen, säveltäjä-muusikko-levytuottaja Esa Nieminen sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Heidi Kyrö on ensikertalaisena Tangomarkkinoiden tuomaristossa, mutta tuomarointityö on hänelle tuttua muista laulukilpailuista: ”Olen aikaisemminkin tuomaroinut ja tältä pestiltä odotan pitkiä päiviä ja paljon työtä. Varmasti jossain vaiheessa kuulo puuroutuu ja silmät sokeutuu, mutta uskon voittajien erottuvan suuresta laulajajoukosta. Odotan innolla näkeväni miten fanaattisesti kilpailijat suhtautuvat laulamiseen ja esiintymiseen mikä on minulle myös sydämen asia.”

Esa Nieminen hakee tuomaroinnissaan monipuolisia viihdetaiteilijoita: ”Oikea Tangokuninkaallinen on sellainen, joka vastaa yleisön, median sekä levy-yhtiön toiveita ja odotuksia. Valtakunnallisen näkyvyyden saavuttaminen on keikkatyön ohella yhtä merkittävää.”

30-vuotista Tangokuningasvuottaan juhliva Kari Piironen antaa konkarin näkökulmasta kiteytetyn ohjeen kilpailijoille hyvään kilpailumenestykseen: ”Yritä rentoutua, ole oma itsesi ja tee parhaasi”.

”Minun kannatukseni tulee saamaan sellaiset laulajalupaukset jotka ovat ääneltään hyviä, mutta myös asenteeltaan ja persoonaltaan kiinnostavia. Vetovoimaisuus ja valmius tanssiyleisön palvelemiseen ovat avainasioita,”
Yle Radio Suomen musiikkitoimittaja Tarja Närhi luonnehtii tuomarointinäkökulmaansa.

Tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki kehuu tuomaristojoukkoaan: ”Meillä on mukana aikaisempaa kokemusta, kenttätyön ammattilaisia sekä merkittäviä taustavaikuttajia. Kaikenkaikkiaan tämänvuotinen tuomaristorakenne on monipuolinen. Uskon että näistä eri suunnista pääsemme hyviin valintoihin.”

********************************
Lisää Tangotuomariston mietteitä nähtävissä
Huomenna keskiviikkona 7.3. klo 18 AlfaTV:n Tangostudio-ohjelmassa!
********************************

Tangolaulukilpailu käynnissä

Tangolaulukilpailu on parhaillaan käynnissä. Kilpailuun pääsee osallistumaan esikarsintapaikoilla tai lähettämällä oman kilpailuvideon. Videoilmoittautuminen on käynnissä 26.3. asti.

Esikarsintatilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea:
17.3. Kalliojärven Viihdekeskus, Isokyrö
18.3. Ruskotalo, Rusko
24.3. Pajarinhovi, Kitee
25.3. AlfaTV:n studio, Kerava
7.4. Kauppakeskus Seppä, Jyväskylä
7.4. Naapurivaaran Huvikeskus, Sotkamo
14.4. Gramofonin toimisto, Turku

Esikarsintaan osallistuneista tuomaristo valitsee 32 miestä ja 32 naista jatkoon 20.5. järjestettävään Tangomaratoniin. Tangomaraton pidetään Raisiossa, Kauppakeskus Myllyssä koko päivän tapahtumana johon yleisölle on vapaa pääsy.

Tangomaratonista valitaan 9.6. järjestettävään Finaalin karsintaan 8 miestä ja 8 naista. Finaalin karsintaan päässeet kuninkaallisehdokkaat kilpailevat Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalipaikoista jonne valitaan 6 nais- ja 6 mieskilpailijaa.

Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään 11. – 15.7.2018. Tangokuningas Finaali kilpaillaan torstaina 12.7. ja Tangokuningatar Finaali lauantaina 14.7.

Lisätiedot kilpailun kulusta:
http://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/tangolaulukilpailu/

Tangotuomariston pressikuva:
https://tangomarkkinat.kuvat.fi/kuvat/Sein%C3%A4joen+Tangomarkkinat+2018/

Lisätiedot:

Martti Haapamäki
taiteellinen johtaja, Tangolaulukilpailun tuomariston pj.
martti.haapamaki@sen.fi
p. 0500 562 794

Kalle Lähdesmäki
hallituksen puheenjohtaja
kallejohannes.lahdesmaki@gmail.com
p. 0500 363 126