Tangolaulukilpailun seuraavat vaiheet julkaistu!

Posted on

• Tangomaratoni-tapahtuma Ideapark Lempäälässä la 25.5.
• Finaaliin Karsinta -konsertti Keravalla la 8.6.
• Esikarsintakiertue jatkuu 21.4. asti

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun esikarsintavaihe on parhaillaan käynnissä, ja Tangokuninkaallisia 2019 etsitään kiertueella ympäri Suomen.

Esikarsintatilaisuudet ovat yleisölle suunnattuja viihteellisiä tanssi-iltoja, joita luotsaa Tangokuningatar Maria Tyyster ja iskelmälaulaja Arto Nuotio.

Kiertuepaikoilla yleisö valitsee suosikkinsa suoraan jatkoon kilpailussa. Kaikki osallistuneet laulusuoritukset taltioidaan joiden perusteella tuomaristo valitsee muut jatkokilpailijat. Kilpailuun on mahdollista osallistua myös omalla videonäytteellä laulusuorituksestaan.

Tangomaratoni – suuri yleisötapahtuma Lempäälän Ideaparkissa

Tangomaratoni on koko päivän kestävä suuri yleisötapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Lempäälän Ideaparkin Keskusaukiolla lauantaina 25. toukokuuta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Tangomaratoniin kutsutaan kilpailemaan Tangotuomariston ja esikarsintayleisön valitsemat 64 laulajaa.

Tangomaratonissa Tangotuomaristo näyttäytyy myös ensimmäistä kertaa yleisön edessä!

Tuomaristossa istuu Tangokuningas 1995 ja iskelmäviihteen kestosuosikki Jari Sillanpää, CatCat-duosta tuttu laulupedagogi ja laulaja Katja Kätkä, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja laulaja Kike Elomaa sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Luvassa on myös tanssillisia välinumeroita sekä kuninkaallisia vierailuesiintymisiä kilpailun lomassa.

Tangomaratoni kilpaillaan kaksivaiheisena ja tangontäyteisen päivän jälkeen valitaan 16 laulajaa (8 naista ja 8 miestä) jatkamaan tangomatkaansa.

Tangomaratoni järjestetään yhteistyössä Ideapark Lempäälän kanssa.

”Ideapark Lempäälä on Suomen suurin kauppakeskus, mutta lisäksi ainutlaatuinen valtakunnallinen tapahtumakeskus, jossa järjestetään vuosittain yli sata erilaista tapahtumaa. On mahtavaa saada Tangomarkkinoiden virallinen maratonitapahtuma Ideaparkiin, jossa se pääsee ansaitsemiinsa puitteisiin isojen ihmisvirtojen keskelle”, iloitsee kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola.

Finaaliin Karsinta Keravalla kesäkuussa

Tangomaratonista valitut kilpailijat nähdään seuraavan kerran Keravalla lauantaina 8. kesäkuuta, Keuda-talossa järjestettävässä Finaaliin Karsinta -kilpailukonsertissa.

Konsertin juontaa Tangokuninkaalliset 2018 Saana Sassali ja Jarno Kokko. Musiikista vastaa Varjokuva-orkesteri. Finaaliin Karsinnasta tangotuomaristo valitsee finalistit loppukilpailuihin Seinäjoen Tangomarkkinoille. Lipunmyynti konserttiin on käynnissä.

Finaaliin Karsinta järjestetään yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa.

”Kerava on iloinen saadessaan jälleen olla notkea, tangoon taipuva yhteistyökumppani. Kerava sopii loistavan saavutettavuutensa ja hyvien palveluidensa ansiosta mitä erilaisimpien tapahtumien sijaintipaikaksi. Vehreään kaupunkiimme on sekä esiintyjien että kuulijoiden aina helppo tulla”, toteaa Keravan kaupungin viestintäjohtaja Vivikka Richt.

Yhteistyö täydentää Tangomarkkinoiden vaikuttavuutta

”Seinäjoen Tangomarkkinoiden kiinnostavuus ja vaikuttavuus koko Suomessa tulee hyvin näkyviin Tangolaulukilpailun etenemisen vaiheissa. Tangomaratonille osallistuvien 64 laulajan kisapaikaksi Lempäälän Ideapark sopii erittäin hyvin. Suuri yleisö pääsee vaivattomasti paikalle”, arvioi Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki.

”Kerava kaupungin Keuda-talo tarjoaa Finaaliin karsinnalle tasokkaat olosuhteet siinä vaiheessa kun jännitys on jo lähes huipussaan, ja laulajat Seinäjoen finaaleihin valitaan”, Lähdesmäki summaa.

Finaalikilpailut suorina lähetyksinä

Keravan kilpailukonsertin sekä Seinäjoen loppukilpailujen tunnelmat voi kokea suorien lähetysten välityksellä AlfaTV:llä, Järviradiossa sekä suoratoistona osoitteessa permanto.fi.

Finaalikonserttien tv-ohjauksista vastaa kotimaisen tv-viihteen mestari Timo Suomi.

”Haemme Keravan konserttiin intiimiä tunnelmaa ja akustista äänimaailmaa tuomaan laulajia mahdollisimman lähelle yleisöä. Pyrimme raikkauteen ja kesäiseen tangofiilikseen”, ohjaaja Suomi kertoo.

”Vastaavasti Seinäjoen loppukilpailuissa siirrytään suuren estradin juhlalliseen maailmaan”, hän jatkaa.

Kotimaassa palkittu ja kansainvälistä tunnustusta saanut ohjaaja on tehnyt lähes 200 suoraa musiikkiohjelmalähetystä, ja kaiken kaikkiaan vastannut yli tuhannen musiikkiohjelman monikameraohjauksesta ja tuottamisesta.

Suomi aloitti helmikuussa 2019 AlfaTV:n musiikki- ja kulttuuriohjelmien taiteellisena johtajana.

Tangolaulukilpailun kulku, ohjeet, säännöt ja lisätiedot:

Tangolaulukilpailu 2019

Seinäjoen Tangomarkkinat – 35-v. juhlavuosi 10. – 14.7.2019

www.tangomarkkinat.fi
www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat
www.alfatv.fi / www.permanto.fi / www.jarviradio.fi / www.tiketti.fi