Tangokuninkaallisten ja SMORK-yhtye Tanssiorkesteri Kaihon voittotunnelmia

Posted on

– raportti lehdistötilaisuudesta 9.7:

Seinäjoen Tangomarkkinoilla on jälleen nautittu monipuolisesta tangoelämysten viikosta. Sunnuntaina tunnelma on aurinkoinen – niin sään kuin hienosti sujuneen tapahtumankin puolesta. Uusi Tangokuningas, Teijo Lindström, on jo päässyt tositoimiin esiintyessään eilen tangokansalle heti kruunaamisen jälkeen.

”Tunnelma on erinomainen, väsynyt mutta onnellinen. Vielä en ole edes kunnolla ymmärtänyt, mitä on tapahtunut. Automatkalla areenalta Tangokadulle Aino [Niemi] antoi neuvoja, jotka hiukan rauhoittivat mieltä.”

Vahvan laulutaidon lisäksi tuore kruunupää tunnustautuu muutenkin taitavaksi musiikkimieheksi, joka hallitsee myös pianon, haitarin ja kuoron johtamisenkin. Tangolaulukilpailuun hän osallistui jo vuonna 2004, mutta jättäytyi pois kilpailusta juuri finaalin alla osallistuttuaan yhtä aikaa Savonlinnan Oopperajuhlien Timo Mustakallio -laulukilpailuun.

”Kilpailukappaleeni täällä olisi tuolloin ollut Taivas salamoi, jonka sain lopulta laulaa eilen finaalissa. Tangoon voin tuoda lisää dramaattisuutta ja räjähtävyyttä klassisen musiikin taustani ansiosta.”

Tangokuningatar Aino Niemi on torstain voittonsa jälkeen ehtinyt jo hiukan jäsennellä tuntemuksiaan.

”Loppua kohden nautinto on kasvanut, kun on pystynyt rauhoittua. Ja nyt on mukava, kun on vierellä joku, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia.”

Tangokuninkaallisille tuore taustayhtye

Tangokuninkaallisten taustayhtyeeksi kiertueelle lähtee Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMORK:n voittajayhtye Tanssiorkesteri Kaiho. Legendaarinen kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Kaihossa haitaria ja akustista kitaraa soittaa Tangokuningas Finaalistakin tuttu Tuomas Salminen, jolle tangoviikko on ollut unotumaton kokemus.

”Viikko on ollut raskas, mutta opettavaisin reissu ikinä. Olen kasvanut ihmisenä ja muusikkona.”

Tanssiorkesteri Kaiho on varsin uusi nimi tanssilavoilla. Yhtye on aloittanut keikkailun vasta viime vuonna. Kokemusta 20–25-vuotiaista soittajista koostuvalle yhtyeelle on kuitenkin jo ehtinyt kertyä, sillä keikkoja on takataskussa noin 50, joista ensimmäinen koettiin SMORK:n vuosina 2002 ja 2005 voittaneen Varjokuva-yhtyeen kanssa.

Tangokuninkaallisten kanssa harjoitukset alkavat jo tiistaina, ja ensimmäinen esiintyminen on Turussa ensi viikon perjantaina.

”Kaiho on raikas, nuori bändi. On hienoa, kuinka he ovat nuoresta iästään huolimatta perehtyneet tanssimusiikkiin  ja vanhaan tangoon”, kommentoi SMORK-kilpailua tuomaroinut Finlanders-yhtyeestä tuttu Jussi Lampela.