Tangoklubissa jokaisen vuoden teema on Meidän tango

Posted on

Vuosituhannen vaihteessa heräsi Tango- ja viihdemusiikin edistämisyhdistyksessä ajatus jonkun oman kanavan tarjoamisesta Tangomarkkinoiden ja tangomusiikin ystäville. Ajatus realisoitui vuonna 2000 kun Tangoklubi perustettiin. Klubilaisille järjestetään nykyään muun muassa fanitapaamisia ja tangoaiheisia matkoja. Klubilaiset voivat myös itse vaikuttaa klubin toiminnan sisältöön ehdottamalla mieleistänsä toimintaa. Tangomarkkinoilla klubilaisille on pävittäin omat tilaisuutensa.

Kälviäläiset Hannu ja Hannele Koski-Vähälä ovat lähteneet Paviljongille Tangoklubilaisten lauantaistarttiin. Hyvän mielen jumppatilaisuudessa viritellään kehoa ja mieltä uuteen tangopäivään tanssillisin liikkein ja lempein venytyksin. Välillä pistetään hiki pintaan oikeen kunnolla taisteluliikesarjojen avulla.

Olemme olleet Tangoklubilaisia nyt kymmenisen vuotta”, Hannu ja Hannele kertovat.

Päivän jumppa oli hikistä hommaa, mutta olemme hyvässä kunnossa kun käymme etenkin kesällä viikottain tanssimassa”, Hannu huomauttaa.

Jumppaaminen on hyvä liikuntamuoto, mutta meille tanssi on läheisin tapa urheilla. Yksi parhaita klubimuistoja on Tangokuningasfinalistien kanssa muutama vuosi sitten pidetty yhteinen tanssikurssi. Siellä saimme opettaa Aki Samulia tanssimaan – ja sehän oppi”, Hannele muistelee hymy suupielissä.

Tango on lempitanssimme ja siihen ei kyllästy koskaan. Meitä ei haittaisi vaikka klubilaisilla olisi enemmänkin yhteisiä tanssitapahtumia”, pariskunta toteaa yhteen ääneen.

Koski-Vähälien mukaan klubilaiset ovat yhdistyneet mukavaksi porukaksi, ja heitä kiinnostaisi enemmän myös Tangojen ulkopuoliset tapahtumat.

Taaskaan ei päästy Meritangoille kun tuli muuta menoa. Tämä pitäisi kyllä jossain kohtaa kokea”, Hannu harmittelee.

Tangoille kyllä tullaan joka vuosi kauhealla kiireellä heti keskiviikkona, että ehtii kaikkiin tapahtumiin. Markkinoilla ollaan sunnuntaihin asti, jolloin hankitaan heti uudet liput ensi kesää varten varmistaen, että saamme parhaat paikat Kisa-Areenan kilpailufinaaleihin” selostaa Hannele.

Riviklubilaisesta sisällöntuottajaksi

Ohjaajina lauantaistartissa toimivat Tangokuninkaallisaviopari Tiina Räsänen ja Petri Hervanto sekä tangoklubilainen Anne Haanpää Tampereelta.

Viitisen vuotta klubin toiminnassa mukana ollut Anne kertoo jääneensä viime kesänä juttelemaan Tiina Räsäsen kanssa mukavasta liikuntatuokiosta. Tästä innostuneena Tiina pyysikin Lavis-lavatanssikoulutuksen saanutta Annea mukaan vetämään tämän kesän liikuntapuolta.

Tein kolme vuotta sitten tämän ohjaajakurssin, ja on mukava Meidän tango -hengessä jakaa liikkumisen iloa täällä Seinäjoella. Olen itse ollut aina hyvin liikunnallinen ihminen”, Anne kertoo.

Haanpää sanoo, että klubissa on hyvä yhteishenki, mutta kiireisenä ihmisenä hän ei valitettavasti ehdi juurikaan osallistumaan Tangomarkkinaviikon ulkopuoliseen toimintaan.

Tangoille on silti mukava tulla vaikka yksin, koska samoja tuttuja kasvoja löytyy aina. Minullakin on täällä jälleen ystävänä yksi tuttu turkulainen rouva, jonka kanssa ihmeteltiin minne nyt istahtaa, kun klubilaisten ruokailut oli siirretty toiseen tilaan, ja monivuotista yhteistä vakiopöytää ei enää ollut”, Anne nauraa.

Haanpää uskoo, että etenkin asuntovaunuilla likkuuvat pitävät paljon yhtä myös markkinoiden ulkopuolisena aikana.

Suosittelen klubitoimintaa kaikille, jotka tangoa rakastavat. Itselleni on tärkeää päästä keskustelemaan esimerkiksi kilpailutuomarien kanssa suoraan voittajavalinnoista. Uudet Kruunupääthän herättävät aina ristiriitaisia tunteita, ja on hienoa kuulla ammattilaisten suusta pätevät perustelut valinnoille.”

Anne kokee, että tuomarit tekevät parhaansa löytääkseen juuri oikeat voittajat, jotka palvelevat tarvitulla tavalla tangokansaa. Ilman tyytyväistä yleisöä ei näitäkään markkinoita voisi järjestää, ja klubilaisena pääsee helposti suoraan kertomaan myös omia mielipiteitään tuomariston suuntaan.

Se on meidän tango – meidän klubi”, Anne summaa napakasti tuntonsa.

Lisätietoja Tangoklubista sekä liittymisohjeet löytyvät seuraavan linkin takaa: http://www.tangomarkkinat.fi/tangoklubi/

Seinäjoen Tangomarkkinat – Meidän tango 11. – 15.7.2018
– la 14.7. Tangokuningatar Finaali

(teksti ja haastattelut: Janne Merisaari)