Tangotarina: Tupun ensiretki Tangomarkkinoille

Posted on

Seurasin vuosia Tangomarkkinoita ja haikailin osallistumista paikan päälle… vuonna 1996 päätimme siskoni kanssa lähteä. Varasimme hotellin, kaikki liput ja passit, ja lähdimme jännittyneenä ajelemaan kohti Seinäjokea.

Matka alkoi surkeasti – jo alkumatkassa eräs Mersu ajoi kylkeemme. Nopeasti vaihdoimme tietomme, teimme vahinkoilmoitukset, ja saimme väännettyä kolarissa vääntynyttä etuovea niin, että saimme sen kiinni. Matkan taittuessa siskoni seurasi jonkin matkaa, että etupyörä pysyi paikallaan – emmehän halunneet minkään estää menoamme. Niin saavuimme perille, ja pääsimme vauhtiin.

Ensimmäinen päivä oli huikea; tanssimme ahkerasti melkein kaikissa tapahtumapaikoissa, jännitimme uusia kuninkaallisia ja kuljimme markkinoiden busseilla paikasta toiseen. Tunnelma oli huikea.. laulua ja musiikkia kuului kaikkialla. Vietimme paljon aikaa mm. Atriahallissa, ja tanssimme paljon – vaikkakin ihmisiä oli niin paljon, ettei tanssimisesta meinannut tulla mitään.

Perjantai-iltana eräs mies haki minua useamman kerran tanssimaan – tanssimme ja pidimme hauskaa. Tangomarkkinoidenkin jälkeen tapasimme usein.. ja nyt olemme olleet naimisissa 20 vuotta. Tangomarkkinoilla olemme olleet sen jälkeen joka vuosi koko tapahtuma-ajan, ja tänä vuonna edessä on jo 24. kerta. 

Tangomarkkinat on kesän kohokohta.
Olemme tutustuneet moneen ihanaan Tangokuninkaalliseen, ja kierrelleet heidän keikoillaan ahkerasti ympäri Suomea. Paljon uusia ystäviä ja ihania muistoja.

Olemme koukussa – mutta ihanassa sellaisessa <3 <3 <3

Tupu”, Tuusula – muisto vuodelta 1996

Kuva: Seinäjoen Tangomarkkinoiden arkisto – Atriahallin tunnelmaa