suomalainen-tango-juhlaraha-1250-x-484-nostokuva-uutinen

Seinäjoen Tangomarkkinoille luovutettu Suomalainen tango -juhlaraha

Posted on

Suomen Rahapaja luovutti Seinäjoen Tangomarkkinoilla tänä vuonna lyödyn Suomalainen tango -juhlarahan. Luovutus tehtiin tänään lauantaina Tangolaulukilpailun Finaalin Karsinta -konsertin yhteydessä, AlfaTV:n suorassa TV-lähetyksessä. Juhlarahan luovutti Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen.

Juhlarahan otti vastaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden puolesta hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki.

Olemme erittäin kiitollisia, että Suomen Rahapaja on päättänyt antaa arvokkaan tunnustuksen Juhlarahan muodossa suomalaiselle Tangolle.” Mikä voisi olla parempi tunnustus Seinäjoen Tangomarkkinoiden mission: ”Suomalaisen tangokulttuurin edistämisen sekä vahvojen musiikki- ja tanssielämysten tuottaminen” onnistumisesta. Erityiseksi asiana tekee se, että suomalaisen tangon juhlaraha lyödään itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta” Lähdesmäki kertoo.

Suomen Rahapaja on lyönyt Suomi 100 -ohjelmaan kuuluvat Suomalainen tango -juhlarahat valtiovarainministeriön päätöksestä suomalaisen tangokulttuurin kunniaksi. Meillä on ilo luovuttaa Tangomarkkinoille 33. toimintavuoden kunniaksi Suomalainen tango -juhlaraha numero 33.” viestintäjohtaja Karjalainen kertoo.

Juhlarahan ilme perustuu suomalaisten suosikkitangoon, joka on Unto Monosen säveltämä Satumaa. Suomen Rahapajan pääsuunnittelija Erkki Vainio muotoili juhlarahalle kasvot Satumaan nuottien laineilla – ja Suomalainen tango -juhlarahalla on myös Avainlippu merkkinä siitä, että juhlarahat ovat kotimaista työtä,” Karjalainen kuvailee juhlarahan syntyä.

Juhlarahan suunnittelua edelsi Tangoyleisön keskuudessa tehty kyselytutkimus. Ylivoimainen enemmistö evästi suunnittelussa huomioitavaksi Satumaa-tangon ja tanssilavatunnelman sekä tanssiparin. Suunnittelija on erinomaisesti saanut nämä elementit juhlarahoihin” Lähdesmäki täydentää.

Nimellisarvoltaan 10 euroa oleva Suomalainen tango -juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja Suomi 100 -teemaa muistavaan juhlarasiaan. Rasiassa kerrotaan myös juhlarahan tekniset tiedot.

Hopeisen 10 euron Suomalainen tango -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 10 000 kappaletta, joista 100 kappaletta on numeroitu. Numerointi on rahan arvopuolella ja numeroidut rahat on sekoitettu satunnaisesti lyöntimäärään. Nimellisarvoltaan 20 euroa olevia juhlarahoja on lyöty 5 000 kappaletta ja niistä 100 kappaletta on numeroitu ja myydään erikseen.

Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla valmistamilla hopearahoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

Suomalainen tango -juhlarahoja voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja Seinäjoen Tangomarkkinoilta sekä muilta Suomen Rahapajan jälleenmyyjiltä.


Lisätiedot:

Katriina Holm, viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija
Suomen Rahapaja
katriina.holm@mint.fi
p. 0400 211 066

Kalle Lähdesmäki, hallituksen puheenjohtaja
Seinäjoen Tangomarkkinat Oy
kallejohannes.lahdesmaki@gmail.com
p. 0500 363 126

Martti Haapamäki, taiteellinen johtaja
Seinäjoen Tangomarkkinat Oy
martti.haapamaki@sen.fi
p. 0500 562 794


www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat
www.alfatv.fi / www.permanto.fi / www.jarviradio.fi / www.tiketti.fi
www.suomenrahapaja.fi