Seinäjoen Tangomarkkinoilla 111.000 Tangovierasta

Posted on

Seinäjoen Tangomarkkinat vietti 10. – 14.7. tapahtumahuipentumaansa. Tapahtuma juhlisti 35-vuotista taivaltaan suomalaisen tanssi- ja viihdekulttuurin suurtapahtumana. Juhlistamaan saapui yhteensä 111.000 tangovierasta.

Esiintyjäkaartissa nähtiin tänä vuonna lähes viisikymmentä Tangokuninkaallista luomassa ainutlaatuista tangomarkkinatunnelmaa läpi tapahtuman. Mukana oli myös kaarti muita kotimaisen musiikkiviihteen ykkösnimiä.

Tapahtuman monet eri alueet löysivät hienosti asiakkaansa ja runsas ohjelmisto kierrätti iloista ja tyytyväistä yleisöä tunnelmasta toiseen.

Tangolaulukilpailussa kirkkaimmat kruunut saivat Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus. Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun voitti Minna Miettinen kappaleella ”Sain rakastaa”.

Tangomarkkinoilla kolmatta kertaa järjestetyssä SMOrk eli Tanssiorkestereiden SM-kilpailussa mestariorkesteriksi valittiin naismuusikoista koostuva Neitoset.

Lisäksi Tangomarkkinoilla kilpailtiin Lavatangon ja Ilmatangon SM-kilpailut, jotka nähtiin Tangokadun katellulla suurparketilla.

Perjantaina Seinäjoki Areenalla nähtiin Tangomarkkinat 35-v. juhlakonsertti. Lähes loppuunmyyty konsertti oli komeudessaan kaikkien aikojen suurin tangokonsertti yhteensä 47 Tangokuninkaallisen voimin. Musiikista vastasi Seinäjoen Kaupunginorkesteri, vahvistuksenaan Aventura de Arcos jousiorkesteri. Orkesteria johti kapellimestari Raine Ampuja ja konserttimestarina toimi viihteen monitoimimies Päiviö Pyysalo. AlfaTV ja Järviradio taltioi konsertin ja se tullaan näkemään ja kuulemaan kanavilla myöhemmin syksyllä.

Tavataan taas… hiljaa yössä vuonna 2020

Seinäjoen Tangomarkkinoita vietetään ensi vuonna 8. – 12.7.2020, jolloin juhlistetaan teemalla Tango kuuluu kaikille! Lipunmyynti pääkonsertteihin on nyt käynnissä.

PRESS-KUVAT: tangomarkkinat.kuvat.fi

Lisätiedot

Martti Haapamäki
taiteellinen johtaja
martti.haapamaki@gmail.com
p. 0500 562 794

Kalle Lähdesmäki
hallituksen puheenjohtaja
kallejohannes.lahdesmaki@gmail.com
p. 0500 363 126

www.tangomarkkinat.fi
www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat
www.alfatv.fi / www.permanto.fi / www.jarviradio.fi / www.tiketti.fi