smork-artikkeli

Onnenkerjäläiset ja Reeta & Lumo Tanssiorkestereiden SM-kilpailun finaaliin

Posted on

– SMORK:n finaali lauantaina 8.7.2017

Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMORK:n finaalin etenivät perjantaina 7.7.2017 pidetystä toisesta semifinaalista Onnenkerjäläiset ja Reeta & Lumo. Kilpailusta putosi tänään Ilkka Hakala & Sonetti. Finaalissa tämän päivän voittajat saavat vastaansa Tanssiorkesteri Kaihon ja Saanko luvan -yhtyeen.

Kilpailun tuomariston muodostavat SuomiViihde-lehden päätoimittaja Jaana Vuorenpää, Ylläs Soikoon ry:n hallituksen puheenjohtaja Tiina Walin-Jatkola, legendaarinen suomiviihteen luotsaaja ja muusikko Seppo Kulmala, Auran Nuortentalon ohjelmavastaava Ville Mäkelä, Tangokuningas 2015 Aki Samuli sekä Finlanders-yhtyeestä tuttu muusikko Jussi Lammela. Tuomariston päätös oli selkeä ja yksimielinen.

”Tänään oli vaikeampi päivä kuin eilen. Pitkällisten harkintojen jälkeen keskustelimme paljon, koska kyseessä on kolme aika tasaista, mutta erilaista bändiä.” kommentoi Jussi Lammela semifinaalin tulosta.

Kilpailun finaali nähdään Tangokadun Katulavalla lauantaina 8.7. klo 12.30 alkaen, kun yhtyeet esiintyvät solistinaan Tangokuningas 2013 Kyösti Mäkimattila. Lisäksi finaalissa kilpailijat esittävät kappaleen uuden Tangokuningattaren, Aino Niemen, kanssa.

Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMORK järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoilla. SMORK:n tarkoituksena on tuoda esiin monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita, edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia sekä parantaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä niiden työtilaisuuksia. Kilpailu on avoin kaikille 4–6 hengen tanssiorkestereille.

SMORK 2017 -kisan järjestää Seinäjoen Tangomarkkinat Oy yhteistyössä Gramofoni Oy:n sekä Ylläs Soikoon ry:n kanssa.