Onnelliset Superfinalistit matkalla kohti kruunua

Posted on

– Uudet Tangokuninkaalliset kruunataan lauantaina 13.7.2019

Tangolaulukilpailun Finaalin Karsinta käytiin eilen torstaina 11.7.2019 Seinäjoen Kisa-Areenalla. Perjantaiaamuna Tangotoimistolle kokoontuvat onnelliset ja tunteikkaat Superfinalistit Mervi Kovero, Pirita Niemenmaa, Silla Pöyry, Pasi Kivimäki, Juha Pirinen ja Johannes Vatjus.

”Eilinen tuntui tosi hyvältä, ja kappale meni mielestäni hyvin. Jälkikäteen on todella hyvä fiilis, olen onnellinen meidän porukasta.” kuvailee Pirita Niemenmaa tunnelmiaan.

Tango on tunnetusti rakkauden ja suurten tunteiden kieli, joka välittää myös suunnatonta iloa ja riemua.

”Meinasin purskahtaa lavalla nauruun, kun oli niin hauskaa. Voi vitsi, tämä on aivan mahtavaa!” Pasi Kivimäki hehkuttaa eilistä kokemustaan.

Yleisöllä suuri rooli

Kisa-Areenalla on perinteisesti vaikuttava tunnelma, joka nostaa laulajat parhaaseen suoritukseensa. Suuri orkesteri ja kannustava yleisö antavat solistille kuin solistille tangosiivet. Tänä vuonna kilpailua oli uudistettu siten, että jatkoon päässeet valitsi yleisö itse.

”Nyt on seesteinen ja rento olo, mutta tunteet ovat vetäneet vuoristorataa. Eilen tuli paras onnistumiseni. Olen äärettömän kiitollinen paikan päällä olevalle yleisölle.” Mervi Kovero iloitsee.

Tangolaulukilpailun Finaalin Karsinnan jännitystä lisäsi myös se, että kilpailijat olivat hyvin tasaväkisiä.

”Minulla on aikaisemmissa kisakokemuksissa ollut tunne, mitä tulee tapahtumaan, mutta eilinen oli arvaamaton. Ei tiennyt yhtään, mitä tapahtuu. Kun nousin lavalle, itsevarmuus kasvoi.” valottaa Silla Pöyry tärkeää hetkeään.

Tangopääkaupungin hurmaava tunnelma

Finalistit ovat ehtineet kilpailun tiimellyksessä myös kierrellä alueella ja nauttia tapahtuman tunnelmasta. Kilpailijat ovat aistineet välittömän ja kannustavan ilmapiirin Tangokansan keskuudessa.

”Festaritunnelmaan on päästy, kun on ihmisten parissa liikuttu. Ihmiset tulevat lähelle ja juttelemaan.” iloitsee Johannes Vatjus.

Seinäjoen Tangomarkkinat kerää vuosittain noin 100 000 kävijää. Tapahtuman kokoluokka välittyy parhaiten paikan päällä aistittuna.

”Televisiosta katsottuna Tangomarkkinat on laulukilpailu, mutta Paraatissa näki, kuinka paljon täällä on ihmisiä – suuri tapahtuma!” Juha Pirinen kertoo.

Tangolaulukilpailun Finaali käydään Seinäjoen Kisa-Areenalla lauantaina 13.7.2019 klo 19.00.

Teksti: Sami Skantsi

Seinäjoen Tangomarkkinat – 35-v. juhlavuosi 10.–14.7.2019