Neitoset Tanssiorkestereiden SM-kilpailun voittoon

Posted on

Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMOrk kisailtiin nyt kolmatta vuotta Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Pääpalkinnon tasaväkisessä Finaalissa nappasi Neitoset, joka on ensimmäinen pelkästään naismuusikoista koostuva voittajaorkesteri kilpailun historiassa. Toiselle sijalle kilpailussa ylsi Särmä.

Voittajayhtyeen jäsenet kyynelehtivät onnesta tuloksen kuultuaan.

-Olen aivan sanaton. Hengitämme iskelmämusiikkia ja tämä on mieletön tunnustus työstä, jota me kaikki olemme tehneet lapsesta lähtien. Lupaamme levittää musiikin ilosanomaa kaiken ikäiselle yleisölle, summasi orkesterin laulaja Marja Pisilä koko yhtyeen tuntoja.

Ensimmäistä kertaa kilpailun tuomaristossa toiminut, vuoden 2014 Tangokuningas Teemu Roivainen oli hämmästynyt kilpailun korkeasta tasosta.

-Olen itse kasvanut bändimusisoinnin parissa, joten minulle oli suuri intohimo toimia juuri tässä kilpailussa valitsemassa voittajaa. Kilpailupäivien aikana ehti todella tutustumaan kisaajien lavapersooniin ja nauttimaan erilaisista nyansseista etenkin nyt, kun kisaan kuului ensimmäistä kertaa myös akustinen setti Kruunu-ravintolassa Katulavan mahtipontisen äänentoiston vastapainona.

Tuomariston puheenjohtajana toiminut, Finlanders -yhtyeen perustajajäsenenäkin tunnettu Jussi Lammela kertoi, että päätös ei tällä kertaa ollut helppo.

-Kilpailun tasaväkisyydestä kertoo paljon se, että jouduimme semifinaalivaiheessa turvautumaan suljettuun lippuäänestykseen ratkaisun saamiseksi. Voittaja oli tietysti valittava, mutta väittäisin, että kaikki neljä Seinäjoelle tiensä selvittänyttä orkesteria tullaan näkemään jatkossa keikkalavoilla.

Kilpailusta putosi aiemmin Weranta ja Patajätkä -yhtyeet. Yleisöä rivakasti tanssittaneen kilpailun juonsi vuonna 2017 SMOrk-kilpailun voittaneen Tanssiorkesteri Kaihon riveistä tuttu Tuomas Salminen.

SMOrk järjestettiin vuosina 1990–2009 Ylläksellä Äkäslompolossa, jonka jälkeen se oli muutaman vuoden tauolla ennen uutta tulemistaan Seinäjoella. SMOrk:n tarkoituksena on tuoda esiin monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita, edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia sekä parantaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä niiden työtilaisuuksia.

SMOrk:n tuomariston juhlavuonna muodostivat vuoden 2014 Tangokuningas Teemu Roivainen, Radio Pookin juontaja Marja Ollakka, Auran Nuortentalon ohjelmavastaava ja puheenjohtaja Ville Mäkelä, tanssi- ja viihdekeskus Ruusulinnan toimitusjohtaja Marika Plaketti, Kullervo Linnan Säätiön edustajana kirjailija-toimittaja ja suomalaisen viihteen historioitsija Maarit Niiniluoto sekä tuomariston puheenjohtaja ja muusikko Jussi Lammela.

Tanssiorkestereiden SM-kilpailun järjesti yhteistyössä Gramofoni Oy ja Seinäjoen Tangomarkkinat Oy. Kilpailujohtajana toimi Krista Westerlund (Gramofoni Oy) ja kilpailun suojelijana Tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Tänä vuonna stipendin voittajaorkesterille jakoi Kullervo Linnan Säätiö.

(teksti ja haastattelut: Janne Merisaari)
PRESS-KUVAT: tangomarkkinat.kuvat.fi

Seinäjoen Tangomarkkinat – 35-v. juhlavuosi 10. – 14.7.2019.

Lisätiedot

Krista Westerlund
kilpailujohtaja
krista.westerlund@gramofoni.fi
p. 040 513 6162

Martti Haapamäki
taiteellinen johtaja
martti.haapamaki@gmail.com
p. 0500 562 794

Kalle Lähdesmäki
hallituksen puheenjohtaja
kallejohannes.lahdesmaki@gmail.com
p. 0500 363 126

www.tangomarkkinat.fi
www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat
www.alfatv.fi / www.permanto.fi / www.jarviradio.fi / www.tiketti.fi