Neitoset ja Särmä SMOrk-kilpailun finaaliin

Posted on

– Tanssiorkestereiden SM-kilpailun voittaja ratkeaa lauantaina 13.7.2019

Seinäjoen Tangomarkkinoilla käytävään Tanssiorkestereiden SM-kilpailu SMOrk:n finaaliin etenivät perjantaina 12.7.2019 Neitoset ja Särmä. Kilpailusta putosi toisessa semifinaalivaiheessa Weranta.

SMOrk-kilpailun finaali käydään lauantaina 13.7.2019 Tangokadun Katulavalla. Finaalissa orkesterit esiintyvät omalla ohjelmistollaan ja lisäksi säestävät kahta Tangokuninkaallista. Finaalin juontaa vuonna 2017 SMOrk-kilpailun voittaneen Tanssiorkesteri Kaihon riveistä tuttu Tuomas Salminen.

Tanssiorkestereiden SM-kilpailun – SMOrk:n tarkoituksena on löytää ja tuoda esille monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita. Kilpailun tarkoituksena on myös edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia sekä nostaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä niiden työtilaisuuksia. Kilpailu on avoin kaikille 4–6 hengen tanssiorkestereille.

SMOrk-tuomariston muodostavat vuoden 2014 Tangokuningas Teemu Roivainen, Radio Pookin juontaja Marja Ollakka, Auran Nuortentalon ohjelmavastaava ja puheenjohtaja Ville Mäkelä, tanssi- ja viihdekeskus Ruusulinnan toimitusjohtaja Marika Plaketti, Kullervo Linnan Säätiön edustajana kirjailija-toimittaja ja suomalaisen viihteen historioitsija Maarit Niiniluoto sekä tuomariston puheenjohtaja ja Finlanders-yhtyeen muusikko Jussi Lammela.

Tanssiorkestereiden SM-kilpailun järjestää yhteistyössä Gramofoni Oy ja Seinäjoen Tangomarkkinat Oy. Kilpailujohtajana toimii Krista Westerlund (Gramofoni Oy) ja kilpailun suojelijana Tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Tänä vuonna stipendin voittajaorkesterille jakaa Kullervo Linnan Säätiö.

Seinäjoen Tangomarkkinat – 35-v. juhlavuosi 10.–14.7.2019