Viranomaisohjeet

Paloturvallisuus

Paloviranomaisen vaatimuksesta kaasu- ja sähkölaitteiden tekemisissä olevat kauppiaat hankkivat oman alkusammutuskaluston. Vähimmäisvaatimuksena on sammutuspeite. Suosituksena, että kaikista myyntikojuista löytyisi 5 kg:n vaahtosammutin (ruokapisteet). Tangotorilla avotulen teko (ml. sytyttimet, kynttilät jne.) ja helposti syttyvien aineiden käsittely ja säilytys on ehdottomasti kielletty.

Markkinapaikan pystytys

Teltan paikoillaan pysymiseen ja kiinnitykseen tulee varata riittävästi telttapainoja (maakiilojen käyttö päällystetyillä alueilla on kielletty). Tori- ja markkinakauppiaiden järjestön vaatima kauppiaskyltti odotetaan löytyvän kaikilta kauppiailta.

Ympäristöterveydenhuollon määräykset

Seinäjoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon johdolla Tangomarkkinoilla päivystää terveystarkastajat, jotka seuraavat yleistä siisteyttä koko tapahtuman ajan. Ruokamyyjät kustantavat itse terveystarkastajien mahdollisesti ottamat näytteet. Ruokamyyjiä muistutetaan myös viranomaisille tehtävästä ennakkotiedotuksesta 26.6.2019 mennessä sähköpostilla terveystarkastajat@seinajoki.fi.  Lataa tiedotuslomake tästä (lomake 3) Lisätiedustelut aiheesta terveystarkastajat@seinajoki.fi tai 040 5204 568.

Jokainen huolehtii oman markkinapaikkansa ja sen ympäristön siisteydestä ja jätehuollosta tapahtuman aikana sekä sen päätyttyä. Tapahtuma-alueella on runsaasti jäteastioita. Mikäli markkinapaikan siisteydessä on huomauttamista tapahtuman jälkeen, perii järjestäjä erillisen korvauksen markkinapaikan siivoamisesta 50 € /h (min. 1 h).

Asuntoautoalueella yöpyviä muistutetaan siitä, että vaunuja ja ajoneuvoja ei saa sijoittaa vierekkäisiin ruutuihin, vaan jokaisen ajoneuvon / vaunun väliin tulee jättää yksi tyhjä ruutu.

Sähkön käytön ohjeet

Ohjeistus on laadittu, että välttyisimme hengenvaarallisilta sähköpurkauksilta omien sähköliitosten tai ylikuormituksen vuoksi. Vaadimme ohjeiden noudattamista kaikkien kauppiaiden osalta myös siitä syystä, etteivät sähkön ostaneet kauppiaat joutuisi kärsimään sähkökatkoksista ja vääristä asennuksista.

  1. Sähköt toimitetaan markkinapaikalle vain ennakkotilauksesta. Valovirran yläraja 1kw (riittää esim. 10 kpl 100W lamppuun).
  2. Kauppias vastaa itse laitteidensa toiminnasta ja tilatun sähkön riittävyydestä. Omien liitosten tekeminen on kielletty. Liitoksia tekee ainoastaan järjestäjän oma sähköurakoitsija.
  3. Sähkön luovuttaminen toiselle kauppiaalle on kielletty. Järjestäjä tarkistaa sähkön käyttöä tapahtuman aikana ja laskuttaa luvattomat kytkennät sekä luovuttajalta että sähkön ottajalta.
  4. Sähköpäivystysnumero annetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätiedot

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy / Timo Ristimäki
timo.ristimaki@tangomarkkinat.fi / p. 040 775 4866