Tuomaristo 2018

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailun tuomaristo

-1993 Tangoprinsessaksi kruunattu suosikkilaulaja Heidi Kyrö
-30-vuotista Tangokuningasvuottaan juhliva Kari Piironen
-säveltäjä-muusikko-levytuottaja Esa Nieminen
-musiikkitoimittaja Tarja Närhi
-tuomariston puheenjohtajana Martti Haapamäki

Heidi Kyrö on ensikertalaisena Tangomarkkinoiden tuomaristossa, mutta tuomarointityö on hänelle tuttua muista laulukilpailuista: ”Olen aikaisemminkin tuomaroinut ja tältä pestiltä odotan pitkiä päiviä ja paljon työtä. Varmasti jossain vaiheessa kuulo puuroutuu ja silmät sokeutuu, mutta uskon voittajien erottuvan suuresta laulajajoukosta. Odotan innolla näkeväni miten fanaattisesti kilpailijat suhtautuvat laulamiseen ja esiintymiseen mikä on minulle myös sydämen asia.

Esa Nieminen hakee tuomaroinnissaan monipuolisia viihdetaiteilijoita: ”Oikea Tangokuninkaallinen on sellainen, joka vastaa yleisön, median sekä levy-yhtiön toiveita ja odotuksia. Valtakunnallisen näkyvyyden saavuttaminen on keikkatyön ohella yhtä merkittävää.

30-vuotista Tangokuningasvuottaan juhliva Kari Piironen antaa konkarin näkökulmasta kiteytetyn ohjeen kilpailijoille hyvään kilpailumenestykseen: ”Yritä rentoutua, ole oma itsesi ja tee parhaasi.

Minun kannatukseni tulee saamaan sellaiset laulajalupaukset, jotka ovat ääneltään hyviä, mutta myös asenteeltaan ja persoonaltaan kiinnostavia. Vetovoimaisuus ja valmius tanssiyleisön palvelemiseen ovat avainasioita”, Yle Radio Suomen musiikkitoimittaja Tarja Närhi luonnehtii tuomarointinäkökulmaansa.

Tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki kehuu tuomaristojoukkoaan: ”Meillä on mukana aikaisempaa kokemusta, kenttätyön ammattilaisia sekä merkittäviä taustavaikuttajia. Kaikenkaikkiaan tämänvuotinen tuomaristorakenne on monipuolinen. Uskon, että näistä eri suunnista pääsemme hyviin valintoihin.

Tangokuningasfinaali Seinäjoen Tangomarkkinoilla torstaina 12.7.2018.
Tangokuningatarfinaali Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauantaina 14.7.2018.