Tangokuningatar -kokelaat

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailun Tangokuningatar-kokelaat

 

hanna-hirvonenHanna Hirvonen

Kotipaikka: Kajaani
Ikä: 36 vuotta
Motto: Tuulta päin! (Suurin kypärä ja letku näin-letku näin!)
Artisti-www-sivut: www.hannahirvonen.fi
Facebook / Instagram / Twitter / MySpace: Facebook: @LaulajaHanna, Instagram: @hannahirppa
Ammatti: taksinkuljettaja, laulaja, opiskelija
Musiikillinen koulutus: Kainuun musiikkiopisto: klassinen laulu. Laulutunteja kevyen musiikin lauluopettajilla. Ikaalisten artistikoulutus.
Soittotaito: Rytmimuna/tampuriini
Muut erikoistaidot: Olen hyvä suustani
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: Juhani Markola
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Antti Hyvärinen, Eija Hinkkala, Juha Vartiainen
Levytykset (+julkaisuvuosi): Tähden tähden -kokoelmalevy 2004, Kajaanin tanssimusiikkiklubin kokoelmaäänite 2012, muutamia omakustannesinglejä matkan varrella.
Keikkakokemus: Noin 15 vuotta oman orkesterin/ eri kokoonpanojen solistina.
Erikoisesiintymiset/saavutukset: Vihreät Niityt – iskelmäviikon esiintyjäkaartissa vuosina 2004-2011.
Kiuruveden iskelmäviikon konserteissa/järjestelyissä mukana vuodesta 2016 -> Tangomarkkinat 2017 Alfatv – Tangokuningatarfinaalin karsinta sekä -finaali.
Vakituisena solistina tai muusikkona:
Club 7 – vuosina 2004-2012
Piipariset vuoteen 2017 saakka.
Vuodesta 2017 -> Hanna Hirvonen & Haavekuva
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa: 2000-luvun alussa semifinaaliporukoissa useampaan kertaan. 2017 kuningatarfinaalin toisella kierroksella neljän parhaan joukossa.
Muut kilpailut/saavutukset:
Toivo Kärki- laulukilpailun naisten sarjan voitto vuonna 2004.
Kainuun tangolauluntaitokilpailun 1.sija samana vuonna 2004.
Kiuruveden iskelmäviikon IskelmäMestarit 1. sija 2016.
Jaettu tangoperintö”prinsprenssa” vuonna 2017
Vahvuudet: Sosiaalisuus, ihmisläheisyys, iloisuus, rempseys, mutta kuitenkin tilanteen vaatiessa tarvittava vakavuus ja tilanteen haltuunottokyky.
Heikkoudet: Kova jännittäjä, ja siitä myöden myös kova höstlääjä
Luonteenpiirteet: Hanna Hirppa – hauska tutustua! Eli nuo yllä mainitut persoonanin piirteet: ilopilleri, kaikkien kaveri. Tiimin tsemppari.
Musiikkimaku: Iskelmä, tangot, rokit, lattarit, popit / aikamoisen kaikkiruokainen musiikin suhteen.
Idolit: Saija Tuupanen, Eija Kantola, Arja Koriseva sekä muut vahvat tangontulkitsijat.
Harrastukset: Koiran ulkoilutus, hevosten rapsuttelu. Kuntosali silloin kun jaksaa/on mahdollista, eli tällä arkivauhdilla noin 2 kertaa vuodessa.
Tanssitaito: Hyvän viejän kanssa menee mikä vaan. Rytmitaju kunnossa, mutta kehon koordinaatiokyky alkeellisella tasolla.
Miksi juuri tango?: Minä elän tangolle. Tangon kautta on mahdollista kuljettaa kaikki elämän ylä- ja alamäet. Suuria tunteita, kaihoa, iloa, dramatiikkaa. Laajoja laulullisia kaaria. Ei muuta tarvita <3
Odotan kilpailulta: Vuoden jälkeen taas valmiimpi ja vahvempi. Jos veri vetää, en halua jarrutella. Haluan tangokuninkaalliseksi, osaksi upeaa joukkoa <3
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Yksi unelmistani on elättää itseni ainakin osittain laulaen. Tangomarkkinoiden kautta saan taas näkyvyyttä, organisaation tuen sekä mahdollisuuksia solmia uusia upeita yhteistyökuvioita. Näitä voin käyttää hyväkseni matkalla iskelmämusiikin tähtitaivaalle. Tämä on minun työhakemukseni.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Tuon tanssikansalle itseni ja persoonani. Olen pelissä mukana 100-lasissa. Myös ääneni on persoonallinen ja tunnistettava sekä tangoon sopiva.
Miten saat yleisön puolellesi: Ihmisläheisyyteni vuoksi uskon että yleisön on helppo lähestyä minua ja kokea että olen yksi heistä – tavallinen suomalainen nainen.
Voimme kulkea yhdessä tätä musiikin ihmeellistä matkaa.
Kehu surutta itseäsi: En minä muuksi muutu, vaikka voissa paistais. Olen oma itseni ja rinta rottingilla viuhdon menemään taas tangomatkallain. Omaan hienon, syvän ja aistikkaan äänen, jota haluan päästä käyttämään maailman turuilla ja toreilla. Ihmisenä minuun kannattaa tutustua, en usko että tulee tylsää hetkeä!
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Taas mennään eikä meinata! Olen todella iloinen että olen jälleen mukana tangolaulukilpailussa, pistämässä itseäni likoon ja näyttämässä parastani. Toivottavasti tämä liidättää minut unelmieni huipulle!
Mukavaa kesän odotusta kaikille!
Nähhään tangoilla <3 < 3 <3

 

kia-heiskanenKia Heiskanen

Kotipaikka: Pyhtää
Ikä: 18
Motto: Onnistuminen on lukuisista epäonnistumisista koottava uniikki palapeli.
Musiikillinen koulutus: Ei ole
Vahvuudet: Ensikertalaisuus on aina valttia. Tämän lisäksi urheilu-ura on tuonut kokemusta ja ymmärtämystä työn teosta ja yrittämisen tärkeydestä. Arvokisoissa onnistuminen ja epäonnistuminen ovat luoneet itsestäni vahvan ihmisen, joka ei pienestä hätkähdä, vaan jatkaa yrittämistä entistä lujemmin. Myös omien lyhyen elämän varrelle sattuneet kokemukset, niin hyvät kuin pahat, ovat tehneet minusta ennen kaikkea rohkean, mutta maailmaa eri näkökulmista katsovan ihmisen.
Heikkoudet: Ensikertalaisuus voi olla myös heikkoutta tietyssä määrin. Myös kokemattomuus ja musiikillisen koulutuksen puuttuminen vaikuttavat kilpailumatkaani, mutta no, tämä matkahan edistää kumpaakin niistä, eli en ole varma ovatko kumpikaan siis heikkouksia. Nämä tekijät ovat enemmänkin niitä, jotka puuttuvat minulta kilpailijana ja joita täytyy vielä kehittää. Kutsuisin näitä näillä perustein enemmänkin epävarmoiksi tekijöiksi.
Musiikkimaku: Musiikkimakuni on melko laaja, mutta kaikkea sitä yhdistää piirre herättää tunteita minussa kuulijassa. Tällaista musiikkia minun korvaani on niin ranskalainen chanson kuin myös,uskokaa tai älkää, sinfoniametalli ja rock eri tyylisuunniltaan. Ei pidä unohtaa jättää mainitsematta erilaisten musikaalien antia, kuten Oopperan kummituksen, tai eri elokuvista tunnettuja instrumentaalisia sävellyksiä.
Idolit: Edith Piaf, Ville Valo, oma äiti ja muut oman kuin muiden eläminsä supersankarit
Harrastukset: Kestävyysjuoksu ja laulaminen ainakin vielä tällä hetkellä.
Tanssitaito: Hallinnassa, jos tanssipari vie ja itse kuljen menossa mukana.
Miksi juuri tango?: Tähän vastaan kysymyksellä ”Miksi ei?”. Kuka ei tahtoisi laulaa ja tulkita tunnerikasta ja upeaa musiikkia.
Odotan kilpailulta: Odotan kilpailulta ennen kaikkea kokemusta, kun niin nuori ja kokematon vielä olen. Kokemusta, joka osoittaisi, että minulla voisi olla rahkeita musiikilliselle alalle niin äänen kuin tulkitsemisen puolesta ja ehkä myös persoonana. Haluan myös kehittää itsessäni musiikillisia taitoja, mutta ennen kaikkea itsevarmuutta. Tämä kilpailu ja ylipäätänsä siihen osallistuminen on jo itselleni osoitus siitä, että olen kasvanut ihmisenä ja saanut itsevarmuutta runsaasti lisää. Se, että uskallan jännityksestä huolimatta esiintyä niin kameralle kuin yleisölle, on osoitus itseensä uskomisesta ja rohkeudesta. Tämän osoittaminen itselleni ja muille sekä kilpailuprosessi on jo suuri askel eteenpäin minne ikinä se tuleekaan viemään.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: … haluan esittää niin tanssiväelle, tangon ystäville kuin myös heille, joita tango ei ole vielä tavoittanut, musiikkia, joka niin minua itseäni kuin heitä kiehtoo. Ennen kaikkea tangoa, mutta ehkä myös jotain muutakin monipuolisuuden nimissä.
Haluan saada tangon sen ansaitsemaan kuuluvuuteen ja suosioon, jota se ei vielä nykypäivänä tavoita riittävästi ainakaan Suomessa. Jos musiikkini on monipuolista, se tavoitttaa jokaiselta kappaleeltaan erilaiset ihmiset ja antaa heidän tutustua kappaleitteni kautta musiikkiin, joihin he eivät ole ennen perehtyneet ja saa heidät ehkä jopa pitämään siitä.
Mielestäni kaikenikäsiä, mutta varsinkin nuoria tulisi kannustaa niin tanssilavoille kuin myös ylipäätänsä tangon pariin. Vaikka tangoa pidetäänkin nuorten keskuudessa ymmärrettävästi haastavana musiikkityylinä ja on olemassa stereotypia siitä, että se on enemmänkin vanhempien ihmisten suosion saavuttavaa, silti se ei tarkoita sitä, että tango voisi olla pelkästään sitä. Eihän se olekaan, mutta tämä tieto saavuttaa harvat. Tangonuori-kilpailun olemassaolo on hieno tapa saavuttaa nuorempi väki, mutta sitä ei tuoda riittävästi julkisuuteen muualla kuin tangopiireissä. Tätä puolta tulisi mielestäni kehittää entistä enemmän ja uskon, että itselläni olisi tähän toimivia ideoita.
Lyhyessä yksinkertaisuudessaan en halua Tangokuninkaalliseksi vain itseni takia, vaan myös siksi, että haluan edistää tangon suosiota. Tangokuninkaallisuus tuo omanlaistaan vaikutusvaltaa, jota tulee hyödyntää. Vaikutusvaltaansa hyödyntäen Tangokuninkaallisen tulee viedä tangon ilosanomaa eteenpäin sekä toimia edustamansa tangoväensä parhaaksi viihdyttämällä. Juuri tätä minä haluaisin tehdä.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: …olen nuori, luonnollinen, mutta myös olisin tällöin luultavasti maailman ensimmäisin ”juokseva Tangokuninkaallinen”, jonka takana on vuosien mittainen urheilu-ura. Tämä urheilu-ura tekee minusta ehkä ainutlaatuisen kuninkaallisen sekä on kasvattanut ja luonut minusta sisukkaan, mutta myös herkän ihmisen, jonka ansiosta toivon mukaan pystyn välittämään omia tunteitani kuulijalle.
Myös tietenkään ei pidä unohtaa mainitsematta sitä, että olisin todennäköisesti ensimmäinen tangokuninkaallinen, joka ei ole koskaan eläessään käynyt laulutunneilla tai saanut minkäänlaista laulullista opetusta. Lahjakkuutta vai taitamattomuutta, tiedä ja näe. 😀
Miten saat yleisön puolellesi: Toivottavasti olemalla oma itseni, eli urheilun ja musiikin suuri ystävä.
Kehu surutta itseäsi: Tunteellinen, sinnikäs ja herkkä.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Antoisaa tangovuotta 2018 kaikille! Tuokoon vuosi mukanaan upeita tulkintoja suosikkitangoistamme, uusia löytöjä sekä tietenkin arvonsa mukaiset Tangokuninkaalliset!

 

nina-akermanNina Åkerman

Kotipaikka: Ähtäri
Ikä: 40
Motto: Sydämen kautta <3
Artisti-www-sivut: ninaakerman.net
Facebook / Instagram / Twitter / MySpace: fase: @NinaAkerman1977, insta: nina_akerman
Ammatti: laulaja ja aijemmin vaatemyyjä
Musiikillinen koulutus: piano/viulu/äänenkäytön opetus
Soittotaito: kyllä
Muut erikoistaidot: varmasti löytyy kaikenlaista taitoa..vaikka tuunaus
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: on ollut
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Musikaalinen sukuni, ihanat kollegat, tanssijärjestäjät, ohjelmatoimisto ja niin moni muu ihana
Levytykset (+julkaisuvuosi): paljon kappaleita mahtuu matkanvarrelle.listannut niitä olen kotisivuilleni
Keikkakokemus: 2010 keikkaillut
Erikoisesiintymiset/saavutukset: mm. juontoja alfa tv, satuhäät, tuurin kyläkauppias,tangomarkkinat
Vakituisena solistina tai muusikkona: tällähetkellä keikkaillaan June bändin kanssa
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa:  2014 finaalinkarsinta, 2015 finaalissa kolmas, 2016 superfinaalissa toinen
Muut kilpailut/saavutukset:
2010 Olavi Virta laulukilpailun voitto
2015 Tangomarkkinat finaali (kolmas)
2016 Tangomarkkinat superfinaali (toinen)
Vahvuudet: Jalat maassa kohti pilviä 😀 sosiaalinen, impulsiivinen, iloinen, periksiantamaton
Heikkoudet: Vaikia niitä heikkouksia on luetella näin pohjalaisena, mutta sen voin sanoa, että liika kiltteys on monesti heikkous
Luonteenpiirteet: Avoin,iloinen,impulsiivinen,tunteellinen,syvällinen
Musiikkimaku: Iskelmä
Idolit: Niitä löytyy niin monta,että vaikia luetella.Olen fiilis kuuntelija.Arja Koriseva on pakko mainita,koska hän on niin upea esimerkki positiivisesta elämänasenteesta,jolla mennään läpi harmaan kiven
Harrastukset: Musiikki myös harrastuksena,koiran kanssa lenkkeily,sauvakävely
Tanssitaito: löytyy
Miksi juuri tango?: Tango on täynnä tunnetta ja intohimoa! Ahh!
Odotan kilpailulta: Vaatimattomasti VOITTOA 😀
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Muuten en olisi ottanut osaa kilpailuun
Silloin 4 vuotiaana, kun katsoin teeveestä tangofinaalia, niin totesin äidille ”Minäkin äiti haluan olla joskus tangokuningatar”. Ja sitä kohti olenkin elänyt. En osaa kuvitella tekeväni mitään muuta työtä, kun esiintyä ja laulaa. Siihen on intohimo ja palo.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Yksikään esiintyminen / keikka ei jätä ketään kylmäksi 😀 Juuret tukevasti maassa kiinni ja pää pilvissä. Sydämellä <3
Miten saat yleisön puolellesi: Olemalla läsnä. Yleisön huomioon ottaminen on tärkeää ja iso osa tätä työtä. Toki keikka vedetään aina kympillä maaliin asti ja hyvällä fiiliksellä.
Kehu surutta itseäsi: Kuten Nalle vainaa aikoinaan sanoi..muista tämä ”joka itsensä ylentää, se tullaan alentamaan”
Näillä mennään
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Mä tulin voittamaan nyt #seeyou

 

 

raisa-laineRaisa Laine

Kotipaikka: Helsinki
Ikä: 44
Motto: On vain yksi todellisuus – unelma, on vain yksi voima – rakkaus (A. Ratia)
Artisti-www-sivut: www.raisalaine.fi (aukeaa toukokuun aikana)
Facebook / Instagram / Twitter / MySpacehttps://www.facebook.com/raisalaineofficial/
https://www.instagram.com/raisa_laine/
Ammatti: Ruokatoimittaja
Musiikillinen koulutus: Opintoja Nurmijärven opistossa ja Hyvinkään musiikkiopistossa sekä Sibelius-Akatemiassa yksityisoppilaana
Soittotaito: viulu, piano (auttavasti)
Muut erikoistaidot: Laaja ääniala altosta sopraanoon
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: Jenna Bågeberg, Anneli Ahokas
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Jorma Hynninen, Ilmo Ranta, Mikko Franck
Lähipiirissäni vaikuttaneet (julkisuuden tms.) henkilöt: Janne Tulkki
Levytykset (+julkaisuvuosi): Nurmijärven puhallinorkesterin solistina – joululevy, 2003
Keikkakokemus: 2016 lähtien tanssikeikoilla, konserttiesiintymisiä vuodesta 1993 lähtien
Erikoisesiintymiset/saavutukset:
Hyvinkään kaupunginorkesterin solistina
Nurmijärven puhallinorkesterin solistina mm. Ylen luontoillassa
Taaborinvuoren kesäteatteri, mm. musiikkinäytelmä Kivimyrsky, Seitsemän veljestä, Nummisuutarit
Hyvinkään musiikkiopisto, Viulunsoittaja katolla (Golde)
Lukuisissa kirkkomusiikkiproduktioissa mm. Passioissa
Nurmijärven kirkko, viihdekonsertti yhdessä Tomi Metsäkedon kanssa
Vakituisena solistina tai muusikkona:
Fortissimo-kvartetti
Leijonasydän-tanssiorkesteri
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa: 2016 finalisti, 2015 8 parhaan joukossa
Muut kilpailut/saavutukset:
Seinäjoen Tangomarkkinat 2016, finalisti
Kangasniemen laulukilpailu, 1.sija, 2003
Timo Mustakallion laulukilpailu, finalisti, 2002
Vahvuudet: Itseluottamus, motivoitunut, organisointikyky, nopea oppimaan
Heikkoudet: Itsekriittisyys
Luonteenpiirteet: sosiaalinen, spontaani, valoisa
Musiikkimaku: musiikin suhteen olen rajaton
Idolit: Edith Piafista Tuure Kilpeläiseen ja Emma Salokoskesta Anna Erikssoniin.
Harrastukset: Urheilu ja hyvä ruoka sekä matkustelu
Tanssitaito: Hyvä
Miksi juuri tango?: Tango antaa laulajalle paljon, mutta myös vaatii ääneltä ja tulkinnalta erittäin paljon. Tykkään haasteista.
Odotan kilpailulta: Paljon kohtaamisia, isoja estradilta, upeita kappaleita, työskentelyä upeiden muusikoiden kanssa, huikeaa fiilistä, henkilökohtaisia onnistumisia ja tietenkin voittoa.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: voitto antaa mahdollisuuden luoda omaa, uutta musiikkiuraa. Elämänkokemukseni sekä moderni, raikas otteeni toisi uusia tuulia tangoon ja sitä ympäröivään tanssikulttuuriin.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: haluan yhdistää ruuan ja tangon. Ruokatoimittajana olisi upeaa tehdä juttuja näistä kahdesta asiasta, jotka merkitsevät minulle paljon. Nykyisen työni kautta minulle minulla on valmiita kontakteja mediataloihin esim. Sanomilla ja A-lehdissä.
Miten saat yleisön puolellesi: Aitoudella ja avoimuudella.
Kehu surutta itseäsi: Omaksun nopeasti uusia asioita ja heittäydyn tilanteisiin avoimin mielin. Koen olevani sosiaalinen rakentaja, joka on kiinnostunut ihmisistä ympärilläni – uudet tilanteet ja ihmiset ovat tämän alan suola. Olen motivoitunut ja kova tekemään töitä asettamani päämäärän eteen.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle:
Hei kaikki!
Odotan tangomatkaani malttamattomana ja hyvällä fiiliksellä. Vatsan pohjassa on ihanan kutkuttava tunne. Välivuosi kisassa antoi varmuuden siitä, että tämä on intohimoni.
Olen valmistautunut kisaan huolella ja lupaan nauttia tangomatkasta täysillä sekä tarjota tangon ystäville iloisen matkaseurani.
Rakkaudella, Raisa

 

saana-sassaliSaana Sassali

Kotipaikka: Helsinki
Ikä: 29
Motto: Eteenpäin elävän mieli
Ammatti: Sairaanhoitaja
Musiikillinen koulutus: Pop-jazz -konservatorio 2010, laulun C-tutkinto 2012, amk
Soittotaito: Peruskomppaamista pianolla ja kitaralla
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: Susanna Söder, pop-jazz -konservatorio
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Perheen ja suvun musiikin ammattilaiset ja harrastajat
Lähipiirissäni vaikuttaneet (julkisuuden tms.) henkilöt: Isoveli Matias Sassali
Keikkakokemus: 10v
Vakituisena solistina tai muusikkona: Tällä hetkellä laulajana bilebändeissä GeeTee sekä Saana & the Sinners, satunnaisesti keikkaillen päätyön ohessa (sairaanhoitaja)
Vahvuudet: Laulajana ääniala ja monipuolisuus
Heikkoudet: Kärismättömyys
Luonteenpiirteet: Ulospäinsuuntautunut, rohkea ja ennakkoluuloton
Musiikkimaku: Rock, pop, iskelmä
Idolit: Muun muassa Laura Voutilainen, Anna Eriksson
Harrastukset: Musiikki, liikunta, käsityöt
Tanssitaito: Valssi, tango, humppa, jenkka, foxtrot
Miksi juuri tango?: Suomalainen tango ja tanssimusiikki ovat minulla ”veressä”
Odotan kilpailulta: Uusia kokemuksia, yhteistyökumppaneita ja menestystä
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Olen seurannut tangomarkkinoita ja haaveillut ammattilaulajan urasta pikkulikasta asti. Tangokuninkaallisuus tarjoaa loistavat mahdollisuudet uran luomiselle musiikin parissa. Haluan tarjota tangokansalle oman tulkintani suomalaisesta tangosta.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen sittemmin helsinkiläistynyt, persoonallinen ja pulppuava aito lappilainen. Olen oma itseni joka tilanteessa, enkä pelkää haastaa itseäni. Minulla on paljon annettavaa yleisölle sekä laulajana että musiikintekijänä.
Miten saat yleisön puolellesi: Olen maanläheinen, aito ja helposti lähestyttävä, sekä esiintymislavalla että sen ulkopuolella. Monipuolisena ja taitavana laulajana vetoan kaikenikäisiin ja erilaisiin kuuntelijoihin. Arvostan yleisöäni ja teen aina parhaani, oli esiintymis-tilanne mikä tahansa.
Kehu surutta itseäsi: Suomalainen tango ja tanssimusiikki kaipaavat tällä hetkellä nuorta, mutta tummaa ja vahvaa naisääntä. Minä olen se edellä mainittu puuttuva palanen, joka vetoaa kuulijaan kuin kuulijaan ja tekee suomalaista tangoa tunnetuksi, myös Suomen rajojen ulkopuolella. Valloitan laulullani ja persoonallani kaikkien kuuntelijoiden ja katselijoiden sydämet. Olen paras.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Seinäjoella tavataan! <3

 

virpi-piippoVirpi Piippo

Kotipaikka: Pyhäntä
Ikä: 51
Motto: Jos ei koskaan lähde, puuttuu paluutkin
Artisti-www-sivut: www.virpipiippo.com
Facebook / Instagram / Twitter / MySpace: Virpi Piippo Official (facebook), wirpi_piippo (Instagram)
Ammatti: Kaupan alan sekatyöläinen, baari työläinen sekä laulaja. Ex-maatalousyrittäjä.
Musiikillinen koulutus: Ei oikeastaan ole lukuun ottamatta muutamia kursseja
Soittotaito: Valitettavasti pienenä pianotunnit jäi kesken
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Lasse Finska, Lasse Lintala ja Helena Porkka-Lintala, Simo Saastamoinen ja Juha Vartiainen
Levytykset (+julkaisuvuosi): Sinkut: Untako vain 1998 (Helibor-viihde), Virpi Piippo ja Power Up (2001), Käy sydän huomiseen (2004), Pidä musta tiukasti kiinni (2005), Eiliset sillat (2010), Tulinen (2013), Miltä aamu näyttää (duetto Charles Plogmanin kanssa, 2013), Pelkää en (2015), Se päivä on kaunis (2017). Albumit: Muistojen kultaa (2009), Ethän luule (2013)
Keikkakokemus: Noin 20 vuotta eri kokoonpanojen solistina
Erikoisesiintymiset/saavutukset: Tangomarkkinoiden semifinaali TV-lähetyksissä olen ollut mukana ja Seinäjoen finaalissa 2005, 2009, 2015 ja 2016.
Aikoinaan olin mukana TV-ohjelmassa Huvin vuoksi.
Vakituisena solistina tai muusikkona: Power Up, Pelurit, Elixir ja Vetonaula. Isommassa konsertti orkesterissa, Golden Dream, olin vakituisena solistina monta vuotta
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa:  2005 viides, 2009 kolmas naisissa, 2015 neljäs tai viides ja 2016 kolmas
Muut kilpailut/saavutukset: Toivo Kärki laulukilpailun voitto 2002, Somero soikoon voitto 2003
Vahvuudet: Tulkinta ja elämän kokemus
Heikkoudet: Herkkyys
Luonteenpiirteet: Tunteikas oman tien kulkija ja suuri seikkailija.
Musiikkimaku: Kotimainen iskelmä
Idolit: Paula Koivuniemi, Laila Kinnunen, Taisto Tammi, Seija Simola, Tamara Lund ja Carola
Harrastukset: Lentopallo, lenkkeily, punttisali, hiihto, harrastaja teatteri sekä matkustelu
Tanssitaito: Tanssilavoilla kaikki muut paitsi polkka
Miksi juuri tango?: Äärettömän suuri rakkaus tangoon. Sanat,sävel ja tunne. ”Todella hyvin pystyy laulamaan vain siitä, mitä tuntee sisimmässään” sanoi Edit Piafkin aikoinaan.
Odotan kilpailulta: Elämäni suurin unelma on ollut ja on Tangokuningattaren kruunu, joten tietenkin odotan voittoa!
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Unelma, joka ei ole koskaan kadonnut mielestäni on oman osallistumiseni tarkoitus. Haluan liittyä kruunupäiden joukkoon minäkin…
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Vihdoinkin Suomi saisi kaikkien aikojen vanhimman Tangokuningattaren
Nuorimmat on jo valittu !
Miten saat yleisön puolellesi: Tunteella ja tulkinnalla sekä olemalla oma itseni. Tietenkin iloisuudella ja ahkeralla työnteolla.
Kehu surutta itseäsi: Olen uskaltaja ja seikkailija siis uskallan heittäytyä uusiin juttuihin, kuten kolme-neljä vuotta sitten lähdin töihin Lappiin ja nyt sitten talven olen ollut Kanarialla.
Viime kesänä Seinäjoen tangomarkkinoilla päätin osallistua kisaan tänä vuonna ja kun tuli mahdollisuus tulla/mennä Kanarialle laulamaan/baari hommiin niin päätin täällä ”hioa ja teroittaa kynteni” kisakuntoon. Kuutena ja välillä seitsemänäkin iltana, kun laulat täydet setit, noin 4000-5000 laulua tällä kaudella, niin on ääni sekä ihminen hioutunut monessa liemessä keitettynä valmiiksi Raision semifinaaleihin.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Pitää elää ja uskaltaa, että voi elää, uskaltaa ja unelmoida.