Tangokuningatar -kokelaat

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailun Tangokuningatar-kokelaat

 

Ailamari Vehviläinen

Kotipaikka: Jyväskylä
Ikä: 42
Motto: Sydämestä sydämeen!
Musiikillinen koulutus: Musiikkialan ammattitutkinto
Soittotaito: Pianoa pimputan itsekseni, tunteella ja ilman tekniikkaa.
Muut erikoistaidot: Olen tehnyt myös näyttelijän töitä harrastaja- ja ammattiteatteriryhmissä. Viihdyn lavalla, esillä.
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Isä ja äiti, kannustaneet aina. 
Levytykset (+julkaisuvuosi): Sydämeni Sävel- Toivo Kärjen tuntemattomia tangoja yhdessä tenoriluutnantti Raimo Salon kanssa, v. 2016. Parilla Tangomarkkinat- levyllä olen laulanut.
Keikkakokemus: Paljon ja monenmoista. Laivakeikkaa, humppakeikkaa, konsertteja, duokeikkaa, taustalevykeikkaa, erilaisten orkesterien kanssa monenlaista ohjelmistoa. Kaikesta olen tykännyt.
Erikoisesiintymiset/saavutukset: Tangomarkkinoiden finaalissa 2004, 2005, 2016 ja 2017.
Vakituisena solistina tai muusikkona: Carola Tribute Ensemble. Duo harmonikkataiteilija Matti Ekmanin kanssa.
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa: 1. tangoprinsessa eli toinen sija tangolaulukilpailussa vuonna 2004 kun Däbä meni ja voitti
Muut kilpailut/saavutukset: Kotkan ruusu 2006
Iskelmä SM (Kiuruvesi), naisten sarja 2008
Sekä nuo aiemmat tangovuodet jotka jo mainitsin; siinä kisailuni. En ole koskaan kisannut pelkän kisaamisen takia.
Vahvuudet: Eläytymiskyky, musikaalisuus, ilo, herkkyys
Heikkoudet: Jännitän välillä aivan älyttömästi. Siis aivan älyttömästi. Onneksi iän myötä tämä on helpottanut!
Luonteenpiirteet: Keskusteleva, avoin, ihmisrakas.
Musiikkimaku: Ikivanha iskelmä erityisesti. Sille mun sydämeni sykkii.
Idolit: Laila Kinnunen, Olavi Virta, Seija Simola, Annikki Tähti.. piiiiitkä litania.
Harrastukset: Jooga
Tanssitaito: Paranee koko ajan 😀
Miksi juuri tango?: Niin rakas!!
Odotan kilpailulta: Unohtumatonta tangokesää, uusien ja vanhojen ystävien tapaamista. Sitä että saan laulaa ja koskettaa laulullani, tuoda vähän jotain erityistä arjen keskelle. Ja kruunua!
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Olen tangokuningattaren pestistä haaveillut pitkään, toistakymmentä vuotta. Se on suuri unelmani. Ottaisin kruunun ilolla vastaan ja kantaisin sitä ylpeänä. Haluan laulullani herättää tunteita, tuoda iloa ja lohtuakin, viihdyttää. Nyt olisi sopiva hetki.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen ihan omanlaiseni, oma soundi, oma tyyli.
Miten saat yleisön puolellesi: Olemalla läsnä ja laulamalla sydämeni kautta.
Kehu surutta itseäsi: No. Rakastan suomalaista tangoa, se on minulle sydämenasia. Laulajana ja tulkitsijana olen kypsynyt vuosien myötä, ja toisaalta pahimmat särmät ovat hioutuneet, eli olisin täydellinen timantti juhlavuoden kuningattareksi! Heittäytyisin ilolla Tangon taikaan.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Rakas yleisö. Ihanaa, kun seuraatte tätä tangomatkaa. Tulkaa juttelemaan, nykäiskää hihasta. Halataan kun tavataan! Tämähän on meidän yhteinen matka
Tuomaristolle tsempit valintaan, on varmasti vaikea paikka. Luotan teihin. Toivottavasti Seinäjoella nähdään!

 

Mervi Kovero

Kotipaikka: Porvoo
Ikä: 38
Facebook / Instagram / Artisti-www-sivu
Motto: Elämä ei ole suora tie vaan monta polkua, mistä valitset omasi minkä haluat kulkea.
Musiikillinen koulutus: Ei ole meriittiä tästä
Soittotaito: rytmisoittimet (ei rummut :))
Muut erikoistaidot: Loistavat puheenlahjat
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: 2 vuotta Seinäjoen musiikkiopistossa
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Aivan itse olen uraani uurtanut ja työstänyt eteenpäin
Lähipiirissäni vaikuttaneet henkilöt: Perheen kannustus ja tuki tärkessä roolissa!
Levytykset (+julkaisuvuosi): Muutamia singlejä tehnyt. Uusin julkaisu 3/2019, Irti ja karkuun, Vuonna 2018, 2 julkaisua, Laiturilla ja Rakkauden varjopuoli
Keikkakokemus: Löytyy vuodesta 2012 saakka. Olen tuore paketti iästäni huolimatta
Erikoisesiintymiset/saavutukset: Harrastanut teatteria 2 vuotta. Mukana kahdessa eri näytelmässä. Ei muita TV esiintymisiä kuin tangomarkkinat vuosilta 2013 ja 2014. Molempina tangomarkkina vuosina olin mukana finaalissa. Mainittakoon vielä että olin mukana ”tanssii tähren kanssa” tapahtumassa Seinäjoella, jossa pääsin ammattitanssijan kanssa treenaamaan tanssitaitojani ja esiintymään hyväntekeväosyyden nimissä isolle yleisölle
Vakituisena solistina tai muusikkona: Tällä hetkellä keikkailen Riskit Herrat orkesterin kanssa. Aeimmin tein yhteistyötä Rosalie orkesterin kanssa.
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa: Finaalissa vuosina 2013 ja 2014
Muut kilpailut/saavutukset: Olen ollut mukana Kiuruveden iskelmäviikkojen laulukilpailussa vuonna 2012. Finaalissa sielläkin.
Vahvuudet: Räiskyvä ja ulospäin suuntautunut luonteeni. Yleisön huomioon ottaminen esiintymistilanteissa. Hyvät sosiaaliset taidot jokaisessa, myös haastavissa tilanteissa. Huomaavainen ympäristöä ajatellen. Ja mikä tähän on hyvä maininta, minulla on tangolle hienosti sointuva ja taipuvainen ääni.
Heikkoudet: No tähän voisi sanoa ne soittotaidot ja stemma laulutaidot. Ehkä on vieläkin havaittavissa kilpailutilanteessa turhaa jännitystä.
Luonteenpiirteet: Avoin kaikelle, helposti lähestyttävä, positiivinen, vastaanottavainen. Määrätietoinen, rohkea, periksiantamaton, myös tempperamenttia löytyy vaikka joskus muille jakaa.
Musiikkimaku: Hyvin laaja. Kotona kaikki kuuntelee vähän eri genren musiikkia ja korvia ei särje missään kohtaa. Eniten kuitenkin suomipop soi taustalla.
Idolit: Esikuvia on useitakin mutta en tiedä onko mitään selkeää idolia kuitenkaan. Tottakai upea rautainen tekijä Paula Koivuniemi on upea. Toisaalta nuoret tekijät Sanni ja ellinoora ovat tehneet vaikutuksen musiikkillisella osaamisellaan biisin kirjoittajina ja artisteina.
Harrastukset: Voiko työtään sanoa harrastukseksi? Liikuntaa vaihtelevalla menestyksellä. Ei ole mitään vakituista harrastusta viikoissa. Arki vie minun aikani mutta nautin siitä
Tanssitaito: Löytyy. Uskallan lähteä jos haetaan.
Miksi juuri tango?: Tähän tulisi todella pitkä tarina.. tango herätti minut ihmisenä eloon vuonna 2013! Sen jälkeen ei ole paluuta ollut. Tango tuo minulle rauhallisen tunteen ja poltteen rintaan sitä kuunnellessa ja laulaessa. Rakastan tulkita tangoja ja tuoda niihin sen pienen oman tunteeni mukaan. Tango on minulle osoitus siitä miksi teen tätä työtä ja miksi minä laulan. Tango oli ja on minulle kaiken alku.
Odotan kilpailulta: Niitä tangon tuomia kylmiä väreitä, ilon, onnellisuuden ja liikutuksen kyyneleitä. Sitä että nämä haaveet, unelmat ja unet kävisivät toteen ja pääsisin oikeasti elämään tämän tunteenkaaren loppuun asti. Unelma olisi laulaa koko kilpailun viimeinen tango..
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Minussa on niin paljon tunnetta sisälläni jaettavaksi! Sitä tangon tuomaa tunnetta mitä haluan antaa suomalaiselle tanssi- musiikille ja kansalle. Edustaisin kaikella kunnioituksella tanssikulttuuria ja Seinäjoen tangomarkkinoita ja näin juhlavuotena toisin siihen sitä tarvittavaa tangon syvintä olemusta tulkinnoillani. Kantaisin tittelin kaikella rakkaudella ja ylpeydellä!
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen kuitenkin aika tuore tapaus lavoilla ja keikoilla. Olen myös rehellinen mielipiteissäni ja uskallan olla oma itseni heikkouksistani huolimatta. Otan rohkeasti vastaan uusia haasteita ja uskallan poistua mukavuusalueeltani. Vaikka tango on vahvuuteni, olisin kuitenkin monipuolinen esiintyjä myös genren ulkopuolella.
Miten saat yleisön puolellesi: Olemalla heille rehellinen ja teeskentelemätön!
Vahvoilla tulkinnoilla ja syvällä tunteella esiintyessä. Olen vahvasti vuorovaikutuksessa yleisöön esiintyessäni ja saan siitä valtavasti voimaa ja uskon antavani myös hyvää energiaa takaisin päin.
Kehu surutta itseäsi: Aika lailla aiemmissa kommenteissa kerron miten isolla sydämellä olen tässä mukana. Minulla on valtava halu päästä näyttämään teille ja itselleni myös että olen nainen paikallaan juuri tässä hetkessä! Tango kaipaa minun kaltaista esiintyjää joka tuo sen tangon syvimmän olemuksen esiin laulullaan ja läsnäolollaan. Juonto hommatkin onnistuu laulun lomassa luontevasti joten hiljaisia hetkiä ei ole luvassa.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Tässä minä olen! Otetaan yhdessä hymyillen vastaan se mitä tämä matka tuo tullessaan. Jutellaan törmätessä mukavia ja halataan jos siltä tuntuu. Näin juhlavuonna nautitaan suomalaisesta, upeasta tangomusiikista ja hienoista tulkinnoista kisamatkan varrella. Omana itsenäni lähden taivaltamaan kohti tango unelmaa! Nähdään. T: Mervi

 

Pirita Niemenmaa

Kotipaikka: Seinäjoki
Ikä: Vielä 34
Facebook / Instagram
Motto: Elämässä kaikelle on tarkoitus ja mun tarkoitus on voittaa!
Musiikillinen koulutus: Ikaalisten artistivalmennus
Soittotaito: Korvakuulolla vähä pianoa
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: Artistivalmennuksen yhteydessä toimi musiikinopettajana Marjorie
Lähipiirissäni vaikuttaneet henkilöt: Äiti ja muu perhe ja ystäväni
Levytykset (+julkaisuvuosi): Tähdet tähdet (2006) ja karaokepohjaisia demoja.
Keikkakokemus: Keikkailun aloitin vuonna 2004 asko järvelässä ja siitä asti tehnyt keikkaa, joskus aktiivisemmin, mutta erikokoonpanoissa.
Erikoisesiintymiset/saavutukset: Puusta pitkään musiikkinäytelmä jossa olin mukana.
Vakituisena solistina tai muusikkona:
Asko Järvelä
Ja muita eri kokoonpanoja käyttänyt
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa: 16 parhaan joukko tangomaratonilla 2017
Muut kilpailut/saavutukset: Monia kilpailuja jotka aloittanut vuodesta 1998
2000 luvun kilpailut alla:
-2018 Tulitähti laulukilpailu. 3sija
-2017 Tangomaratonissa 16 naisen joukossa
-2016 Kalajärven kuningatar
-2016 Kristiinankaupungin kuningatar
-2016 Mister ja Leidit laulukilpailun voitto
-2016 Vuoden lauluääni 2.sija
Vahvuudet: Ääni, tulkinta, aitous, yleisön/ihmisten huomioon ottaminen, persoonallinen tyyppi, mieleenpainuva, eteenpäin pyrkivä ja kuningatarainesta.
Heikkoudet: Itsekriittinen, liika kiltteys, jännitys
Luonteenpiirteet: Hassun hauska, aito, nauravainen, rempseä, Täsmällinen, positiivinen, kannustava, helposti lähestyttävä, ihmis/eläinrakas, pilkettä silmäkulmassa, luontainen viihdyttävä ja höpönassu!
Musiikkimaku: Iskelmä pääosin mutta aika laajasti kuuntelen musiikkia laidasta laitaan.
Idolit: Pirkko Mannola, Heidi pakarinen, Tarja lunnas, Laila Kinnunen ja monet kuninkaalliset
Harrastukset: Laulaminen, koira, ystävät, käsityöt
Tanssitaito: Jos mies vie perustanssit menee
Miksi juuri tango?: Lapsesta asti olen laulanut tangoja, halunnut mukaan kisaan aivan pienestä asti. Tango on tullut muhun, äidin kautta. Rakkaus tangoon on jotain suurta, tangossa on paljon tunnetta.
Odotan kilpailulta: Tänä vuonna erittäin paljon! Olen työstänyt itseni kanssa asioita ja valmistautunut tulevaan, tehnyt jonkin verran pohjatyötä.
Odotan Hyvää menestystä, tunnettavuutta, kokemuksia ja tietenkin uusia kontakteja, tuttuja ja ystäviä
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska:
– Pitkän ajan unelma ja nyt on aika tehdä unelmista totta!
– Vietämme tangojen kanssa yhteistä juhlavuotta, tango 35, minä myös 35. Olisimme siis super hyvä match.
– Haluan viihdyttää yleisöä laulamalla joka on intohimoni ja elämän Suola.
– Työväline
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska:
– Persoonallisella hahmolla, kuitenkin olemalla omaitseni.
– Olen persoona: äänellä, huumorilla ja ulkoisella olemuksella. Tunnistettava ja mieleenpainuva, ei mikään tusinatavara.
– Olen luonteeltani hauska helposti lähestyttävä, kuitenkin niin tavallinen ja aito ihminen ja tietysti vahvan ja persoonallisen äänen omaava ja tumma ääninen tulkitsija.
– Olen luotettava ja nöyrä.
– Tanssikansaa arvostava ja vanhan tanssimusiikin ystävä
Miten saat yleisön puolellesi:
– Olen helposti lähestyttävä, rempseä ja aito ihminen. Pää pilvissä mutta kuitenkin jalat hyvin tukevasti maassa.
– Saan ihmiset rakastumaan pelkkään olemukseen…
– Osaan ottaa yleisön huomioon, ikää tai kuntoa katsomatta. Aina nöyränä yleisön eteen.
– Omistan tumman, samettisen, mutta heleän äänen joka on vailla vertaa
Kehu surutta itseäsi:
– Olen mieleenpainuva, vaikka en ole vielä kuningatar.
– Olen vain se valmis paketti tähän kaikkeen! Vain paras, kaunis, iloinen ja kruunu sopisi niin täydellisesti päähäni.
– Ja ikä mikä parhain tango 35 ja minä 35, meidän juhlavuosi!
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle:
– Minunlaista ei ole montaa tai toista ollenkaan. Olen ISO, pienessä pakkauksessa… nyt on minun vuoroni loitstaa ja minä ansaitsen kultaa, siis täältä tullaan!

 

Pirjo Aittomäki

Kotipaikka: Helsinki
Ikä: 55
Artisti-www-sivu
Motto: Eteenpäin, askel kerrallaan.
Musiikillinen koulutus: Laulupedagogiopintoja Pop & Jazz Konservatoriossa, lauluopintoja Helsingin Konservatoriossa, yksityisiä lauluopintoja.
Soittotaito: Soitan pianoa sen verran, että pystyn harjoittelemaan.
Levytykset (+julkaisuvuosi): Omalla nimellä: Meidän piti matkustaa (2016): Anna-Mari Kähärän sävellyksiä mm. Anna-Leena Härkösen, Eeva-Liisa Mannerin ja Marja-Leena Mikkolan runoihin. Tango-orkesteri Unto: Yön tummat siivet – Dark Wings of the Night (2015), Finnish Tango Vol. II: Kylmä rakkaus – Cold Love (2010), Finnish Tango (2003). How Many Sisters: Ikävä omia maita (2012), Thank You for The Kiss (2005), Stolen Moments (2002). Lastenlevyt (Pessi Levanto, sävellys; Marjatta Levanto, sanat): Vuohi ja Tahitin täysikuu (2008), Vuohi ja Kiinan muurin maraton (2006), Vuohi kaipaa Kalahariin (2003), Sika myyttien maailmassa (2001). Adiemus Singers / Adiemus, Karl Jenkins: Adiemus Live (2001), Vocalise (2003), Kiri Te Kanawa – Kiri Sings Karl (2006), Adiemus Colores (2013). Jukka Linkola, Jukka Itkonen: Astoria-musikaali (2005).
Keikkakokemus: 1986-2007 päätoiminen freelance-laulaja: taustalaulaja, solisti, musiikkiteatteriesiintyjä. 2007 alkaen freelance-laulajana valikoiduissa projekteissa.
Erikoisesiintymiset/saavutukset:
Poimintoja
– Meidän piti matkustaa -soololevyn julkaiseminen
– Tango-orkesteri Unto: Lissabonin maailmannäyttely EXPO ´98, Nordic Cool -festivaali (Kennedy Center, Washigton 2013), Frankfurtin kirjamessut, Suomi teemamaana (2014), esiintymisiä 1998 alkaen ulkomailla (Ranska, Saksa, Itävalta, Sveitsi, Iso-Britannia, Norja, Ruotsi) ja kotimaassa (mm. 20-vuotisjuhlakiertue 2018).
Teatteri, poimintoja: Aspects of Love (musikaali, Seinäjoen kt 1997-98, Rose Vibert, naispäärooli), Les Misérables (musikaali, Helsingin kt 1999, Fantine, yksi päärooleista), Astoria (Lahden kt, Anna, päärooli 2003-2004), Lisää letkua -revyy (Uusi iloinen teatteri, 2006).
– How Many Sisters: kolme levyä, kymmeniä tv-esiintymisiä, konsertteja mm. big bandien ja sinfoniaorkesterien kanssa
– Adiemus Singers: levytykset, konsertteja mm. Japanissa, Iso-Britanniassa, Espanjassa
– taustalaulajana Euroviisuissa 1991 (Rooma) ja 1992 (Malmö)
Vakituisena solistina tai muusikkona:
Tango-orkesteri Unto 1998-
How Many Sisters 1986-2013
Adiemus Singers 2000-2013
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa: En ole osallistunut aiemmin, ei sijoituksia.
Muut kilpailut/saavutukset: Syksyn sävel 1989 (?)
Vahvuudet: Olen nopea omaksumaan asioita, tunnollinen ja kova tekemään töitä.
Heikkoudet: Vaadin itseltäni välillä tarpeettoman paljon. Ajoittainen taipumus pessimismiin.
Musiikkimaku: Laidasta laitaan Bowiesta musikaaleihin.
Idolit: Maria Friedman, Ute Lemper
Harrastukset: Liikunta, kulttuuri, Lontoo, musikaalit.
Tanssitaito: Olen harrastanut jazztanssia, nykyisin zumbaan ahkerasti ja haavelen joskus pääseväni opettelemaan paritansseja.
Miksi juuri tango?: Suomalaisissa tangoissa puhuttelevat kaipausta ja kaihoa, suruakin henkivät runollisen vilpittömät tekstit ja taiten rakennetut, hivelevän kauniit melodiat. Näihin kun lisää ripauksen argentiinalaisen tangon joustavaa rytminkäsittelyä ja tulista aksentointia, on koossa loputtomasti tutkittavaa ja tulkintamahdollisuuksia tarjoava tangopaketti, joka sopii temperamentilleni ja laulajanlaadulleni erinomaisesti.
Odotan kilpailulta: mahdollisuutta päästä laulamaan laajemmalle kuulijakunnalle, kuin mikä täältä musiikin marginaalista käsin on toistaiseksi ollut mahdollista.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: tavoitteeni laulajana on, tangolaulukilpailun sääntöjen 1. pykälän mukaisesti, ”säilyttää ja edistää tangon merkitystä suomalaisessa kulttuurissa”.  Tähän tarkoitukseen haluan antaa osaamiseni, kokemukseni ja näkemykseni laulajana.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: olen sekä uusi tulokas että kokenut konkari samassa paketissa. Suomalaisen tangon viennistäkin ulkomaille löytyy näyttöä.
Miten saat yleisön puolellesi: Vilpittömyydellä.
Kehu surutta itseäsi: Minulla on tunnistettava ääni ja olen parinkymmenen vuoden aikana kehittänyt oman, erottuvan tangolaulutyylin. Sen tunnusmerkkejä ovat rohkea ja sävykäs äänenkäyttö, notkea rytminkäsittely ja kyky pureutua teksteihin ja tulkita niitä omakohtaisesti sekä kertoa tarinaa. (Näin minulle on sanottu.

 

Rosa Salmi-Narmala

Kotipaikka: Raisio
Ikä: 31
Facebook
Motto: Jos et ota ensimmäistä askelta et voi päästä koskaan perille. / Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi
Musiikillinen koulutus: Pianotunnit lapsena musiikkiopistossa ja yksityisellä. Laulutunteja Turun musiikkiopistossa /Pekka Kurki v.2016, Pop, rock ja jazz oppilaitos /Tapani Rauha v. 2013, Lisäksi lauluopetusta antanut Seppo Mäkikalli ja Hannu Verta
Soittotaito: Piano (omaksi iloksi ja apuvälineenä uusien kappaleiden opetteluun)
Stemma/taustalaulutaito: Tarvittaessa, ohjatusti
Muut erikoistaidot: Pienimuotoista säveltämistä ja sanoittamista
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: Maria Läntinen, Piano. Laulu: Pekka Kurki, Tapani Rauha, Seppo Mäkikalli.
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Vanhemmat, jotka laittoivat minut pianotunnille, idolini Lea Laven joka herätti minussa kiinnostuksen laulamiseen ja Hannu Verta joka on tukenut ja opettanut paljon keikkailusta ja laulamisesta sekä uskonut minuun.
Levytykset (+julkaisuvuosi): Maailma on mun v. 2018, Vain sä voit v. 2018, Aina Kun sut nään v. 2019
Keikkakokemus: Vuodesta 2011 tähän päivään tanssimusiikkia ja iskelmää satunnaisesti eri kokoonpanojen kanssa.
Vakituisena solistina tai muusikkona: Harrastelijabändi Letkis v.2011-2015, päivätansseja ja vanhusten palvelutaloissa.
Esa Puution kanssa Duona vuodesta 2016-2018.
Antti Saarisen kanssa Duona vuodesta 2018 alkaen tanssimusiikkia. Duo yhteistyömme jatkuu edelleen.
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa: Tangomaraton
Muut kilpailut/saavutukset: Koskenkohaus laulukilpailu v.2010 2.sija
Laila ja Olavi Laulukilpailu v. 2012 sija 3. /v. 2013 3. sija
Vahvuudet: Luovuus, sosiaalisuus ja kova tahto
Heikkoudet: Joskus liika avoimuus.
Luonteenpiirteet: Sosiaalinen, huumorintajuinen hassuttelija sekä joskus syvällinen pohdiskelija
Musiikkimaku: Vanha ja uusi iskelmä
Idolit: Lea Laven, Laila Kinnunen ja Kaija Koo
Harrastukset: Ryhmäliikunta (spinning, bodypump) juokseminen
Tanssitaito: Perusaskeleet
Miksi juuri tango?: 10 vuotta sitten osallistuin ensimmäisen kerran tangomarkkinoiden esikarsintaan, tangot tulivat tutuiksi niitä harjoitellessani. Tangon rytmi ja vahvat sanoitukset sekä sävellykset herättivät suuria tunteita minussa. Tangoa laulaessani uppoudun täysin kappaleeseen.
Odotan kilpailulta: Jännittäviä ja mukavia hetkiä. Uusia tuttavuuksia ja tietenkin menestystä.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Nykyisin keikkailen satunnaisesti päivätyöni ohella. Haaveenani olisi päästä laulamaan tanssipaikoille ympäri suomea.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen utelias ja aina valmiina kokeilemaan uusia asioita ja heittäytymään.
Olisi mielenkiintoista päästää luovuuteni lentoon ja nähdä mitä ideoita tulisi Tangokuningattarena.
Miten saat yleisön puolellesi: Olemalla läsnä ja kontaktissa yleisöön. Kuuntelemalla yleisön toiveita, heitä varten tätä tehdään!
Kehu surutta itseäsi: Olen aito, rehellinen ja helposti lähestyttävä esiintyjä.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Ihanaa kevättä kaikille, toivottavasti näemme joskus keikoilla <3

 

Silla Pöyry

Kotipaikka: Lappeenranta
Ikä: 18
Instagram
Motto: Luuloviisaus on kaatumatauti
Musiikillinen koulutus: Musiikkiluokka, musiikkiopisto
Soittotaito: Alttoviulu, kitara, piano, basso
Muut erikoistaidot: Osaan liikuttaa korvia
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: Maija Hapuoja, Jenni Liebkind, Lea Kaijansinkko, Kaisa Kuvaja
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Eino Grön, Hannu Palo, Iiro Rantala, Lucjan Czaplicki, Marian ja Mihail Petrescu
Levytykset (+julkaisuvuosi): CD v.2016 Hemi Records
Keikkakokemus: 5-6 vuotta
Erikoisesiintymiset/saavutukset: Näyttelin Lappeenrannan kaupunginteatterin Footloose-musikaalissa Rusty Rodriguezia.
Soitin alttoviulua orkesterissa Lappeenrannan musiikkiopiston 60-vuotisjuhlakonsertissa. Olen esiintynyt tanssilavoilla ja kirkkokonserteissa Eino Grönin kanssa jo yli viisi vuotta. Näillä keikoilla olen esiintynyt muusikkojen, kuten Iiro Rantalan Lucjan Czaplickin, Heimo Mäntysen ja Marian ja Mihail Petrescun kanssa.
Olen myös esiintynyt Hannu Palon kanssa tanssilavakeikoilla.
Joskus lapsena olin mukana Hölmöläiset-oopperassa
Vakituisena solistina tai muusikkona: Olen yksi solisteista bändissä Oscar el Husseini ja Tulenarka.
Muut kilpailut/saavutukset: Tangojuniori finalisti v.2014
Vahvuudet: Hyvä tulkitsija, hyvä sävelmuisti ja -korva, olen myös aktiivinen ”heittäytyjä”, häpeäkynnyn on matala
Heikkoudet: Suhteellisen huono nimimuisti, aina kiireinen eli olen huono ajankäytössä
Luonteenpiirteet: Kuuntelija, hyväntahtoinen, omanlaiset näkemykset, hyvä arviointikyky
Musiikkimaku: Psykedeelinen (rock), Bluegrass, Jazz, Soul, Suomirock, kansanlaulut, iskelmä, stoner rock, ulkomaalaiset artisti (esim. ranksalaiset, saksalaiset), r&b, reggae
Idolit: Frida Kahlo, oma musiikin- ja soitonope. Minulla ei yleensä ole idoleja.
Harrastukset: Erilaisten instrumenttien soitto (alttoviulu, kitara, piano, basso), lauluyhtye, kuoro, eri soittoryhmät (kavereiden bändit, päättötyöbändit), tietokonepelit, osa-aikainen improilu
Tanssitaito: Musikaalissa ja wanhojen tanssien yhteydessä opin jonkin verran erilaisia tansseja. Käyn joka kesä lavatanssien parketeilla.
Miksi juuri tango?: Tango musiikkilajina: Itse olen aina ollut rytmiikan puoleen. Tango musiikkina on todella polarisoitunutta: joskus kuullaan rytmistä, kuten Tango desireetä ja joskus taas enemmän legatomaista, kuten Jäljet Hiekassa. Minulle on tärkeää yleisön ja laulajan vuorovaikutus. Miulle on tärkeää, että yleisö voisi käyttää tulkintaani jotenkin avukseen esimerkiksi tanssilattialla tai muuten vaan nauttia. Tangon intohimoisuudella haluaisin herättää tunteita kyynisimmissäkin ihmisissä.
Odotan kilpailulta: Voitto ei ole ensisijaista. Aivan ensimmäisenä haluan kehittää esiintymistaitojani ja muutenkin sellaisia taitoja, joita hallitsisinkin hyvin. Aina on kehittymisen varaa. Haluan myös luoda kontakteja eri ihmisten kanssa.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Sitä kautta pystyn antamaan ihmisille uusia ja erilaisia elämyksiä. Haluan myös todistaa itselleni pystyväni johonkin isompaan kokonaisuuteen, joka kuitenkin on lähellä minua. Haluan tehdä perheestäni ylpeän minusta.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Omaan luonteenpiirteitä ja soundin, mitä muilta ei välttämättä löydy. Pidän yllä omanlaista tyyliä ja svengiä enkä halua olla mitenkään kummosemmin koristeltu vaan pysyn mielummin omana luonnollisena itsenäni.
Miten saat yleisön puolellesi: Yleisössä jokainen on yksilö. En halua erikseen ostaa ketään puolelleni vaan annan heidän itse päättää pitävätkö he minusta vai eivät.
Toki, jos haluan pitää yleisön tyytyväisenä kuulemaansa mahdollistan sen sisäistämällä kappaleen, jonka esitän. Käytän niin paljon aikaa, kun vaaditaan, kunnes olen tyytyväinen tulkintaani.
En halua esittää kappaletta vaan sen esittämisen iloksi vaan haluan todella tulkita sitä. Musiikki olisi hukkaa heitettyä, jos sen merkityksen unohtaa.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Toivottavasti tästä tulee ikimuistoiset tangomarkkinat!