Tangokuningatar -kokelaat

Esittelyssä Tangokuningattaren kruunusta taistelevat Finalistit

 

ailamari-vehvilainen

Ailamari Vehviläinen

Kotipaikka: Jyväskylä
Motto: Sama kuin viime vuonna: Ilon kautta! Vaikka suomalaisessa tangossa soi koko tunteiden kirjo, artistin ja laulajan työtä tehdään siitä työstä nauttien ja sitä rakastaen, vaikka tulkittava laulu olisikin tarinaltaan hyvin surullinen. Hymyillään toisillemme ja annetaan tangon viedä!
Vahvuudet: Luottamus, lämpö, musikaalisuus, heittäytyminen
Heikkoudet: Hetkittäinen ujous
Luonteenpiirteet: Ystävällinen, tunteellinen, reilu
Musiikkimaku: Vanha kotimainen iskelmä ja evergreenit, hyvät biisit genrestä viis
Idolit: Olavi Virta. Ihailen syvästi esimerkiksi Eila Pienimäkeä, Carolaa, Laila Kinnusta.. pitkä lista. Seija Karpiomaalla oli hieno alttosoundi.
Harrastukset: Jooga, lukeminen, hölkkä, luonnossa liikkuminen
Tanssitaito: Noh.. paljon on vettä virrannut sitten teatterin tanssijanaikojeni. Sanotaan näin, että innostunut oppimaan uutta!
Miksi juuri tango?: Se on sydämeni sävel niin rakas, niin rakas. Mikäpä muu?
Odotan kilpailulta: Uusia kokemuksia, menestystä, toivottavasti onnen kyyneleitä. Upeita suomalaisia tangoja!! Seinäjoen uskomatonta, intensiivistä ja ennen kaikkea iloista juhlatunnelmaa. Koko tangomatkaa!
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Olen siihen nyt valmis, antamaan persoonani ja lauluni tangon vietäväksi. Tuomaan ihmisille hyvää mieltä, viihdyttämään, heittäytymään tähän kaikki tai ei mitään-asenteella. Tää on sukellus tuntemattomaan ja mä niin odotan tätä!
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen omanlaiseni. Olen kiinnostunut ihmisistä, ilmiöistä ja asioista. Rakastan tangoa, ja minulla on tosi paljon annettavaa lauluni kautta.
Kehu surutta itseäsi: Nää vuodet on mua tähän pisteeseen nyt kuljettaneet. Viime vuonna tulin 11 vuoden tauon jälkeen tunnustelemaan, kuinka kisa on muuttunut vai onko, ja miltä meno tuntuu. Tarkkailin ja tuumailin, ja tulin siihen tulokseen että hyvältä tuntuu! Tiedän olevani täysin erityinen, omanlaiseni tangolaulaja, ja että tää on mun juttu. Todella on.

 

 

aino-niemi

Aino Niemi

Kotipaikka: Kouvola
Motto: Vain päivän tahdon kerrallaan
Vahvuudet: Luonnollisuus, eläytyminen
Heikkoudet: Ensikertalaisuus
Luonteenpiirteet: Ahkera, määrätietoinen, rohkea
Musiikkimaku: Suomalainen vanhempi ja uudempi musiikki
Idolit: Laila Kinnunen
Harrastukset: Laulaminen, metsästys, kirkkovenesoutu, sali
Tanssitaito: Valssi, tango, vaihtoaskel
Miksi juuri tango?: Tunne
Odotan kilpailulta: Odotan kilpailulta sitä, että opin uutta itsestäni ja sen, onko minusta tälle uralle. Odotan myös itseni haastamista niin laulajana kuin ihmisenäkin. Odotan lisäksi tangon tuomia tunteita ja uusia tuttavuuksia.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Haluan, koska nautin tangon laulamisesta.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen nuori sekä uusi nimi.
Kehu surutta itseäsi: Omaan pehmeän, herkän sekä tunnelmallisen lauluäänen, jolla pystyn venymään moniin erilaisiin kappaleisiin. Kunnioitan tangon tarinaa, ja haluan välittää sen kuulijalle. Olen nuori, mutta tulkitsen. Olen nöyrä ihminen, jota on helppo lähestyä. Pyrin tekemään aina parhaani ja ottamaan opikseni.

 

 

hanna-hirvonen

Hanna Hirvonen

Kotipaikka: Kajaani
Motto: Mull’ on kylän suurin kypärä ja letku letkeä – Tulta päin!!!
Vahvuudet: Periksiantamattomuus. Herkkä tulkitsija ja tarinan kertoja. Tunnistteva persoonallinen lauluääni.
Heikkoudet: Usein jännityksen alla melkoinen singahtelija ja höpöttäjää.
Luonteenpiirteet: Iloinen, räiskyvä, sosiaalinen.
Musiikkimaku: tanssimusiikki ja iskelmä ovat lähellä sydäntä. Muutoin aika kaikkiruokainen: musiikki on ihanaa ja antaa voimaa!
Idolit: Arja Koriseva, Saija Varjus, Lara Fabian…
Harrastukset: Koiran kanssa ulkoilu
Tanssitaito: Hyvän viejän kanssa perinteiset tyylilajit menevät just ja just
Miksi juuri tango?: Tango kiehtoo minua, siinä yhdistyy niin tulkinnallisesti kuin laulullisesti asiat jotka ovat minulle musiikin saralla tärkeitä. Tango rikkoo raja-aitoja eikä tunne myöskään ikärajoja. Tangossa on sellaista tunnelmaa mitä mikään muu ei voi korvata, oltiin sitten kaipaamassa menetettyä rakkautta tai viettämässä ihanaa iltaa armaan kanssa.
Odotan kilpailulta: Odotan kilpailulta kaikkea mitä sillä on annettavana. Paljon ystäviä, niin uusia kuin vanhojakin. Kokemuksia ja itsensä voittamista. Musiikillisia yhteiskuvioita ja näkyvyyttä. Ja toden nimessä on sanottava etten tangokilpailuun osallistuisi jos ei mielessäni siintäisi se tangokuningattaren kruunu.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Haluan keikkailla ja viihdyttää ihmisiä. Haulan nähdä kun ihmiset nauttivat tanssinpyörteissä toistensa seurasta. Haluan viedä musiikin ja tangon sanomaa kaikkialle missä kuljenkin. Haluan laulaa ja tehdä musiikkia ja tässä on siihen hyvä kanava.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen helposti lähestyttävä ja teen työtä artistina nöyrällä asenteella. Ääneni on tunnistettava ja persoonallinen ja on juurikin tangossa parhaimmillaan. Minulla on kova halu ja tahto toteuttaa unelmiani ja palvella tanssikansaa.
Kehu surutta itseäsi: Minusta tuntuu että useimpina vuosina osallistuessani tangolaulukilpailuun, olen luonut itselleni paineita vertaamalla voimakkaasti itseäni muihin laulajiin ja osallistujiin. Nyt vuosien karttuessa ja elämänkokemusta saaneena tajusin että se syö minulta voimavaroja. Tämän vuoden päätös osallistumisesta syttyi hieman yllättäen ja silloin päätin että tulen näyttämään teille millainen kainuulainen sisupussi-tangotulkki täältä oikein tulee. Tiedän mistä laulan, olen ehkä se tyyppi joka ei elämässä aina ole osannut mennä sieltä mistä aita on matalin ja näin luulenkin että se tuo nyt oikeanlaista voimaa ja uskottavuutta tapaani laulaa ja sisäistää laulujen tekstiä. Sitä mistä tässä oikeasti on kyse.
Pidän myös itseäni monipuolisena laulajana. Oman orkesterini kanssa olemme tehneet paljon erilaisia tilaisuuksia, lastenjuhlista tanssikeikkoihin, tori- ja yritystapahtumista häihini ja hautajaisiin. Nämä ovat kaikki kasvattaneet minua laulajana ja ihmisenä. Nyt on minun vuoroni <3

 

 

mia-leivo

Mia Leivo

Kotipaikka: Ylöjärvi
Motto: Usko itseesi ja siihen, mitä teet — kaikki on mahdollista.
Vahvuudet: Kokemuksen tuoma monipuolisuus tulkinnassa ja esiintymisessä. Opin nopeasti uusia asioita. Olen innokas ja sitkeä.
Heikkoudet: Joskus liian sinisilmäinen ja hyväuskoinen joissakin tilanteissa.
Luonteenpiirteet: Avoin, rehellinen, tunnollinen, sisukas ja huumorintajuinen.
Musiikkimaku: Pate Mustajärvi (Popeda), Laila Kinnunen, Toto, Kari Tapio, Anssi Kela, Paula Koivuniemi, Chisu, Mariska.
Idolit: Olavi Virta, Johanna Försti, Lea Laven, Barbara Streisand.
Harrastukset: Teatteri-ilmaisu, pilates-venyttely, puutarhassa tonkiminen.
Tanssitaito: Perustanssit sujuu
Miksi juuri tango?: Tangossa parasta on sen imu ja intensiivisyys sekä monipuolisuus. Se vie mukanaan ja luo suuriakin tunteita. Tango antaa mahdollisuuden todelliseen tulkintaan ja se toimii niin suurilla areenoilla kuin pienissä intiimeissä tilaisuuksissa.
Odotan kilpailulta: Odotan kilpailulta haasteita ja mielenkiintoisia hetkiä. Iloa, intoa, onnistumisia, hiukan paineita ja sopivasti jännitystä. Päämääränä on tangokuningattaren kruunu!
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Saisin mahdollisuuden omalta osaltani pitää yllä iskelmä- ja tanssimusiikin perinnettä sekä kulttuuria. Tämän asian koen tärkeäksi. Tänä Suomi 100 vuotta -juhlavuotena erityisesti halusin osallistua tangokilpailuun, koska teemana on suomalainen tango. Olen laulajan urani aikana saanut kunnian esittää paljon Unto Monosen ja Toivo Kärjen säveltämää musiikkia ja perehtyä heidän tuotantoonsa. Mukana on ollut myös Toivo Kärjen ennen julkaisemattomia kappaleita, joita Toivo Kärjen poika Kalervo Kärki on pyytänyt minua esittämään ja levyttämään.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Haluan tuoda tanssikeikoille silloin tällöin teematunteja/-iltoja ja konsertteihin mukaan erilaisia teemoja, joita yleisö saisi etukäteen some:ssa tai keikoilla äänestää/ehdottaa. Teemoina voisi olla esim. jonkun tietyn laulajan tai säveltäjän musiikki tai joku tietty sanoituksen aihealue. Vaihtoehdot olisivat tietysti rajattuja. Tämä loisi mielenkiintoa sekä itselle että yleisölle.
Kehu surutta itseäsi: Olen raikkaasti ja avoimesti musiikkiin suhtautuva ja ihmisläheinen esiintyjä. Teen työni ahkerasti ammattitaidolla ja minuun voi luottaa. Tällä tytöllä on motivaatio kohdillaan ja homma hallussa. Yleisö on keikoilla tykännyt äänestäni ja tulkinnastani.

 

sari-hellsten

Sari Hellsten

Kotipaikka: Valkeakoski
Motto: Kohtele toisia, kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan!
Vahvuudet: Erottuva persoona positiivisella iloisuudella huomataan ja jää mieleen!
Heikkoudet: Ei niin suurta, etteikö korjattua saisi!
Luonteenpiirteet: Positiivinen, iloinen, kannustava, tunteikas.
Musiikkimaku: melkein kaikki menee..
Idolit: Paula Koivuniemi, Vesku Loiri, Kaija Koo
Harrastukset: lenkkeily, jumpat
Tanssitaito: vietävissä…
Miksi juuri tango?: Koska se menee niiiiin vahvasti iholle ja sen alle!
Odotan kilpailulta: Nautinnollisia hetkiä!
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Rakastan olla lavalla ja nähdä yleisön viihtyvän! Kruunu toisi työn täysipäiväiseksi, tahdon tangon lähettilääksi!
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen avoin ja puhelias, ei jäädä hiljaiseksi yleisön eikä toimittajienkaan kanssa!
Kehu surutta itseäsi: Mää jätän kehumiset teille! Kehun mieluummin teitä, että ootte te vaan ihania kun tykkäätte musta!! Mäkin tykkään teistä! Että eiks se oo niin, kun toisistaan tykkää niin eihän sille muuta voi! Näillä mennään! Jee, parasta!

 

 

sini-ikavalko

Sini Ikävalko

Kotipaikka: Helsinki
Motto: Rakkaudella kohti Unelmia, ja yli!
Vahvuudet: Päältä pehmeä: heloposti lähestyttävä, sosiaalinen, hyvä tilannetaju, sovitteleva, lämmin! Sisältä Vahva: Rautainen itsetunto, monessa liemessä keitetty (niin pappina, kuin naisena), vahva sydän! Pää kestää, muttei ylpisty
Heikkoudet: Kokemus tanssilavoilta (keikat) todella vähäinen ja pidän itseäni vasta aloittelevana artistina… Olen itselleni todella kriittinen, koen että aina on jotain opittavaa niin taidoissa kuin itsessä, käsittelen omia heikkouksiani kun niitä vastaan tulee ja käännän ne vahvuudeksi.
Luonteenpiirteet: Olen aika moninainen, en yksiselitteinen, toimin tilanteen mukaan. Nopea! Ratkaisukeskeinen. Positiivinen elämännäky, iloinen, huumorintajuinen, olen hyvin sosiaalinen, mutta minulla on vahva oma sisäinen luova maailma.
Musiikkimaku: Suomalainen popahtava iskelmä iskee, hyvät lyriikat, laulun tunnelma vetää puoleensa. Etsin kappaleita, joita voisin itse tulkita. Tällä hetkellä luukutan tangojen ja tanssimusiikin lisäksi Adelen 25-levyä. Vahvaääniset nais-artistit sekä tumma-ääniset mies-artistit. Muuten kaikki käy (ehkei se tummin hevy-metal ahdistavuuden takia….)
Idolit: Suvi Teräsniskan tulkinta, Paula Koivuniemen ura ja tyyli, Adelen karsima, mm. Etta Jamesin, Ella Fizgeraldin ja Areta Franklinin äänet… Jotkut Ellinooran, Paula Vesalan ja Elli Haloon lyriikat… 60-luvun Lady-artistit Peggy Lee, Laila Kinnunen, Dusty Springfield. Ja kyllä minä ihailin Arja Korisevaa, kun kruunattiin kuningattareksi, vaikka Saija Varjuksen ääni on tehnyt suurimman vaikutuksen tummuudellaan.
Harrastukset: Virallisen työn (papin työ) lisäksi, harrastan ”yrittämistä”: valmennan tavallisia ihmisiä elämänsä kiemuroissa (eli lifecoachaus), Laulan aina kun voin!, Laulukilpailut on vienyt viimeisen parin vuoden aikana vapaa-aikaa, eli kai se voidaan laskea ”harrastamiseksi” myös, vaikka olen siinäkin tosissani! Musiikki eri muodoissaan! Kuntosali, jooga ja spinning! Mökkeily, savusaunan laittaminen, luonnossa voimaantuminen! Kirjoittaminen (toistaiseksi pöytälaatikkoon ja blogiin)! Elokuvat ja hyvät tv-sarjat! Ystävät, nauru ja hyvä ruoka
Tanssitaito: Kohtuullisen hyvä. Olen hyvin vietävissä taitavissa käsissä!
Miksi juuri tango?: Tango on laulun kuninkuuslaji! Se on melodian ja rytmin liittoa, kuin tanssia. Tangoa ei vain lauleta, se tunnetaan. Tangoa ei voi esittää, se pitää tulkita. Se haastaa äänialan, rytminvaihtelut ja tuomaan minimalistisesti esiin järisyttävän suuria tunteita, yleensä kaikki Rakkauden vivahteita. Se on hyvin suomalaista. Koska se vain On!
Odotan kilpailulta: Mahdollisuutta jakaa syvemmälle ja enemmän lahjaani ja antaa ihmisille jotain sellaista, josta he kokevat saavansa voimaa elämäänsä. Mahdollisuuden laulaa sydämestäni, sydämiin. Mahdollisuuden näyttää osaamiseni ja päästä tekemään laulamista työkseni. Odotan oppivani taas hurjasti uutta itsestäni ja musiikista.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: koska ”Tässä seison kun en muuta voi”, koska Unelma on muuttunut tavoitteeksi…
Voisin olla mitä mainioin Tangokuningatar… Nyt on se Hetki ja Minä olen valmis!
Tahdon tanssittamaan, esiintymään ja laulamaan, koska olen siinä hyvä ja tiedän tuovani ihmisille itseni kautta jotain hyvää, viihdyttävää ja syvältäkin koskettavaa.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Minulla on syvä ymmärrys, paitsi papin työn, myös oman elämänkokemukseni kautta Elämästä ja heijastaisin tämän osaamisen jokaiseen laulamaani tangoon. Minulla olisi erityistä taitoa kohdata ihmiset hetkissä. Koska Minua ei ole toista, minua on vaikea verrata aikaisempiin. Olen ainutlaatuinen Minä.
Kehu surutta itseäsi: Edellisten lisäksi 😀
Olen nöyränä ja mykkänä sen ihmeen edessä miten olen muuttunut, kasvanut muutaman vuoden aikana tähän kaikkeen, mitä artistilta vaaditaan. Olen lempeä, mutta jämäkkä. Minulla on elämänkokemusta kohdata ihmisiä, mutta erityisesti tulkita tangoja. Olen vahva esiintyjä, Minulla on hyvä laulutaito ja oma ääni, jopa tunnistettava: Äänessäni on tangoihin tarvittavaa syvää synkkää, silloinkin kun lauletaan onnesta. Olen aito ja läsnä: lavalla ja lavan ulkopuolella. Osaan analysoida itseäni, opin virheistä ja heikkoudet osaan kääntää vahvuudeksi… Olen saanut kuulijoiltani erityisen hyvää palautetta artistiudestani, minulla on jo kokemusta julkisuudesta sekä some hallussa Minä olen valmis! Minulla on pää, joka kestää Tangokuningattarena! Minä olen jo Kuningatar, vain kruunu puuttuu