Tuomaristo 2019

SMORK-tuomaristo

Jussi Lammela
Laulaja, rumpali – yleisölle tuttu lempeä nallekarhu. Maamme tunnetuimpiin tanssi- ja viihdeorkestereihin lukeutuvan Finlandersin alkuperäisjäsen.

Finlanders on vahva brändi, jonka näköalapaikalta Jussilla on vuosien vankka kokemus yleisön viihdyttämisestä sekä vahva tuntemus Suomen huvipaikkojen historiasta. Tuhansia keikkoja, konsertteja ja ajettuja kilometrejä, musiikkia, levytyksiä ja loputon lista meriittejä. Mies tietää, mistä puhuu.Kun yleisö viihtyy, on Viihteen Elämäntyö -palkinto osunut oikeaan kohteeseen. Finlandersin oma tähti tuikkii Turun World Trade Centerin edustalla – Sinun vuokses. Oikeesti.

 

Marika Plaketti
Tanssinjärjestäjä-ravintoloitsija

Tanssi-ja viihdekeskus Ruusulinnan vetäjä toisessa polvessa.

Marika otti koko Ruusulinnan vetovastuun syksyllä 2017, mutta on toiminut paikassa ravintoloitsijana jo vuodesta 2003 asti.

Tanssilavat ovat tulleet Marikalle tutuiksi nuoresta lähtien. Perheen omistuksessa on ollut useampikin lava, joissa hän on työskennellyt erinäisissä tehtävissä vuodesta 1994 lähtien.

 

Ville Mäkelä
Ville toimii Varsinais-Suomessa sijaitsevan Auran Nuortentalon ohjelmavastaavana. Auran Nuortentalo tanssittaa tanssikansaa talvikaudella viikoittain monipuolisella ohjelmatarjonnallaan.

Tämä tanssimusiikille omistautunut velikulta on päässyt tekemään yhteistyötä kymmenien eri tanssiorkestereiden parissa. Tämän lisäksi, Ville viihtyy itse hyvin myös tanssiparketin puolella

 

Marja Ollakka
Laululintunen ja Duracell-pupu, molemmilla nimityksillä minua on kutsuttu, eikä varmaan paljon vikaan mene. Tavaramerkkejäni ovat hersyvä nauru ja punainen huulipuna. Rakastan musiikkia, kulttuuria, ihmisiä, matkustelua ja suomen kieltä. Onnekseni työssäni Radio Pookin iltapäiväjuontajana saan täyttää päiväni rakastamillani asioilla. Vapaa-aikani vietän mieluiten rakkaiden ystävien kanssa tanssipaikoilla, konserteissa tai karaokessa. Elämässäni suuri rooli on siis musiikilla, nimenomaan kotimaisella musiikilla. Aika pitkälti voisi sanoa, että elän musiikille ja musiikista. Enimmäkseen olen aina jossain liikkeellä, mutta joskus pitää myös hetki rauhoittua. Talvisin viihdyn kynttilänvalossa ja kesäisin merenrannalla tunnelmoimassa, eli ehkä pieni romantikkokin minussa asuu.

 

Maarit Niiniluoto
Maarit on kirjailija, journalisti ja suomalaisen viihteen historoitsija. Hänen kynästään ovat syntyneet elämänkerrat Kari Suomalaisesta, Toivo Kärjestä, Esa Pakarisesta ja Harmony Sistersistä, On elon retki näin on sota-ajan viihdytystoiminnan historia.

Maarit muistetaan myös Radio Suomen Iskelmäradion pitkäaikaisena vetäjänä kuin Radioteatterin Yhtä köyttä-yhdistyksen ja TV 1:n Vadelmakallion iltamien käsikirjoittajana.

Hänet tunnetaan myös Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangon historian opettajana, Asikkalassa Toivo Kärki-juhlan taiteellisena johtajana sekä suomalaisen tanssilavakulttuurin asiantuntijana ympäri Suomen.

 

Teemu Roivainen
SMORK 2019 -tuomarina nähdään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi kesäkuussa 2014 valmistunut, Teemu Roivainen. Teemu valittiin saman vuoden heinäkuussa Tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Teemu on toimitusjohtajana vuonna 2011 perustetussa levy-yhtiö Yume Recordsissa, joka syntyi aidosta rakkaudesta musiikkiin. Lukuisat keikat, vuosien kokemus ja koulutus musiikin saralla vahvistavat miehen raudanlujaa ammattitaitoa. Oikealla asenteella ja intohimolla voi saavuttaa mitä tahansa.

Energia-bändin solistina keikkaileva Teemu mainitsee omaksi soittotaidoikseen pianon, koskettimet, kitaran ja basson. Soittajanakin hän on ollut monessa mukana, mm. Euroviisukarsinnoissa, lukuisilla festareilla ja konserteissa. Erikoisimmat esiintymiset ovat olleet Kiinassa yhdessä Saara Aallon kanssa. Teemu on myös tehnyt sävellyksiä Aallon levyille ja toiminut tämän albumien tuottajana.

 

Kilpailujohtajana toimii Krista Westerlund (Gramofoni Oy).

 

Muutokset mahdollisia, lisäykset varmoja.