Tuomaristo 2018

SMORK-tuomaristo

Jussi Lammela
Laulaja, rumpali – yleisölle tuttu lempeä nallekarhu. Maamme tunnetuimpiin tanssi- ja viihdeorkestereihin lukeutuvan Finlandersin alkuperäisjäsen.

Finlanders on vahva brändi, jonka näköalapaikalta Jussilla on vuosien vankka kokemus yleisön viihdyttämisestä sekä vahva tuntemus Suomen huvipaikkojen historiasta. Tuhansia keikkoja, konsertteja ja ajettuja kilometrejä, musiikkia, levytyksiä ja loputon lista meriittejä. Mies tietää, mistä puhuu.Kun yleisö viihtyy, on Viihteen Elämäntyö -palkinto osunut oikeaan kohteeseen. Finlandersin oma tähti tuikkii Turun World Trade Centerin edustalla – Sinun vuokses. Oikeesti.

 

Marika Plaketti
Tanssinjärjestäjä-ravintoloitsija

Tanssi-ja viihdekeskus Ruusulinnan vetäjä toisessa polvessa.

Marika otti koko Ruusulinnan vetovastuun syksyllä 2017, mutta on toiminut paikassa ravintoloitsijana jo vuodesta 2003 asti.

Tanssilavat ovat tulleet Marikalle tutuiksi nuoresta lähtien. Perheen omistuksessa on ollut useampikin lava, joissa hän on työskennellyt erinäisissä tehtävissä vuodesta 1994 lähtien.

 

Ville Mäkelä
Ville vahvistaa tuomaristoa itseoikeutetusti toista vuotta peräkkäin.

Ville toimii Varsinais-Suomessa sijaitsevan Auran Nuortentalon ohjelmavastaavana. Auran Nuortentalo tanssittaa tanssikansaa talvikaudella viikoittain monipuolisella ohjelmatarjonnallaan.

Tämä tanssimusiikille omistautunut velikulta on päässyt tekemään yhteistyötä kymmenien eri tanssiorkestereiden parissa. Tämän lisäksi, Ville viihtyy itse hyvin myös tanssiparketin puolella

 

Clara Blomqvist
Dipl.tanssinopettaja Clara Blomqvist on tanssin vahva ammattilainen toisessa sukupolvessa jatkaen isänsä Opetusneuvos Åke Blomqvistin tanssikoulua. Hän on  innokas lavatanssin kehittäjä ja edistäjä, kuitenkin perinteitä tuntien ja vaalien. Clara kuuntelee tanssimusiikkia sekä aktiivitanssijan- että perinteisemmän tanssijan näkökulmasta. Hyvä musiikki parhaimmillaan innostaa uusia kävijöitä lavatansseihin vanhoista tutuista huolehtien.

 

Taina Kokkonen
Tämä upea ja vahvalla äänellä siunattu laulaja muistetaan parhaiten vuoden 1999 tangokuningattarena, joka ehti viihdyttää yleisöä vuosia tanssilavoilla ja konserttisaleissa. Monipuolinen Taina on tunnettu rohkeasta ja huumorintajuisesta elämänasenteestaan, joka näkyy kaikessa hänen tekemisessään. Pianoa ja viulua soittava laulaja on esiintynyt musikaalin pääroolissa, työskennellyt radiossa, hurmannut sanavalmiina juontajana ja valmentanut Tangomarkkinoiden finalisteja. Päätyössään opettajana Tainalla on huikea kyky innostaa lapsia musiikin ja ilmaisutaidon saloihin. Keikkayleisö muistaa tämän tangokuningattaren parhaiten siitä, että setistä löytyi aina tanssittavia biisejä. Taina tietää, että artistin ja bändin tärkein tehtävä on saada ihmiset viihtymään.

 

Kilpailujohtajana toimii Krista Westerlund (Gramofoni Oy).

 

Muutokset mahdollisia, lisäykset varmoja.