Kilpailun säännöt

SÄÄNNÖT 2019

 

1 §

Kilpailun nimi on Tanssiorkestereiden SM-kilpailu ja siitä käytetään markkinointinimeä SMORK.

 

2 §

SMORK:n tarkoituksena on tuoda esiin monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita. Kilpailun tarkoituksena on myös edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia, sekä parantaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä näiden työtilaisuuksia. Kilpailu on avoin kaikille 4-6 hengen tanssiorkestereille.

 

3 §

Järjestäjällä on oikeus evätä kilpailun eri vaiheissa alkoholin tai muiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisen kilpailijan osallistuminen.

 

4 §

SMORK-kisan voittajan edellytetään hoitavan edustusvuotensa moitteettomasti. Järjestäjä voi päättää tittelin poisotosta, mikäli ko. orkesteri ei pysty hoitamaan velvoitteitaan tai käytöksellään vahingoittaa Tangomarkkinoiden tai kilpailun tavoitteita ja mainetta.

 

§

Orkesterin on täytettävä ja allekirjoitettava ilmoittautumis-/sitoumuslomake, jolloin orkesteri on kilpailussa mukana ja sitoutuu näin lomakkeen ehtoihin ja sääntöihin. Orkesteri sitoutuu samalla esiintymään kaikissa kilpailun edellyttämissä vaiheissa ja tilaisuuksissa. Lomakkeen voi ladata järjestäjien nettisivuilta www.tangomarkkinat.fi/smork 1.2.2019 alkaen.

 

6 §

Orkesterit sitoutuvat luovuttamaan kaikissa kilpailuvaiheissa järjestäjän toimesta tallennetut kuva-, ääni- ja av-materiaalit itsestään järjestäjien omistukseen, käyttöön ja markkinointiin kaikilla käyttöoikeuksilla. Järjestäjillä on oikeus antaa oman harkintansa mukaan materiaalit myös kolmannen osapuolen käyttöön.

 

7 §

Esikarsinnat järjestetään videotallenteiden kanssa helmi-maaliskuun aikana. Kilpailuun osallistuvat orkesterit toimittavat järjestäjälle kolme videotallennetta, kunkin kesto 2-3 min. Tuomaristo valitsee kaikista karsintasuorituksista jatkoon neljä orkesteria.

 

8 §

Jatkoon valitut neljä orkesteria kutsutaan SMORK-päivään huhtikuun aikana. Päivän aikataulu ilmoitetaan jatkoon hyvissä ajoinjatkoon päässeille henkilökohtaisesti.

 

9 §

Kilpailun Semifinaali- ja Finaalitapahtuma järjestetään 11.-13.7.2019 Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä. Finalistien ohjeistus ja ohjelma-aikataulu Tangomarkkinoilla ilmoitetaan jatkoon päässeille henkilökohtaisesti.

 

11 §

Orkesterit kustantavat itse kilpailun eri vaiheisiin kohdistuvat matka-, majoitus- ym. omat kulut ellei järjestäjä toisin ilmoita. Seinäjoen Tangomarkkinoilla järjestettäviin finaaleihin selviytyneille korvataan kulut erillisen sopimuksen mukaa.

 

12 §

SMORK 2019 Finaalitapahtumiin selviytyneet orkesterit sitoutuvat antamaan itsestään markkinointi- ja myyntioikeudet Gramofoni Oy:lle sekä sitoutuvat solmimaan sopimuksen äänitteiden tuottamisesta järjestäjän osoittaman äänitetuottajan kanssa.

 

13 §

Lisätietoa kilpailusta löytyy osoitteista www.tangomarkkinat.fi sekä www.gramofoni.fi.

 

14 §

SMORK 2019 -kisan järjestää Seinäjoen Tangomarkkinat Oy yhteistyössä Gramofoni Oy:n kanssa.

 

15 §

Järjestäjät pidättävät oikeudet sääntömuutoksiin kilpailun aikana.