Kilpailun säännöt

1 §

Kilpailun nimi on Tanssiorkestereiden SM-kilpailu ja siitä käytetään markkinointinimeä SMORK.

2 §

SMORK:n tarkoituksena on tuoda esiin monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita. Kilpailun tarkoituksena on myös edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia sekä parantaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä niiden työtilaisuuksia. Kilpailu on avoin kaikille 4-6 hengen tanssiorkestereille.

3 §

Järjestäjällä on oikeus evätä kilpailun eri vaiheissa alkoholin tai muiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisen kilpailijan osallistuminen.

4 §

SMORK-kisan voittajan edellytetään hoitavan edustusvuotensa moitteettomasti. Järjestäjä voi päättää tittelin poisotosta, mikäli orkesteri ei pysty hoitamaan velvoitteitaan tai käytöksellään vahingoittaa Tangomarkkinoiden tai kilpailun tavoitteita ja mainetta.

5 §

Orkesterin on täytettävä ja allekirjoitettava ilmoittautumislomake sekä sitoumuslomake, jolloin orkesteri on kilpailussa mukana ja sitoutuu näin lomakkeen ehtoihin sekä sääntöihin. Orkesteri sitoutuu samalla esiintymään kaikissa kilpailun edellyttämissä vaiheissa sekä tilaisuuksissa. Lomakkeet liitetään lähetettävän videoklippimateriaalin mukaan. Lomakkeet voi ladata järjestäjän nettisivuilta www.tangomarkkinat.fi/smork.

6 §

Orkesterit sitoutuvat luovuttamaan kaikissa kilpailuvaiheissa järjestäjän toimesta tallennetut kuva-, ääni- ja av-materiaalit itsestään järjestäjien omistukseen, käyttöön ja markkinointiin kaikilla käyttöoikeuksilla. Järjestäjillä on oikeus antaa oman harkintansa mukaan materiaalit myös kolmannen osapuolen käyttöön.

7 §

Esikarsinnat käydään huhtikuun aikana. Jokaisen karsintaorkesterin esiintyminen taltioidaan. Tuomaristo valitsee kaikista karsintasuorituksista jatkoon neljä orkesteria.

8 §

Jatkoon valitut neljä orkesteria kutsutaan Semifinaaliin Seinäjoelle. Aikataulutus ilmoitetaan jatkoon päässeille henkilökohtaisesti. Semifinaalista tuomaristo valitsee finaaliin kaksi orkesteria.

9 §

Kilpailun Semifinaali- ja Finaalitapahtumat järjestetään 12.-14.7.2018 Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä. Finalistien ohjeistus ja ohjelma-aikataulu Tangomarkkinoilla ilmoitetaan jatkoon päässeille henkilökohtaisesti.

10 §

Orkesterit kustantavat itse kilpailun eri vaiheisiin kohdistuvat matka-, majoitus- ym. omat kulut, ellei järjestäjä toisin ilmoita. Seinäjoen Tangomarkkinoilla järjestettäviin Finaaleihin selviytyneille korvataan kulut erillisen sopimuksen mukaisesti.

11 §

SMORK 2018 -Finaalitapahtumiin selviytyneet orkesterit sitoutuvat antamaan itsestään markkinointi- ja myyntioikeudet Gramofoni Oy:lle sekä sitoutuvat solmimaan sopimuksen äänitteiden tuottamisesta järjestäjän osoittaman äänitetuottajan kanssa.

12 §

Lisätietoa kilpailusta löytyy osoitteista www.tangomarkkinat.fi ja www.gramofoni.fi.

13 §

SMORK 2018 -kisan järjestää Seinäjoen Tangomarkkinat Oy yhteistyössä Gramofoni Oy:n kanssa.

14 §

Järjestäjät pidättävät oikeudet sääntömuutoksiin kilpailun aikana.