SMOrk – Tanssiorkestereiden SM-kilpailu

Tanssiorkestereiden SM-kilpailun – SMOrk:n tarkoituksena on löytää ja tuoda esille monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita. Kilpailun tarkoituksena on myös edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia sekä nostaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä niiden työtilaisuuksia.

 

SMORK-kilpailun kisaorkesterit valittu!

• Mukana neljä yhtyettä: Helminauha, Kati ja Kuiskaus, Reissarit ja Weranta
• Finaalikilpailu Tangomarkkinoilla heinäkuussa

Tämän vuoden Tanssiorkestereiden SM-kilpailuun osallistuneista orkestereista esiraati on valinnut jatkoon neljä persoonallista ja monipuolista yhtyettä.

SMOrk-kilpailun Finaaliin Seinäjoen Tangomarkkinoille lähtee kisaamaan tanssiorkesterit Helminauha, Kati ja Kuiskaus, Reissarit ja Weranta.

Finaaliorkesterit esiintyvät useilla eri estradeilla koko Tangomarkkinaviikon, jolloin yhtyeet pääsevät näyttämään parasta osaamistaan yleisölle ja tuomaristolle.

SMOrk Finaalin huipentuma käydään Tangomarkkinoilla lauantaina 11.7. Finaalikilpailussa orkesterit esittävät omaa ohjelmistoaan sekä lisäksi säestävät Tangokuninkaallista. Säestettävinä solisteina Tangokuningatar Maria Tyyster & Tangokuningas Kyösti Mäkimattila.

Kilpailujohtajana toimii Krista Westerlund (Gramofoni Oy) ja kilpailun suojelijana Tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Tuomariston puheenjohtajana toimii Tangokuningas Teemu Roivainen. Muut tuomariston jäsenet julkaistaan myöhemmin kevään aikana.

 

Helminauha

Helminauha on viiden nuoren miehen luotsaama orkesteri. Vuoden 2013 Tanssittajatulokkaaksi valittu Helminauha kiertää Suomen lavoja kovalla tahdilla ja laajalla ohjelmistolla, josta löytyy tuttujen suosikkien lisäksi myös harvinaisempia helmiä. Vuonna 2013 Helminauhalta ilmestyi kaksi singleä Mitä tahdot ja Radio Suomen soitetuimmat -listallakin viihtynyt Toisesta todellisuudesta. Vuonna 2017 ilmestyi pitkäsoitto Helminauha. Orkesterin juuret ovat Jyväskylän seudulla.

Kokoonpano: Aki Hytönen (rummut), Aleksi Korpela (kitara), Markus Kokkonen (laulu), Miika Viinikainen (basso), Mika Heinonen (laulu, harmonikka, koskettimet).

Facebook: www.facebook.com/helminauha

Kati ja Kuiskaus

Kati ja Kuiskaus on viidestä nuoresta ammattimuusikosta koostuva orkesteri jonka soitossa kuuluu kunnioitus tanssimusiikin pitkiin perinteisiin sekä vanhoihin kappaleisiin, joihin he tuovat oman hyväntuulisen ja raikkaan näkemyksensä. Kati Narvanmaa tunnetaan vahvoista tulkinnoistaan ja monipuolisesta osaamisestaan laulajana. Bändin iloinen ja rempseä meininki tempaa mukaansa niin harrastelijan, kuin aktiivitanssijankin. Yhtyeen jäsenet ovat kotoisin eri puolilta Suomea, ja nykyään vaikuttavat pääkaupunkiseudulla.

Kokoonpano: Kati Narvanmaa (laulu), Jaakko Jokela-Bergström (piano, taustalaulu), Janne Raatikainen (kitara, taustalaulu, trumpetti), Sami Jaakkola (basso, taustalaulu), Teemu Sarjamo (rummut).

Facebook: facebook.com/katijakuiskaus

Reissarit

Reissarit on komia kvartetti Pohjanmaalta. Yhtye soittaa illan aikana kaihoisat valssit ja menevät foxit unohtamatta kuitenkaan veret hyytäviä rock`n roll -numeroita tai tunnelmallisia slowareita. Yli 10-vuotinen kokemus ja sadat keikat ovat luoneet osaamisen lisäksi terveen kunnioituksen musiikkia ja yleisöä kohtaan. Se myös näkyy ja kuuluu keikoilla.

Kokoonpano: Mikko Takala (laulu, kitarat, haitari), Markku Hannu (rummut), Tomi Riihimäki (basso, laulu), Tero Riihimäki (koskettimet, laulu).

Facebook: facebook.com/reissarit

Weranta

Weranta on Jyväskylästä lähtöisin oleva tanssiyhtye. Viisikon tanakan ja ryhdikkään soiton taustalla on pitkä historia monipuolisen musiikin parissa. Werantaa yhdistää halu säilyttää tanssikulttuuri, mutta nuorekkaalla otteella tuoda omat mausteet pitkään perinteeseen uudella musiikilla. Ohjelmisto on tarkoin valittu kattaus haitarisävelmiä, unohdettuja kasariklassikoita ja nykyiskelmiä. Weranta kilpaili SMOrkissa viime vuonna, sijoittuen hienosti neljän parhaan joukkoon.

Kokoonpano: Esa Hakkarainen (laulu), Jaakko Puusaari (kitara), Ossi Peltoniemi (koskettimet, haitari), Harri Pekkarinen (basso), Jyri Ekholm (rummut).

Facebook: facebook.com/werantaofficial

 

Kilpailun kulku

• 10.10. – 31.12.2019 Ilmoittautuminen kilpailuun.
• 1.1. – 15.2.2020 Orkestereiden videotervehdyksen sekä livetaltioinnin toimittaminen esiraadille
• 2.3.2020 Julkaistu jatkoon päässeet 4 orkesteria
• Huhtikuussa SMOrk-päivä(t) jatkoon päässeille orkestereille – paikka ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
• 8.7.2020 SMOrk-finalistit Tangokadun Kruunuravintolassa
• 9.7.2020 SMOrk-finalistit esiintyvät Tangokadun Paviljongissa
• 10.7.2020 SMOrk-finalistit esiintyvät Tanssitalossa – valitaan yleisön suosikki
• 11.7.2020 SMOrk Finaali Tangokadun Katulavalla

 

SMOrk-päivä

SMOrk Finaaliin valituille orkestereille ilmoitetaan esiintymispaikka 2.3.2020 mennessä. Jokainen jatkoon päässyt orkesteri soittaa illan aikana enintään 2 x 45 minuuttia. Päivän aikana kuvataan AlfaTV:lle orkesteriesittelyt, haastatellaan kilpailijoita ym.

Tarkempi ohjeistus päivän kulusta toimitetaan jokaiselle jatkoon päässeelle orkesterille henkilökohtaisesti.

 

SMOrk Finaali

SMOrk Finaali kisataan Seinäjoen Tangomarkkinoilla 8.-11.7.2020.

Finalistien ohjeistus ja ohjelma-aikataulu Seinäjoen Tangomarkkinoilla ilmoitetaan finaalin karsintaan päässeille orkestereille henkilökohtaisesti toukokuun aikana.

SMOrk Finaali huipentuma käydään Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauantaina 11.7.2020. Orkesterit esittävät 1 x 45 min. omaa ohjelmistoaan sekä lisäksi säestävät kahta Tangokuninkaallista muutaman kappaleen verran. Säestettävinä solisteina Maria Tyyster & Kyösti Mäkimattila.

 

Kilpailun historiaa

SMOrk-kilpailua on järjestetty vuosina 1990-2009 sekä uudella konseptilla Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä vuonna 2017. Kilpailusta on noussut esiin merkittäviä tanssiorkestereita Suomen tanssilavojen kestosuosikeiksi mm. Varjokuva, Korsuorkesteri, Unelmavävyt, Seinäruusut ja Petoman. Lue lisää…

SMOrk-kilpailun järjestää yhteistyössä Gramofoni Oy, Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.