Osallistuminen ja säännöt

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry ovat järjestäneet jo ensimmäisestä Tangomarkkinat-vuodesta 1985 lähtien Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun. Kilpailu on avoin kaikille.

 

Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailu 2019

  1. Seinäjoen Tangomarkkinat Oy ja Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry (myöhemmin järjestäjä) järjestävät avoimen sävellys- ja sanoituskilpailun tangomusiikin edistämiseksi.
  2. Tangon, jonka aihe on vapaa, tulee soveltua naisen ja/tai miehen laulettavaksi.
  3. Kilpailu on avoin kaikille. Järjestäjän nimeämän tuomariston jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.
  4. Sävellysten ja sanoitusten pitää olla ennen julkaisemattomia eikä niitä saa julkistaa eikä julkisesti esittää ennen 14.7.2019 ilman järjestäjän lupaa.
  5. Säveltäjä ja sanoittaja voivat osallistua kilpailuun useammallakin kappaleella.
  6. Tangon enimmäiskesto on neljä (4) minuuttia.
  7. Järjestäjän nimeämä tuomaristo valitsee voittajasävelmän, joka esitetään Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2019 erikseen nimettävän artistin ja orkesterin säestämänä. Järjestäjä pyrkii löytämään parhaan mahdollisen laulusolistin tangolle. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sovittaa voittajasävelmä valitsemalleen orkesterille ja kokoonpanolle. Kilpailun järjestäjä sopii Seinäjoella tapahtuvan tangon esitykseen liittyvät järjestelyt.
  8. Järjestäjä varaa itselleen tai nimeämälleen kolmannelle osapuolelle oikeuden neuvotella kilpailussa kymmenen kärkeen sijoittuneiden sävellysten ja sanoitusten kustannusoikeuksista 31.12.2019 mennessä.
  9. Voittaneen kappaleen tekijät (säveltäjä ja sanoittaja) saavat yhteensä 3 000 euron palkinnon.
  10. Kilpailuun osallistuvista tangoista on vaihtoehtoisesti lähetettävä:

1. Postitse

Nuotti kolmena (3) kappaleena sointu- ja tekstimerkintöineen sekä sanat kolmena (3) kappaleena erillisellä paperilla. Nuotit sekä sanat tulee olla irrallisilla, yksipuolisilla A4-kokoisilla papereilla (ei niitattuina eikä teipattuina yhteen).
Mukaan on liitettävä MP3-tallenne, jossa tango on esitetty (vain yksi kappale/tallenne).
Tekijätietoja tai nimimerkkejä ei kilpailumateriaalissa saa olla näkyvillä.
Mukaan on liitettävä myös suljettu, kappaleen nimellä varustettu kirjekuori, jossa on tekijöiden nimet, osoitteet, puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet.
Materiaali on postitettava suljetussa kirjekuoressa viimeistään 24.4.2019 (yksi tango/kirjekuori) osoitteella:

Seinäjoen Tangomarkkinat / Tangosävellyskilpailu
Torikatu 15
60100 Seinäjoki

tai

2. Sähköisesti

Nuotti sointu- ja tekstimerkintöineen pdf-tiedostona sekä sanat erillisenä doc-tiedostona. Mukaan liitettävä MP3-muotoinen tallenne, jossa tango on esitetty.
Tekijätietoja tai nimimerkkejä ei kilpailumateriaalissa saa olla näkyvillä.
Mukaan on liitettävä erillinen tekijat.doc-tiedosto, jossa on tekijöiden nimet, osoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet.
Materiaalit on toimitettava 25.4.2019 mennessä sähköpostiosoitteella: tangoteos@tangomarkkinat.fi.

 

Tuomaristo

Tangomarkkinoiden edustajana ja kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangmarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki ja sen muina jäseninä ovat säveltäjä-muusikko-levytuottaja Esa Nieminen, Gramofoni Oy:n toimitusjohtaja Toni Nuotio, Järviradion toimittaja Paula Alarinta sekä Tangokuningatar Susanna Heikki.

Lisätiedot

Kristiina Heikkilä, 044 7843 224, kristiina.heikkila@tangomarkkinat.fi

 

Muutokset mahdollisia, lisäykset varmoja.