hmj-kuva-nettisivut

Hyvän mielen Joulukonsertti -kiertue 2016 sykähdytti palvelukotien asukkaita

Posted on

Hallitsevat tangokuninkaalliset Erika Vikman ja Marco Lundberg kiersivät, säestäjänsä Jarno Kuusiston kanssa, välittämässä lämmintä Joulumieltä palvelukoteihin Seinäjoella, Nurmossa, Ylistarossa, Ilmajoella sekä Peräseinäjoella 29.11. – 1.12.2016 Hyvän mielen Joulukonsertti -kiertueen merkeissä.

Seinäjoen Tangomarkkinat haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistivat Hyvän mielen Joulukonsertti -kiertueen.

Kiertueen mahdollistivat yhdessä Seinäjoen Tangomarkkinoiden kanssa
Atria Oyj
Auraviihde Oy
Business Law Finland Oy
Cafeteria Salotta
Danske Bank
Etelä-Pohjanmaan Ekonomit ry
Etelä-Pohjanmaan Golf-keskus Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Kokkolan Halpa-Halli Oy
Handelsbanken
Härmän Liikenne Oy
Ilkka-Yhtymä Oyj
Ilmajoen kunta
Ilmajoki-lehti Oy
Ilmajoen Musiikkijuhlat ry
Insinööritoimisto Seinäjoen Rakennustekniikka Oy
Intersport Seinäjoki
Into Seinäjoki Oy
Kauppaseinäjoki
Kopiokeskus EPKK Oy
Kultaseppä Hanhiniemi
Lakeuden Ilmarit Oy
Lakeuden Toimistotukku Oy
Lounais-Suomen Hakelämpö Oy
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa
Mainostoimisto Propaganda Finland Oy *
Ravintola Marttilan Talli Oy
Minimani Seinäjoki
Rakennus K. Karhu Oy
Seinäjoen Energia Oy
Seinäjoen II Keskus-Apteekki
Seinäjoen kaupunki
Seinäjoen Konerengas Oy
Seinäjoen Turva-Asennus Oy
Seinäjoki Areena Oy
Seipark Oy
Sevas Oy
Stark
SUEZ Suomi Oy
Tilitoimisto Sari Poola Oy
Toppari-Kaluste
VV-Kuivaus Oy ja
Värimiehet Oy


Kiertue herätti vahvoja tunteita

Kiertue synnytti vahvoja tunteita ja kiitollisuutta niin yleisössä kuin esiintyjissä. Tässä kuninkaallisten jälkitunnelmia koskettavien tunnelmatuokioiden jälkeen:

Erika Vikman
– Avartavat ja merkitykselliset päivät takana. Ensimmäistä kertaa koin, että tällä työllä on oikeasti syvempikin merkitys.
Olemme olleet Marcon kanssa Hyvän mielen Joulukonsertti -kiertueella, jonka tarkoitus on viedä jouluiloa laulaen paikkoihin, joissa ihmiset ovat rajoittuneita käymään itse konserteissa.

En tiennyt, mitä odottaa – se maailma ei ole ollut mulle kovin tuttu. Oli pakahduttavaa laulaa näille palvelutalojen ihmisille. Pakahduttavaa on ollut nähdä heidän tai omaistensa kasvoilla tunteita, suurta iloa, liikutusta – muistoja menneisyydestä. Kuunnella heidän tarinoitaan.

Emme pystyneet liikutukseltamme laulamaan Marcon kanssa yhtä kappaletta loppuun, kun seurasimme tuon vilpittömän ja urhean yleisön tunnereaktioita. Joissain paikoissa hoitajat kertoivat, kuinka ihminen, joka ei ole reagoinut mihinkään vuosiin, saattoi yht’äkkiä hyräillä laulujen mukana tai näyttää jonkin tunnetilan. Kuinka hienoa!!!

Välillä oma työ voi tuntua meille rutiinilta, mutta heille se puolen tunnin konsertti voi olla koko vuoden kohokohta, jota muistella pitkään. M-i-e-l-e-t-ö-n-t-ä. Omat silmät aukesivat. Pidetään huoli niistä, jotka eivät siihen itse pysty. Kuinka käsittämättömän suuren ilon voi toiselle pienellä teolla antaa. Ja kuinka jumalattoman arvokasta (ja haasteellista!) työtä hoitohenkilökunta tällaisissa paikoissa tekee.

Esitimme joululauluja myös Seinäjoen Torikeskuksessa. Kun esityksemme oli päättynyt, eräs nainen käveli luokseni, kysyi saako halata ja rupesi itkemään. Sanoi, että “kiitos, toitte joulun minulle.” Huh. Nää on niitä hienoja hetkiä, kun tajuaa, että tällä työllä on oikea merkitys.

Marco Lundberg
Kolme päivää kierrettiin Hyvän mielen- Joulukonserttien merkeissä Seinäjoen alueella palvelutaloissa ja voin sanoa että oli yksi mieleenpainuvimpia juttuja, mitä olen elämässäni tehnyt! Koko tunteiden kirjo käytiin läpi näinä päivinä. Kyyneleliltä ei siis voitu välttyä.

Nämä ihmiset ovat niin paljon nähneet ja kokeneet meidän maailmassa iloja ja suruja. Se välittyy pelkällä läsnäololla meidän ympärillä. Kaikki oli upeasti laittautunut konsertteihin jo klo 8 aamulla ja niin iloisina ottamassa meitä vastaan. Siis meitä varten!

Käsittämätöntä miten tunsin itseni niin pieneksi. Nämä ihanat pienet mummut ja papat – olen saanut vanhempia kunnioittavan kasvatuksen ja arvostanut heitä aina, mutta nyt se sai ihan eri mittakaavan.

Myös hoitohenkilöstölle iso respect! Teette arvokasta työtä, mikä ei ole helppoa vaan ajoittain todella raskasta. Olen niin iloinen siitä, että sain kokea nämä kolme päivää tunteikkaana yhdessä loistavien muusikkojen – Erika Vikmanin ja Jarno Kuusiston kanssa. Olimme hyvä tiimi! Mutta todelliset tähdet olivat yleisössä.

 

* Kiitosvideon toteutti Mainostoimisto Propaganda Finland Oy yhdessä kuvaajansa Tuukka Kivirannan kanssa