Yhteystiedot Media Yrityksille
Jaa

 Facebook

 

Seinäjoki

Komia

 

Turku

 

YLE tv1

YLE Radio Suomi

 

Opetusministeriö

 

Argentiinan banneri

 

Seamk

Esikarsinnat 2013

Esikarsinnat käydään huhtikuun aikana YLEn maakuntatoimitusten studioilla klo 12–16. Esikarsintoihin voi osallistua samana vuonna useamman kerran ja näin parantaa suoritustaan.

 

Esikarsintapaikkakunnat

 • ti 9.4. OULU (YLE Oulu, Sepänkatu 20)
 • ke 10.4. ROVANIEMI (YLE Lappi, Jorma Eton tie 8)
 • to 11.4. JYVÄSKYLÄ (YLE Keski-Suomi, Kauppakatu 33, Tawast, 4. krs)
 • pe 12.4. SEINÄJOKI (YLE Pohjanmaa, Marttilantie 24)
 • ti 16.4. KUOPIO (YLE Savo, Kotkankallionkatu 12)
 • ke 17.4. KAJAANI (YLE Kainuu, Lönnrotinkatu 14 B, 2. krs)
 • to 18.4. LAHTI (YLE Lahti, Aleksanterinkatu 8)
 • pe 19.4. LAPPEENRANTA (YLE Etelä-Karjala, Kristiinankatu 11 A)
 • ti 23.4. TURKU (YLE Turku, Aurakatu 8 (KOP-kolmio, 7. krs)
 • ke 24.4. TAMPERE (YLE Tampere, Vuolteenkatu 20 3. krs)
 • to 25.4. HELSINKI (YLE toimitus, Radiokatu 5, Iso Paja, pääovet)

Maakuntastudiolla karsintasuorituksensa antava kilpailija saa järjestäjän kiitoksena osallistumisestaan paikanpäällä ohjeistuksen, jolla saa ilmaisen sisäänpääsyn Tangokadulle ja Kisa-Areenan suurkonserttiin perjantaina 12.7.2013.

 

Ilmoittautuminen ja toiminta esikarsintatapahtumassa
 
Esikarsintoihin ilmoittaudutaan ennakkoon 15.2. - 28.3.2013.

Ennakkoon ilmoittautuvat täyttävät sähköisen ilmoittautumisen osoitteessa www.tangomarkkinat.fi

Ilmoittautumissivu avataan 15.2.2013.
Samassa yhteydessä voi esittää toiveen karsintasuorituksen taltiointiajankohdasta.

Järjestäjä vahvistaa ilmoittautuneelle sähköpostitse karsinta-ajankohdan.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan mahdollisuuksien mukaan myös tapahtumapaikoilla klo 12, mikäli karsintapäivän aikataulu sallii laulusuorituksen taltioinnin.


Esikarsinnassa kilpailija laulaa yhden vapaavalintaisen tangon.  Laulusuoritukset on esitettävä suomen kielellä. Kaikki suoritukset taltioidaan ilman taustamusiikkia. Taltioitavan suorituksen kesto 2-3 minuuttia.

Vapaavalintaisen tangon lisäksi jokainen kilpailija laulaa Satumaa-tangon tai määritellyn osan ko. tangosta. Myös tämä suoritus taltioidaan. Otteita Satumaa-tangon taltioinneista tullaan käyttämään eri medioissa.

Esikarsinnat eivät ole yleisötilaisuuksia. Jokainen laulaja esiintyy yksin studiossa kameralle.

Esikarsintatilaisuuksissa Tangomarkkinoiden edustajana ja seremoniamestarina toimii vuoden 2008 Tangokuningas Jukka Hallikainen.

 

Alueradioiden toimittajat haastattelevat jokaisen kilpailijan paikanpäällä. Osaa haastatteluista voidaan käyttää radio-ohjelmissa/netissä heti, osaa valintaprosessin edetessä ja kilpailijoiden jatkaessa kilpailun seuraaville tasoille.

 

Maakuntastudiolla taltioitujen suoritusten lisäksi kilpailuun voi osallistua myös toimittamalla järjestäjälle 2-3 minuutin mittaisen videoklipin suorituksestaan. Lähetettävän videokuvamateriaalin on oltava tasoltaan hyvää kotivideolaatua. Tarpeemme ei kuitenkaan vaadi HD-tasoa tai televisiolaatua. Klipissä ei saa käyttää taustamusiikkia ja sen tulee olla pakkaamaton, avi- tai mov-muotoinen tiedosto tai DVD-videotallenne. Klipit tulee toimittaa järjestäjälle 15.4. mennessä osoitteella Seinäjoen Tangomarkkinat/klippi, Torikatu 15, 60100 Seinäjoki. Toimitettuja materiaaleja ei palauteta lähettäjälle.

 
Tuomaristo valitsee kaikista kilpailuun osallistuvista laulusuorituksista 60 videotallennetta nettiäänestykseen, jotka julkaistaan yle.fi/tangomarkkinat -sivustolla 20.5.2013 klo 12.00.

Julkaistavan laulusuoritusnäytteen kesto on n. 57 sekuntia.  

 

Kilpailijan on täytettävä ja allekirjoitettava myös ilmoittautumis-/sitoumuslomake, jolloin hän on kilpailussa mukana ja sitoutuu näin sitoumustekstin ehtoihin ja sääntöihin. Kilpailija sitoutuu samalla esiintymään kaikissa kilpailun edellyttämissä vaiheissa ja tilaisuuksissa, myös mahdollisissa YLEn tv-/radio- ja nettiohjelmissa. Lomakkeen voi ladata 15.2. alkaen ja täyttää etukäteen, lisäksi niitä on jaossa myös esikarsintatapahtumissa. Lomake palautetaan esikarsintatapahtumissa kilpailun järjestäjälle. Ilmoittautumislomakkeessa tulee olla ehdottomasti kilpailijan sähköpostiosoite, sillä tiedot ja ohjeistus kilpailun etenemisestä ilmoitetaan kullekin kilpailijalle sähköpostitse.

 

Lisäksi kilpailijaa pyydetään täyttämään kyselylomake, jonka tietoja käytetään kilpailun eri vaiheissa  järjestäjän, tuomariston ja median työvälineenä. Lomake täytetään sähköisesti osoitteessa www.tangomarkkinat.fi

Sähköinen kyselylomake on oltava toimitettuna järjestäjälle 25.4.2013 mennessä.

 

YLEn maakuntaradiot ja YLEn alueuutiset ovat jälleen vahvasti mukana tangolaulukilpailussa ja Ylen eri kanavien kautta voidaan kuulla kilpailijoiden suorituksia ja haastatteluja.

 

s-etukortti

Levitunturi Sita auraviihde Kulta Katriina uusi

Seura

atria ilkka_rajattu  Sonymusic Kataja Event
peugeot mediamusiikki abc

Areena2

Hartwall

 

 

 

 

Ruotsin-kilpailut

Realcom

Uniart  
Mainostoimisto BSTR Luova Konttori Seinäjoki ja Vaasa