Silla Pöyry

Silla Pöyry

Keskiviikko 10.7.Tangokatu (K-18) klo 21:00 Keskiviikko 10.7.Tangokatu (K-18) klo 19:20 Lauantai 13.7.Torikeskus klo 12:00

Silla Pöyry on vuoden 2019 Tangokuningatar -kokelas

Kotipaikka: Lappeenranta
Ikä: 18
Instagram
Motto: Luuloviisaus on kaatumatauti
Musiikillinen koulutus: Musiikkiluokka, musiikkiopisto
Soittotaito: Alttoviulu, kitara, piano, basso
Muut erikoistaidot: Osaan liikuttaa korvia
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: Maija Hapuoja, Jenni Liebkind, Lea Kaijansinkko, Kaisa Kuvaja
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Eino Grön, Hannu Palo, Iiro Rantala, Lucjan Czaplicki, Marian ja Mihail Petrescu
Levytykset (+julkaisuvuosi): CD v.2016 Hemi Records
Keikkakokemus: 5-6 vuotta
Erikoisesiintymiset/saavutukset: Näyttelin Lappeenrannan kaupunginteatterin Footloose-musikaalissa Rusty Rodriguezia.
Soitin alttoviulua orkesterissa Lappeenrannan musiikkiopiston 60-vuotisjuhlakonsertissa. Olen esiintynyt tanssilavoilla ja kirkkokonserteissa Eino Grönin kanssa jo yli viisi vuotta. Näillä keikoilla olen esiintynyt muusikkojen, kuten Iiro Rantalan Lucjan Czaplickin, Heimo Mäntysen ja Marian ja Mihail Petrescun kanssa.
Olen myös esiintynyt Hannu Palon kanssa tanssilavakeikoilla.
Joskus lapsena olin mukana Hölmöläiset-oopperassa
Vakituisena solistina tai muusikkona: Olen yksi solisteista bändissä Oscar el Husseini ja Tulenarka.
Muut kilpailut/saavutukset: Tangojuniori finalisti v.2014
Vahvuudet: Hyvä tulkitsija, hyvä sävelmuisti ja -korva, olen myös aktiivinen ”heittäytyjä”, häpeäkynnyn on matala
Heikkoudet: Suhteellisen huono nimimuisti, aina kiireinen eli olen huono ajankäytössä
Luonteenpiirteet: Kuuntelija, hyväntahtoinen, omanlaiset näkemykset, hyvä arviointikyky
Musiikkimaku: Psykedeelinen (rock), Bluegrass, Jazz, Soul, Suomirock, kansanlaulut, iskelmä, stoner rock, ulkomaalaiset artisti (esim. ranksalaiset, saksalaiset), r&b, reggae
Idolit: Frida Kahlo, oma musiikin- ja soitonope. Minulla ei yleensä ole idoleja.
Harrastukset: Erilaisten instrumenttien soitto (alttoviulu, kitara, piano, basso), lauluyhtye, kuoro, eri soittoryhmät (kavereiden bändit, päättötyöbändit), tietokonepelit, osa-aikainen improilu
Tanssitaito: Musikaalissa ja wanhojen tanssien yhteydessä opin jonkin verran erilaisia tansseja. Käyn joka kesä lavatanssien parketeilla.
Miksi juuri tango?: Tango musiikkilajina: Itse olen aina ollut rytmiikan puoleen. Tango musiikkina on todella polarisoitunutta: joskus kuullaan rytmistä, kuten Tango desireetä ja joskus taas enemmän legatomaista, kuten Jäljet Hiekassa. Minulle on tärkeää yleisön ja laulajan vuorovaikutus. Miulle on tärkeää, että yleisö voisi käyttää tulkintaani jotenkin avukseen esimerkiksi tanssilattialla tai muuten vaan nauttia. Tangon intohimoisuudella haluaisin herättää tunteita kyynisimmissäkin ihmisissä.
Odotan kilpailulta: Voitto ei ole ensisijaista. Aivan ensimmäisenä haluan kehittää esiintymistaitojani ja muutenkin sellaisia taitoja, joita hallitsisinkin hyvin. Aina on kehittymisen varaa. Haluan myös luoda kontakteja eri ihmisten kanssa.
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Sitä kautta pystyn antamaan ihmisille uusia ja erilaisia elämyksiä. Haluan myös todistaa itselleni pystyväni johonkin isompaan kokonaisuuteen, joka kuitenkin on lähellä minua. Haluan tehdä perheestäni ylpeän minusta.
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Omaan luonteenpiirteitä ja soundin, mitä muilta ei välttämättä löydy. Pidän yllä omanlaista tyyliä ja svengiä enkä halua olla mitenkään kummosemmin koristeltu vaan pysyn mielummin omana luonnollisena itsenäni.
Miten saat yleisön puolellesi: Yleisössä jokainen on yksilö. En halua erikseen ostaa ketään puolelleni vaan annan heidän itse päättää pitävätkö he minusta vai eivät.
Toki, jos haluan pitää yleisön tyytyväisenä kuulemaansa mahdollistan sen sisäistämällä kappaleen, jonka esitän. Käytän niin paljon aikaa, kun vaaditaan, kunnes olen tyytyväinen tulkintaani.
En halua esittää kappaletta vaan sen esittämisen iloksi vaan haluan todella tulkita sitä. Musiikki olisi hukkaa heitettyä, jos sen merkityksen unohtaa.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Toivottavasti tästä tulee ikimuistoiset tangomarkkinat!