Raine Ampuja

Raine Ampuja

Perjantai 12.7.35 v. Juhlakonsertti klo 19:00

Maestro Raine Ampuja tunnetaan kapellimestarina, käyrätorvensoittajana, säveltäjänä ja sovittajana.

Ampuja johti Kaartin soittokuntaa 1988–2006 ja siirtyi sitten Panssarisoittokunnan päälliköksi Hämeenlinnaan. Vuosina 2009–2012 hän toimi Kaartin soittokunnan päällikkönä ja jäi sitten eläkkeelle. Ampuja loi, käsikirjoitti ja ohjasi useita koko maan kiertäneitä Tattoo-kiertueita.

Ampuja on säveltänyt eri kokoonpanoille vakavaa musiikkia ja viihdemusiikkia konsertteihin, mainoksiin ja TV:n viihdeohjelmiin. Vuonna 1992 hän sävelsi musiikin paavin vierailuun liittyneeseen Messuhallissa pidettyyn suurmessuun. Hän on tuottelias sovittaja. Hänen puhallinsävellyksiään ja sovituksiaan on esitetty Euroopassa, Yhdysvalloissa sekä Japanissa. Kaartin Soittokunnassa hän perusti Kaartin Combo -viihdekokoonpanon 1993.

Ampuja on toiminut kouluttajana Suomessa ja muissa maissa, musiikkileireillä ja Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestarikoulutuksessa. Hän on ollut Suomen Puhallinorkesteriliiton ja Sibelius-viikkojen puheenjohtaja. Vuoden sotilasmuusikoksi hänet valittiin vuonna 1995, ja Klemetti-palkinto hänelle myönnettiin vuonna 1996 sekä Puolustusvoimien kultainen ansiomitali 2012.

Seinäjoen Tangomarkkinoilla Raine Ampuja toimii perjantain juhlakonsertin kapellimestarina ja kuullaan konsertissa myös muutamia hänen sovituksiaan.