Mervi Kovero

Mervi Kovero

Keskiviikko 10.7.Tangokatu (K-18) klo 23:30 Keskiviikko 10.7.Tangokatu (K-18) klo 19:20 Lauantai 13.7.Torikeskus klo 12:00

Mervi Kovero on vuoden 2019 Tangokuningatar -kokelas

Kotipaikka: Porvoo
Ikä: 38
Facebook / Instagram / Artisti-www-sivu
Motto: Elämä ei ole suora tie vaan monta polkua, mistä valitset omasi minkä haluat kulkea.
Musiikillinen koulutus: Ei ole meriittiä tästä
Soittotaito: rytmisoittimet (ei rummut :))
Muut erikoistaidot: Loistavat puheenlahjat
Musiikin/laulunopettaja erityisopinnoissa: 2 vuotta Seinäjoen musiikkiopistossa
Muut musiikkiuraan vaikuttaneet henkilöt: Aivan itse olen uraani uurtanut ja työstänyt eteenpäin
Lähipiirissäni vaikuttaneet henkilöt: Perheen kannustus ja tuki tärkessä roolissa!
Levytykset (+julkaisuvuosi): Muutamia singlejä tehnyt. Uusin julkaisu 3/2019, Irti ja karkuun, Vuonna 2018, 2 julkaisua, Laiturilla ja Rakkauden varjopuoli
Keikkakokemus: Löytyy vuodesta 2012 saakka. Olen tuore paketti iästäni huolimatta
Erikoisesiintymiset/saavutukset: Harrastanut teatteria 2 vuotta. Mukana kahdessa eri näytelmässä. Ei muita TV esiintymisiä kuin tangomarkkinat vuosilta 2013 ja 2014. Molempina tangomarkkina vuosina olin mukana finaalissa. Mainittakoon vielä että olin mukana ”tanssii tähren kanssa” tapahtumassa Seinäjoella, jossa pääsin ammattitanssijan kanssa treenaamaan tanssitaitojani ja esiintymään hyväntekeväosyyden nimissä isolle yleisölle
Vakituisena solistina tai muusikkona: Tällä hetkellä keikkailen Riskit Herrat orkesterin kanssa. Aeimmin tein yhteistyötä Rosalie orkesterin kanssa.
Aikaisempien vuosien sijoitukset Tangomarkkinat-kilpailussa: Finaalissa vuosina 2013 ja 2014
Muut kilpailut/saavutukset: Olen ollut mukana Kiuruveden iskelmäviikkojen laulukilpailussa vuonna 2012. Finaalissa sielläkin.
Vahvuudet: Räiskyvä ja ulospäin suuntautunut luonteeni. Yleisön huomioon ottaminen esiintymistilanteissa. Hyvät sosiaaliset taidot jokaisessa, myös haastavissa tilanteissa. Huomaavainen ympäristöä ajatellen. Ja mikä tähän on hyvä maininta, minulla on tangolle hienosti sointuva ja taipuvainen ääni.
Heikkoudet: No tähän voisi sanoa ne soittotaidot ja stemma laulutaidot. Ehkä on vieläkin havaittavissa kilpailutilanteessa turhaa jännitystä.
Luonteenpiirteet: Avoin kaikelle, helposti lähestyttävä, positiivinen, vastaanottavainen. Määrätietoinen, rohkea, periksiantamaton, myös tempperamenttia löytyy vaikka joskus muille jakaa.
Musiikkimaku: Hyvin laaja. Kotona kaikki kuuntelee vähän eri genren musiikkia ja korvia ei särje missään kohtaa. Eniten kuitenkin suomipop soi taustalla.
Idolit: Esikuvia on useitakin mutta en tiedä onko mitään selkeää idolia kuitenkaan. Tottakai upea rautainen tekijä Paula Koivuniemi on upea. Toisaalta nuoret tekijät Sanni ja ellinoora ovat tehneet vaikutuksen musiikkillisella osaamisellaan biisin kirjoittajina ja artisteina.
Harrastukset: Voiko työtään sanoa harrastukseksi? Liikuntaa vaihtelevalla menestyksellä. Ei ole mitään vakituista harrastusta viikoissa. Arki vie minun aikani mutta nautin siitä
Tanssitaito: Löytyy. Uskallan lähteä jos haetaan.
Miksi juuri tango?: Tähän tulisi todella pitkä tarina.. tango herätti minut ihmisenä eloon vuonna 2013! Sen jälkeen ei ole paluuta ollut. Tango tuo minulle rauhallisen tunteen ja poltteen rintaan sitä kuunnellessa ja laulaessa. Rakastan tulkita tangoja ja tuoda niihin sen pienen oman tunteeni mukaan. Tango on minulle osoitus siitä miksi teen tätä työtä ja miksi minä laulan. Tango oli ja on minulle kaiken alku.
Odotan kilpailulta: Niitä tangon tuomia kylmiä väreitä, ilon, onnellisuuden ja liikutuksen kyyneleitä. Sitä että nämä haaveet, unelmat ja unet kävisivät toteen ja pääsisin oikeasti elämään tämän tunteenkaaren loppuun asti. Unelma olisi laulaa koko kilpailun viimeinen tango..
Haluan Tangokuninkaalliseksi, koska: Minussa on niin paljon tunnetta sisälläni jaettavaksi! Sitä tangon tuomaa tunnetta mitä haluan antaa suomalaiselle tanssi- musiikille ja kansalle. Edustaisin kaikella kunnioituksella tanssikulttuuria ja Seinäjoen tangomarkkinoita ja näin juhlavuotena toisin siihen sitä tarvittavaa tangon syvintä olemusta tulkinnoillani. Kantaisin tittelin kaikella rakkaudella ja ylpeydellä!
Olisin mielenkiintoinen Tangokuninkaallinen, koska: Olen kuitenkin aika tuore tapaus lavoilla ja keikoilla. Olen myös rehellinen mielipiteissäni ja uskallan olla oma itseni heikkouksistani huolimatta. Otan rohkeasti vastaan uusia haasteita ja uskallan poistua mukavuusalueeltani. Vaikka tango on vahvuuteni, olisin kuitenkin monipuolinen esiintyjä myös genren ulkopuolella.
Miten saat yleisön puolellesi: Olemalla heille rehellinen ja teeskentelemätön!
Vahvoilla tulkinnoilla ja syvällä tunteella esiintyessä. Olen vahvasti vuorovaikutuksessa yleisöön esiintyessäni ja saan siitä valtavasti voimaa ja uskon antavani myös hyvää energiaa takaisin päin.
Kehu surutta itseäsi: Aika lailla aiemmissa kommenteissa kerron miten isolla sydämellä olen tässä mukana. Minulla on valtava halu päästä näyttämään teille ja itselleni myös että olen nainen paikallaan juuri tässä hetkessä! Tango kaipaa minun kaltaista esiintyjää joka tuo sen tangon syvimmän olemuksen esiin laulullaan ja läsnäolollaan. Juonto hommatkin onnistuu laulun lomassa luontevasti joten hiljaisia hetkiä ei ole luvassa.
Terveisesi yleisölle, tuomaristolle ja medialle: Tässä minä olen! Otetaan yhdessä hymyillen vastaan se mitä tämä matka tuo tullessaan. Jutellaan törmätessä mukavia ja halataan jos siltä tuntuu. Näin juhlavuonna nautitaan suomalaisesta, upeasta tangomusiikista ja hienoista tulkinnoista kisamatkan varrella. Omana itsenäni lähden taivaltamaan kohti tango unelmaa! Nähdään. T: Mervi