Ana Karina Rossi (Uruguay)

Ana Karina Rossi (Uruguay)

Lauantai 13.7.Kuninkaallinen Finaali klo 19:00

Ana Karina Rossi on uruguaylainen tangotulkitsija ja esiintyjä, joka on näyttäytynyt sekä musiikki- että teatterilavoilla ympäri maailmaa. Rossi tekee yhteistyötä eri aloja, kulttuureja ja kansalaisuuksia edustavien taiteilijoiden kanssa. Lisäksi hän kuuluu lukuisiin yhtyeisiin, joihin hänen lisäkseen kuuluu maailmankuuluja muusikkoja sekä tangomaestroja.

Rossi on ylläpitänyt läheistä taiteellista yhteistyötä Uruguayn Nobelin kirjallisuuspalkinnon ehdokkaan ja runoilijan, maestro Horacio Ferrerin kanssa. Ferrer tunnetaan Astor Piazzollan tangojen sanoittajana. Muita Rossin yhteistyökumppaneita ovat pianisti-säveltäjä maestro Alberto Magnone sekä maestro Gustavo Beytelmann, joka on Gotan Project -trion entinen taiteellinen ohjaaja.

Rossi on merkittävässä roolissa monialaisten ja -kulttuuristen projektien tuottamisessa sekä ohjaamisessa, muun muassa tanssin, muodin, elokuvien, radion sekä TV:n kentällä. Rossi laajentaa, tutkii ja hyödyntää jatkuvasti taiteellisia rajojaan musiikin sekä teatterin parissa vuorovaikutuksessa maailmanlaajuisen yleisön kanssa.